REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
4
„Karantinas“ (nuotr. Vilniaus miesto savivaldybė)

Vilniaus miesto savivaldybė kartu su sveikatingumo programėlės „Lympo“ komanda saviizoliacijos patikrai sukūrė programėlę mobiliesiems telefonams „Karantinas“.

4

Vilniaus miesto savivaldybė kartu su sveikatingumo programėlės „Lympo“ komanda saviizoliacijos patikrai sukūrė programėlę mobiliesiems telefonams „Karantinas“.

REKLAMA

Pasak sostinės savivaldybės pranešimo, ši programėlė bus aktuali ne tik tiems, kas priversti karantinuotis namuose, tačiau visiems, kurie nori gauti naudingų suasmenintų patarimų dėl savo sveikatos.

Programėlę su specialia nuoroda kol kas galės parsisiųsti 5000 vilniečių, tačiau kitos savaitės pradžioje ji bus atverta visiems norintiems.

„Karantinas“ veiks kaip savotiška informacijos mainų sistema – suteikdami informaciją apie savo sveikatos būklę, vartotojai gaus ne tik personalizuotus patarimus bei priminimus apie prevencinius veiksmus, bet ir bus apdovanojami taškais, kuriuos galės konvertuoti į nuolaidas programėlės parduotuvėje.

„Suvienijome jėgas su tais, kas geriausiai išmano savo sritį, ir mūsų bendra komanda per rekordiškai trumpą laiką sukūrė sprendimą, kuris leis užtikrinti, kad karantinuotieji nepaliktų savo lokacijos“, – pranešime cituojamas Vilniaus meras Remigijus Šimašius. 

REKLAMA
REKLAMA

Pasak jo, padėjo ir Vyriausybės įsitraukimas kuriant informaciją programėlei. „Ačiū tiek Vyriausybei, tiek Nacionaliniam visuomenės sveikatos centrui, kad prisijungė prie mūsų iniciatyvos – tikiuosi, kad šis sprendimas bus pritaikytas visai Lietuvai“, – sakė R. Šimašius.

REKLAMA

Kiekvienas, sutikęs karantinuotis namuose su programėle „Karantinas“, joje užfiksuos savo izoliavimosi lokaciją. Su šiuo asmeniu gali būti bet kada susisiekta ir paprašyta atsiųsti įrodymą, kad jis nepakeitęs savo lokacijos – tokiu būdu bus galima papildyti fizinius karantine esančių asmenų patikrinimus, kuriuos šiuo metu Vilniuje vykdo viešojo transporto kontrolieriai bei viešosios tvarkos pareigūnai.

Jau kitos savaitės pradžioje „Karantinas“ bus atvertas visiems norintiems visoje Lietuvoje, jį bus galima parsisiųsti iš Karantinas.lt svetainės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų