REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Kol didžioji dalis Europos gyvena visiškame karantine, Baltarusijoje gyvenimas teka įprasta vaga, nepaisant augančio susirgimų nuo koronaviruso skaičiaus.

 Kol didžioji dalis Europos gyvena visiškame karantine, Baltarusijoje gyvenimas teka įprasta vaga, nepaisant augančio susirgimų nuo koronaviruso skaičiaus.

REKLAMA

Baltarusijoje toliau vyksta sporto renginiai, o šalies prezidentas Aleksandras Lukašenka netgi pasiūlė čia surengti „UFC 249“ turnyrą, kuris suplanuotas balandžio 18 d. Ten pagrindinėje kovoje turėtų kautis Chabibas Nurmagomedovas ir Tony Fergusonas, bet UFC iki šiol nerado vietos, kur turnyras galėtų vykti, tačiau Baltarusijos MMA federacijos vykdantysis direktorius Maksimas Korolkovas sako, kad jau paruoštas planas, kaip išgelbėti šį turnyrą.

„Vakar išsiuntėme UFC oficialų pasiūlymą, norėdami surengti „UFC 249“ turnyrą. Susisiekėme su savo bičiuliais, kurie vėliau perdavė žinią UFC atstovams. Paaiškinome, kad Baltarusija yra pasiruošusi padaryti viską, kad turnyras įvyktų. Mūsų prezidentas šalyje nėra uždraudęs masinių renginių. Žinoma, prieš teikdami pasiūlymą konsultavomės su Baltarusijos sporto ministerija ir prezidentu. Gavę pritarimą, perdavėme žinutę UFC“, – Rusijos žiniasklaidai sakė M.Korolkovas.

REKLAMA
REKLAMA

Anot M.Korolkovo, turnyras galėtų vykti Minsko arenoje, talpinančioje 15 tūkst. sirgalių. Baltarusiai yra pasiruošę gerokai supaprastinti vizų išdavimo tvarką, kad užsieniečiai kovotojai galėtų greičiau atvykti į šalį.

REKLAMA

„UFC sutikimo dar negavome, o laikas senka. Jei per artimiausią parą jie atsakytų teigiamai, tada manau, kad spėtume viską sutvarkyti iki balandžio 18 d. Baltarusija – Europos centras. Jau ilgą laiką norime pasauliui parodyti, kad galime surengti aukščiausios klasės turnyrą. UFC mums pasakė, kad Baltarusiją įrašys kaip „planą B“, nes jie jau turi numatę kitą potencialią vietą. Dana White‘as visko nenorėjo atskleisti, bet, kaip supratome, derybos dėl „plano A“ yra gerokai pažengusios į priekį“, – pridėjo M.Korolkovas.

M.Korolkovas netgi mano, kad į turnyrą kaip žiūrovai galėtų atvykti ir lietuviai, nors neaišku, kaip jie tai padarytų, esant karantinui.

Priminsime, kad Baltarusijoje kaip įprasta vyksta futbolo čempionatas, taip pat žaidžiamas ir prezidento ledo ritulio mėgėjų turnyras, kuriame šeštadienį paties A.Lukašenkos atstovaujama komanda iškovojo pergalę. Kitas mačas numatytas po savaitės.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų