REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Į laidos „Prieš srovę“ redakciją paskambino moteris ir pasiskundė, kad jos vyras tapo kaltu be kaltės – esą jis buvo išrašytas iš gydymo įstaigos, tačiau vėliau buvo apkaltintas, kad iš jos pabėgo sirgdamas koronavirusu. Keista situacija domėjosi laidos „Prieš srovę“ žurnalistai.

Į laidos „Prieš srovę“ redakciją paskambino moteris ir pasiskundė, kad jos vyras tapo kaltu be kaltės – esą jis buvo išrašytas iš gydymo įstaigos, tačiau vėliau buvo apkaltintas, kad iš jos pabėgo sirgdamas koronavirusu. Keista situacija domėjosi laidos „Prieš srovę“ žurnalistai.

REKLAMA

Į laidos „Prieš srovę“ redakciją paskambinusi plungiškė Vilma teigė, kad ji savo namuose nesijaučia saugi – ji turi vaikščioti su kauke, pirštinėmis ir laikytis visų apsaugos nuo koronaviruso priemonių, nes jos vyrui patvirtintas Covid-19. Tai, kad vyras apsikrėtęs pandemiją pasaulyje sukėlusiu virusu, paaiškėjo tik tada, kai jis buvo išleistas iš Palangos „Lino“ sanatorijos.

„Kodėl jį išleido iš ligoninės nesulaukę atsakymo? Žino, kad aš esu namuose – sveikas žmogus. Bet jį išleido ir parvežė į namus“, – vos tramdydama ašaras pasakojo Vilma.

REKLAMA
REKLAMA

Lyg to būtų negana, Vilmos sutuoktinis buvo apkaltintas, kad jis sirgdamas Covid-19 pabėgo iš sanatorijos. Vilma sako, kad jie jį išrašė, o mėginį paėmė tik jam išeinant. Pasak Vilmos, teigiamas rezultatas paaiškėjo tik po kelių dienų, jam jau būnant namuose. 

REKLAMA

„Man paskambino Plungės policija ir sako, kad Aurelijus savavališkai pasišalino. Kaip jis galėjo savavališkai pasišalinti, jeigu, va, dokumentai rodo, turiu išrašus. Kaip jis galėjo pabėgti iš tos ligoninės“, – rodydama išrašymo dokumentus tvirtino Vilma.

„Palaukit, aš noriu jūsų perklausti. Jūs sakote, kad jūsų vyrą išrašė iš sanatorijos, kad jis turėjo išvažiuoti iš sanatorijos, nes jam taip buvo liepta? O paskui jums tą pačią dieną skambina policija ir sako, kad jūsų vyras pabėgo? Su operuota galva pabėgo iš ligoninės?“, – tikslinosi žurnalistė.

REKLAMA
REKLAMA

„Taip“, – nė nemirktelėdama patikino Vilma.

Šiandien šeimos namai Plungėje tapo pavojinga zona. Moteris iš santuokinio miegamojo persikėlė į svetainę, vyras izoliavosi atskirame kambaryje. Moteris nerimauja, kad ir ji jau serga koronavirusu. 

Laidos „Prieš srovę“ žurnalistai norėjo išgirsti ir Vilmos vyro pasakojimą. Todėl kauke ir pirštinėmis apsisaugojusi Vilma įėjo į savo vyro kambarį.

„Sudavė popierius, viską pasirašinėjo, vaistus įdavė pati, kad namuose vartočiau. Parašus sudėjo vyriausiasis pavaduotojas ir mano daktarė, kuri mane gydė. Parodysiu aš tą popierių. <…> Jau buvau daiktus susikrovęs, popierius rankose. Grynai prie durų sustabdė, nusivedė atgal į palatą, paėmė tepinėlius ir pasakė, kad galiu eiti“, – pasakojo koronavirusu užsikrėtęs Aurelijus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Laidos „Prieš srovę“ žurnalistai paskambino ir į Palangos „Lino“ sanatoriją, kad šioje situacijoje būtų išgirstos visos pusės. Aurelijus šiame reabilitacijos centre sveiko po sunkios galvos operacijos.

„Mes jo nepaleidome. <…> Su juo buvo neįmanoma susišnekėti. Mes paėmėme tyrimus ir jis dingo. Aš toje vietoje nebuvau, bet jeigu žmogus bendrauja ir nori atsakymą sužinoti, tai jis ir klausia – paėmėte mano tyrimus, ką man dabar daryti. Tai būtų buvęs kažkoks atsakymas, kad tu dabar sėdėk ir lauk atsakymo“, – visai kitokią istoriją pasakojo sanatorijos „Linas“ direktorius Algirdas Jonaitis. 

Pasak direktoriaus, Aurelijus nieko neklausė, tai sanatorijos darbuotojai jam taip ir nepaaiškino, kad reikia sulaukti tyrimo rezultatų. Bet ar neturėtų žmogui būti paaiškinama, ką reikės daryti, dar prieš paimant mėginį? Ar tikrai reikėjo apkaltinti Aurelijų pabėgimu iš sanatorijos? Ir jeigu Aurelijus bėgo, tai kodėl gydymo įstaiga atidavė jam visus dokumentus?

Visą reportažą pamatykite vaizdo siužete, esančiame straipsnio pradžioje.

Laidą „Prieš srovę“ žiūrėkite kiekvieną antradienį 19:30 per TV3 televiziją.

VISĄ LAIDĄ PAMATYKITE ČIA:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų