REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
4
Koronavirusas (nuotr. Fotodiena)

Premjeras Saulius Skvernelis pranešė, kad iš Kinijos gauta dar viena apsaugos priemonių medikams siunta.

4

Premjeras Saulius Skvernelis pranešė, kad iš Kinijos gauta dar viena apsaugos priemonių medikams siunta.

REKLAMA

„Aprūpinimas tęsiasi. Dar vienas reisas iš Kinijos į Kauną ką tik nusileido. Daugiau kaip 2 tūkstančiai dėžių, kuriose – vienkartinė medicininė apranga ir vienkartinės chirurginės kaukės“, – šeštadienį feisbuke paskelbė S. Skvernelis.

Vyriausybė iš Kinijos yra užsakiusi 1,8 mln. respiratorių, 5,7 mln. veido kaukių, 1,8 mln. vienkartinių kepuraičių, 0,8 mln. apsauginių akinių, 1,8 mln. vienkartinių chalatų, per 1 mln. apsauginių kombinezonų su gobtuvu, 15 mln. vienkartinių pirštinių, 3,6 mln. antbačių. Šioms priemonėms pirkti skirta 24 mln. eurų.

Penktadienį sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga patvirtino, kad dalis paėjusią savaitę iš Kinijos gautų respiratorių buvo netinkami, tačiau vietoje jų bus nemokamai pristatyti geri.

REKLAMA
REKLAMA

Iš Kinijos praėjusį šeštadienį atskraidintus respiratorius patikrinę Kauno technologijos universiteto mokslininkai nustatė, kad jie nepakankamai gerai priglunda ir veidas lieka nevisiškai uždengtas, todėl „galima tarša“ gali patekti per nesandarias vietas.

REKLAMA

A. Veryga sakė, kad šie respiratoriai galės būti naudojami kaip žemesnio lygio apsauga, t. y. medicininės kaukės.

Taip pat šeštadienį Lietuvą pasiekė pirmoji geležinkeliu iš Kinijos atvykusi apsaugos priemonių siunta medikams.

Vienu konteineriu atvežta 300 tūkst. medicininių kaukių, o krovinys Lietuvą pasiekė per 9 paras nuo sąstato išvykimo iš Kinijos, skelbia krovinio atgabenimu rūpinęsi „Lietuvos geležinkeliai“. Siunta atgabenta visuomeninės iniciatyvos „Laikykitės, medikai!” užsakymu.

Iš Kinijos pervežtas krovinys Vilniaus intermodaliniame terminale nukeltas nuo geležinkelio platformos tolesniam medicinos priemonių paskirstymui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų