REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Karantiną Lietuvoje planuojama pratęsti iki balandžio 27 dienos 24 val., numatoma Vyriausybės projekte, kuris turi būti svarstomas trečiadienio posėdyje.

Karantiną Lietuvoje planuojama pratęsti iki balandžio 27 dienos 24 val., numatoma Vyriausybės projekte, kuris turi būti svarstomas trečiadienio posėdyje.

REKLAMA

Taip pat projekte numatomas premjero Sauliaus Skvernelio kiek anksčiau minėtas siūlymas šventinį Velykų savaitgalį apriboti patekimą į Lietuvos miestus ir miestelius.

„Nuo balandžio 10 dienos 20 val. iki balandžio 13 d. 20 val. Lietuvos Respublikos teritorijoje ribojamas asmenų atvykimas į ne savo gyvenamosios vietos savivaldybės miestus ir miestelius“, – rašoma projekte.

Numatomos išimtys tiems žmonėms, kurie į kitus miestus keliaus dėl artimųjų mirties, sunkios ligos, nelaimės, turėdami atlikti būtiną darbą ar suteikti būtinąją medicininę pagalbą. Tiesa, draudimas negalios tiems, kurie vyks į kitą nei savo gyvenamosios vietos savivaldybę, kurioje turi nekilnojamojo turto.

Premjeras Saulius Skvernelis savaitės pradžioje teigė, kad šie ribojimai bus įvedami siekiant pažaboti koronaviruso plitimą, o tvarką turės užtikrinti šalies policija, jei reikės, bus pasitelkiama ir kariuomenė.

REKLAMA
REKLAMA

Savivaldybių bus prašoma techniškai apriboti visus nebūtinus įvažiavimus į miestus ir miestelius.

„Visi esame pasiilgę atskirai gyvenančių senelių, tėvų, kitų šeimos narių. Tačiau geriausia, ką šiandien galime padaryti dėl jų ir dėl savęs pačių, – nevažiuoti sveikinti ir lankyti jų per Velykas“, – feisbuke parašė S. Skvernelis.

REKLAMA

Taip pat Vyriausybės projekte numatoma išimtis, kad karantino laikotarpiu prekyba gali užsiimti vietos, lauko sąlygomis prekiaujančios augalais, skirtais sodinti, sėklomis ir trąšomis.

Projekte taip pat rašoma, kad Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnai privalo į šalį neįleisti tarptautinių komercinių reisų ekipažų ar įgulų narių, kuriems nustatomi Covid-19 simptomai. Išimtis taikoma tik tuo atveju, jei asmenys yra Lietuvos Respublikos piliečiai arba turi teisę gyventi Lietuvos Respublikoje.

Portalas tv3.lt primena, kad karantinas Lietuvoje įvestas kovo 16 d. ir pratęstas iki balandžio 13 d.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų