REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dėl gaisro Černobylyje padidėjo radiacijos lygis

Miško gaisras negyvenamoje Černobylio zonoje buvo padidinęs radiacijos lygį, sekmadienį paskelbė pareigūnai.

Miško gaisras negyvenamoje Černobylio zonoje buvo padidinęs radiacijos lygį, sekmadienį paskelbė pareigūnai.

REKLAMA

Šeštadienį kilęs gaisras buvo apėmęs maždaug 100 ha, sakė Jehoras Firsovas, vadovaujantis Ukrainos ekologinei inspekcijai.

Ukrainos valstybinė nepaprastųjų situacijų tarnyba nurodė, kad gaisrą gesino 130 ugniagesių ir du lėktuvai. Tarnybos pranešimu, gaisro centre buvo padidėjęs radiacijos lygis.

Gelbėtojai pasitelkdami aviaciją ant ugnies išpylė 50 t vandens ir taip nuslopino atviras liepsnas, sekmadienį pranešė Valstybinė nepaprastųjų situacijų tarnyba.

„Balandžio 5-ąją 7 val. atvirų liepsnų nebuvo, smilksta atskiri židiniai“, – sakoma pranešime.

Tarnyba pažymėjo, kad sekmadienio rytą radiacinis fonas ore „atitiko normas“. Šeštadienį Tarnyba ir gelbėtojai skelbė, kad gesinti gaisrą trukdo kai kur padidėjęs radiacinis fonas, tačiau pabrėžė, kad nėra jokio pavojaus netoliese gyvenantiems žmonėms.

REKLAMA
REKLAMA

Pažymima, kad gaisrą gesino 98 žmonės ir 21 technikos vienetas. „Valstybinės nepaprastųjų situacijų tarnybos aviacija nuo darbų pradžios 7 kartus liejo vandenį (išliejo 50 t)", – pridūrė Tarnyba.

REKLAMA

1986 metų balandį sprogus 4-ajam Černobylio atominės elektrinės reaktoriui, radioaktyviosiomis dulkėmis buvo užteršta didelė Europos dalis, o labiausiai nukentėjo zona aplink elektrinę. 30 km spinduliu aplink ją vis dar draudžiama gyventi žmonėms.

Miškuose aplink Černobylio elektrinę reguliariai kyla gaisrų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų