REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiais metais Velykas švenčiame balandžio 12-13 dienomis. Garsi Lietuvos būrėja Vaiva Budraitytė atskleidžia, ar ši data yra palanki, ko Velykų dieną reikėtų vengti, ir kaip būtų galima pritraukti sėkmę.

Šiais metais Velykas švenčiame balandžio 12-13 dienomis. Garsi Lietuvos būrėja Vaiva Budraitytė atskleidžia, ar ši data yra palanki, ko Velykų dieną reikėtų vengti, ir kaip būtų galima pritraukti sėkmę.

REKLAMA

„Visais atvejais ši diena nebus labai gera. Čia ir bendrai šis laikas Lietuvai nėra labai geras, todėl žmonės tikrai turėtų nevartoti alkoholio, nes gali būti ir agresijų daugiau, ir piktumo. Tai į šitą dalyką reikia atkreipti dėmesį.

Gali būti daugiau nelaimingų atsitikimų, nesusipratimų, todėl reikia būti labai atsargiems ir vartojant alkoholį, ir bendraujant. To bendravimo, aišku, bus mažiau, daugiau virtualus, bet vis tiek tas konfliktiškumas gali būti kažkaip išreikštas“, – sako būrėja.

Anot jos, dienos nepalankumą sustiprina ir tai, kad yra pilnatis:

„Per pilnatį pradeda siautėti visokie keisti žmonės, nes tas poveikis mėnulio yra labai stiprus. Velykinė pilnatis visada tokia mistinė ir stipri. Dabar astrologinė padėtis nėra labai gera“.

REKLAMA
REKLAMA

Palankus metas burtams

Vis tik yra dalykų, kuriuos palanku atlikti per Velykas. Šis metas, pasak astrologės, tinkamas burtams, įvairiems protiniams žaidimams. Taip pat – planams, susijusiems su finansais.

REKLAMA

„Labai palanku per Velykas pagalvoti, kaip užsidirbti daugiau pinigų. Galima susidaryti ir tokį planą, ką dirbti, kad uždirbtumėm daugiau, kaip praturtėti ir taip toliau. Šitą dalyką ypač gerai daryti 12 dienos pabaigoj, į pavakarę, kai gerai apgalvojama, kaip būtų galima praturtėti“, – tikina V. Budraitytė.

Ji sako, kad yra įprasta, jog per Velykas merginos buriasi dėl to, ar ir už ko ištekės. Ant lapelių jos surašo 12 vaikinų vardų, o tryliktą lapelį palieka tuščią. Jei mergina ištraukia lapelį su vardu – ištekės už to vaikino, jei tuščią – šiais metais vestuvių dar nebus.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak astrologės, ūkyje visi prietarai būna skirti tam, kad padidėtų derlius. Ji dalijasi vienu senu prietaru, kuris gali apsaugoti ūkininkų valdas:

„Yra toks prietaras, jį labai mažai kas bežino. Per Velykas ūkininkas arba šeimos valdų savininkas turi eiti aplink namus ar net sklypą tris kartus ir eidamas vis trenkti lazda į žemę. Taip truputį eina, truputį trinkteli. Ir apėjus tris kartus, vidury to sklypo ar kiemo centre tą lazdą reikia įkišti į žemę. Tokiu būdu galima sugauti vagis arba apsaugoti derlių nuo vagių“.

Svarbiausias simbolis – kiaušinis

Per Velykas ji pataria rengtis geltonos, auksinės ar oranžinės spalvos drabužiais, pasipuošti auksiniais aksesuarais. Norint, kad metai būtų vaisingi ir turtingi, namus reikėtų puošti beržo ir vyšnių šakelėmis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Žinoma būrėja sako, kad Velykos svarbi šventė, simbolizuojanti gamtos prabudimą, o pagrindinis šios šventės simbolis kiaušinis yra tarsi padėka visatai.

„Visa Velykų esmė yra kiaušinis. Nesvarbu, koks jis yra, svarbiausia, kad jis simbolizuoja tai, jog mūsų visata yra iš kiaušinio. Kiekvieną pavasarį mes norim dar kartą padėkoti visatai, gal patikrinti savo vaisingumą.

Būtent Velykos yra gamtos virsmo šventė, tikrasis pavasario šauklys. Žmonės pradeda marginti kiaušinius, atsiranda žolelių visokių, lauko darbai, baigiasi pasninkas ir mes pagerbiam tą kiaušinį, jį paridenam, paspalvinam, pavalgom, palinkim vieni kitiems džiaugsmo ir pradedam naują žemdirbių sezoną, naują vasaros periodą iki lygiadienio. Čia yra gamtos prabudimas toks“, sako V. Budraitytė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų