REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
669
Naujagimis ligoninėje (Nuotr. 123rf.com)

Vienos Rumunijos ligoninės gimdymo skyriuje antradienį pradėtas tyrimas, kai 10 naujagimių testais buvo nustatytas naujasis koronavirusas.

669

Vienos Rumunijos ligoninės gimdymo skyriuje antradienį pradėtas tyrimas, kai 10 naujagimių testais buvo nustatytas naujasis koronavirusas.

REKLAMA

Įtariama, kad naujagimiai užsikrėtė nuo ligoninės personalo.

„Motinų testų atsakymai buvo neigiami, bet vaikų – teigiami, todėl turime peržiūrėti jų kontaktus su medicinos darbuotojais“, – sveikatos apsaugos ministras Nelu Tataru (Nelus Tatarus) sakė pirmadienio vakarą interviu televizijai „Antena 3“.

Vaikams nepasireiškė jokie ligos simptomai. Visi jie, išskyrus vieną, kartu su savo motinomis laikysis izoliacijos namuose.

N. Tataru nurodė, kad dėl susidariusios padėties kalta „netinkama gimdymo namų pareigūnų ir vietos sveikatos apsaugos direktorato (DSP) veikla“. Ministras pažadėjo imtis griežtų priemonių, jeigu bus būtina.

REKLAMA
REKLAMA

Vietos DSP vadovas jau atleistas iš pareigų.

„Pastarąsias dvi dienas jaučiausi kaip siaubo filme“, – viena iš motinų pasakojo vietos naujienų svetainei pressalert.ro.

REKLAMA

„Darbuotojai nedėvėjo kaukių“, – prisiminė ji. Pasak moters, trečiadienį motinos iš neoficialių šaltinių sužinojo, kad ligoninėje buvo registruotas koronaviruso atvejis.

„Ketvirtadienį ligoninė buvo dezinfekuota, mums būnant joje“, – pridūrė motina.

Timisoaros mieste esančioje gimdykloje kovo 31 dieną buvo trumpam įvestas karantinas, bet kitą dieną ji vėl buvo atidaryta vietos DSP nurodymu. Tuo metu pareigūnai sakė, kad „pavojaus pacientams arba gydytojams užsikrėsti nėra“, nors 13 ligoninės darbuotojų jau buvo nustatytas koronavirusas.

REKLAMA
REKLAMA

Šis atvejis kelia nerimą, kaip Rumunijos sveikatos apsaugos sistema tvarkosi su koronaviruso pandemija.

Pastarosiomis savaitėmis medikai pradėjo kalbėti apie apsaugos priemonių ir įrangos trūkumą priešakinėse pozicijose dirbantiems medikams.

Iki šiol Rumunijoje patvirtinta 4 400 koronaviruso atvejų, mirė 180 žmonių.

Maždaug 700 užsikrėtusiųjų yra sveikatos apsaugos sistemos darbuotojai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų