REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jungtinės Karalystės premjeras dėl koronaviruso atsidūrė ligoninėje

Trumpas išreiškė palaikymą

Jungtinės Karalystės premjeras Borisas Johnsonas sekmadienį buvo paguldytas į ligoninę tyrimams, pranešė jo biuras, praėjus 10 dienų, kai vyriausybės vadovui buvo patvirtinta koronavirusinė infekcija COVID-19.

Jungtinės Karalystės premjeras Borisas Johnsonas sekmadienį buvo paguldytas į ligoninę tyrimams, pranešė jo biuras, praėjus 10 dienų, kai vyriausybės vadovui buvo patvirtinta koronavirusinė infekcija COVID-19.

REKLAMA

Kovo 27 dieną 55 metų B. Johnsonas informavo, kad jam pasireiškė lengvi infekcijos simptomai ir kad jis savaitei izoliuosis savo rezidencijoje Dauningo gatvėje.

Planuota, kad penktadienį jis vėl pasirodys viešumoje ir toliau dirbs nuotoliniu būdu, bet premjeras sakė liksiantis užsidaręs, nes jam tebesilaiko pakilusi temperatūra – vienas iš COVID-19 simptomų.

Dauningo gatvės pranešime sakoma: „Rekomendavus jo gydytojui, ministras pirmininkas šį vakarą buvo paguldytas į ligoninę tyrimams.“

„Tai yra prevencinis žingsnis, nes ministru pirmininkui tebesireiškia koronaviruso simptomai, praėjus 10 dienų po teigiamo testo dėl šio viruso“, – pridūrė jo biuras.

REKLAMA
REKLAMA

Iš pateiktos informacijos galima spręsti, kad B. Johnsonas hospitalizuotas ne dėl ūmaus sveikatos pablogėjimo.

B. Johnsonas yra iki šiol aukščiausio rango pasaulio lyderis, susigriebęs naująjį virusą. Jo besilaukianti partnerė Carrie Symonds irgi sakė susirgusi, bet dabar jos būklė jau gerėja.

REKLAMA

Sveikatos apsaugos sekretorius Mattas Hancockas savo ruožtu penktadienį grįžo į darbą, praėjus savaitei po to, kai jam buvo nustatyta koronaviruso infekcija. COVID-19 simptomai taip pat pasireiškė vyriausiajam medicinos pareigūnui Chrisui Whitty (Krisui Vičiui).

Izoliuotis turėjo ir B. Johnsono artimas patarėjas Dominicas Cummingsas.

Dauningo gatvė informavo, kad premjerą laikinai pavaduos užsienio reikalų sekretorius Dominicas Raabas.

Vis dėlto manoma, kad B. Johnsonas tebevadovauja vyriausybei ir palaiko ryšį su ministrais bei pareigūnais.

D. Trumpas sako esąs tikras, kad B. Johnsonas pasveiks nuo COVID-19

JAV prezidentas Donaldas Trumpas sekmadienį sakė „tikįs ir esąs tikras“, kad Jungtinės Karalystės vyriausybės vadovas Borisas Johnsonas, hospitalizuotas išsamesniems tyrimams dėl jam diagnozuotos koronavirusinės infekcijos, pasveiks.   

„Jis mano draugas, jis puikus džentelmenas, puikus lyderis. Šiandien jis buvo paguldytas į ligoninę, bet aš tikiuosi ir esu tikras, kad jam viskas bus gerai“, – sakė D. Trumpas per spaudos konferenciją Baltuosiuose rūmuose. 

„Jis tvirtas vyras, tvirtas žmogus“, – pridūrė prezidentas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų