REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prieš tris dešimtmečius dėl nepriklausomybės kovojusioje Lietuvoje būrėsi arba savo įtaką bandė stiprinti organizuotos nusikalstamos grupuotės, kurių laukė sava „kova“ dėl vietos po saule.

Prieš tris dešimtmečius dėl nepriklausomybės kovojusioje Lietuvoje būrėsi arba savo įtaką bandė stiprinti organizuotos nusikalstamos grupuotės, kurių laukė sava „kova“ dėl vietos po saule.

REKLAMA

Į sudėtingą ir žiaurų paskutinį XX a. dešimtmetį Lietuvos žiūrovus sugrąžins jau balandžio 20 d. startuojantis didžiausios vaizdo transliacijų internetu platformos Baltijos šalyse  Go3 sukurtas serialas „Gaujų karai. Smaugliai“. Pasakojimas apie mafijos gyvenimą prasidės Vilniuje, bet vėliau apims ir likusius Lietuvos miestus bei miestelius.

Serialas yra įkvėptas tikrų įvykių, tad vyresnio amžiaus žiūrovai jame galės atpažinti istorijų fragmentus apie kuriuos teko skaityti arba girdėti prieš daugybę metų. Susidurti su mafija teko ir idėjos autoriui scenaristui Rolandui Skaisgiriui, kuris pasidalijo savo mintimis apie tai, ko žiūrovai gali tikėtis „Gaujų karai. Smaugliai“.

Kaip gimė šio serialo idėja?

Pagrindinė serialo mintis yra ta, kad paskutinį XX a. dešimtmetį Lietuvoje veikė daugybė nusikalstamų grupuočių. Ir jos veikė ne tik Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Panevėžyje ar Šiauliuose, bet ir Biržuose, Marijampolėje, Telšiuose, kituose mažesniuose miestuose.

REKLAMA
REKLAMA

Visos grupuotės vienaip ar kitaip užsiiminėjo nelegaliais, skaudžiais dalykais – nuo reketo iki žmogžudysčių. Buvo atliekami siaubingi nusikaltimai, palikę randų daugelio žmonių gyvenimuose.

REKLAMA

Kokie būtų esminiai serialo akcentai?

Žvelgiant į bendrą mafijos paveikslą matosi, kad kažkuriuo momentu visos nusikalstamos grupuotės buvo tarpusavyje susijusios. Ar tai vienodais reikalais, ar tai dengimais vieni kitų. Jie daug žinojo apie vieni kitus.

Buvo tam tikra hierarchija. Idėja ta, kad pagal tam tikrus įvykius  seriale atskirai  atsispindės kiekvienos grupuotės padariniai Lietuvai. Kitas dalykas, bus akcentuojami jų tarpusavio santykiai.

Tikrai nebūtinai viskas bus susiję tik su nusikaltimais. Juk mafijų atstovai ir kartu laisvalaikį leisdavo. Net šeimų susibūrimai vykdavo, naujų šeimų sukūrimas. Seriale bus ir meilės, ir keršto, ir neapykantos, ir pykčių ne tik dėl turtinių reikalų, bet ir dėl moterų.

REKLAMA
REKLAMA

Tais laikais buvo aiški nusikalstamo pasaulio hierarchija. Juk mafijos galvos dažnai nuspręsdavo žmonių likimus. Kažkam būdavo leidžiama gyventi, kažkas būdavo pašalinamas. Seriale atsispindės laikotarpis nuo 1990-ųjų iki pat šio amžiaus pradžios įvykių.

Kodėl pradedate nuo Vilniaus?

Taip jau susiklostė situacija ir pati istorija. Daug kas galėjo tikėtis, kad pradėsime nuo Kauno, bet prie jo dar prieisime. Nebus taip, kad pasakosime tik apie vieną ar dvi gaujas. Istorija taip pat neis nuosekliai. Kartais bus rodomi vėliau vykę įvykiai, kartais grįžtama atgal. Būtent tai ir susies visą šią istoriją. Iš daug mažų detalių susidėlios didelis paveikslas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Serialas susidės iš to, ką aš mačiau, ką patyriau arba ką girdėjau. Tai buvo voratinklis su savo hierarchijomis, su savo gyvenimu, atsiskaitymu aukštesnėms instancijoms. Retai kada kas nors nelegalaus buvo daroma kam nors nežinant. Tie patys „Smaugliai“ užsiėmė verslininkų prekiavusių „Gariūnuose“ reketu. Yra tekę ten prekiauti ir man. Tad kažkiek turiu ir asmeninės patirties.

Naujasis Go3 sukurtas serialas „Gaujų karai. Smaugliai“ platformoje jau nuo balandžio 20 dienos!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų