REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tinklaraštininkė Jolanta drauge su portalo skaitytojais dažnai dalijasi naudingais žolelių receptais. Šį kartą žolininkė pataria lauke prisirinkti dilgėlių lapų ir šaknų, kurios pasak jos, yra du viename – ir maistas, ir vaistas.

Tinklaraštininkė Jolanta drauge su portalo skaitytojais dažnai dalijasi naudingais žolelių receptais. Šį kartą žolininkė pataria lauke prisirinkti dilgėlių lapų ir šaknų, kurios pasak jos, yra du viename – ir maistas, ir vaistas.

REKLAMA

„Ėjau šaknų kasti, o parsinešiau dar ir pietus – dilgėlių sriubą. Dilgelių šaknys labai tiks plaukams. Dirbant iš namų ar nedirbant, galima leisti plaukams pailsėti nuo pernelyg dažno plovimo ir galima rasti laiko pasidaryti dilgėlių šaknų nuovirui ir vis praskalauti plaukus, pastiprinti juos nuo slinkimo ir nuo pleiskanų“, – sako žolininkė Jolanta.

Moteris taip pat atskleidžia, kad dilgelių šaknys puikiai tiks arbatai arba nuovirui, skirtam organizmo valymui. Pasak žolininkės, džiovintas dilgėlių šaknis vertėtų sumalti prieš užpilant beveik verdančiu vandeniu.

REKLAMA
REKLAMA

Eiga: šaknis iškasti, nuplauti, nuvalyti, supjaustyti 0,5 cm griežinėliais ar gabaliukais, išdžiovinti 40 laipsnių temperatūroje ir sandariai laikyti.

REKLAMA

Dilgėlių ir bulvių sriuba pagal žolininkę Jolantą:

Reikės: 500 g. jaunų dilgėlių viršūnėlių, lapelių; 300 g. bulvių; 1 litro vandens ar sultinio; 2 svogūnų; alyvuogių aliejaus; 150 ml grietinėlės; druskos, pipirų, raudonėlio.

Ruošimas: Dilgėles gerai išplauti, nuvarvinti, o svogūnus smulkiai supjaustyti. Bulves supjaustyti kubeliais. Puode pakaitinti aliejų ir jame pakepinti svogūnus ant mažos ugnies kokias 5 minutes.

Tada sudėti ant jų dilgėles, puodą uždengti ir ant mažos ugnies dilgėles pakaitinti, kol spalva pasikeis ir jos sukris. Įpilti vandens, sudėti bulves, užvirinti ir virti ant mažos ugnies apie 30 minučių.

Dalį skysčio nupilti (bet neišpilti); viską su blenderiu susmulkinti ir supilti atidėtą skystį. Paskaninti druska, pipirais, raudonėliu. Dar kartą užvirinti.

Šaltinis: tinklaraštis Mano žolelės

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų