REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
117
„Rimi“ parduotuvė (Greta Skaraitienė/Fotobankas)

Nuo rytojaus, penktadienio, uždaromas Kauno autobusų stotyje veikiantis prekybos centras „Rimi“. Tokį sprendimą „Rimi Lietuva“ priėmė gavusi patvirtinimą, jog COVID 19 diagnozuotas antram šios parduotuvės bei tose pačiose patalpose dirbančios trečiosios šalies darbuotojui, rašoma pranešime spaudai.

117

Nuo rytojaus, penktadienio, uždaromas Kauno autobusų stotyje veikiantis prekybos centras „Rimi“. Tokį sprendimą „Rimi Lietuva“ priėmė gavusi patvirtinimą, jog COVID 19 diagnozuotas antram šios parduotuvės bei tose pačiose patalpose dirbančios trečiosios šalies darbuotojui, rašoma pranešime spaudai.

REKLAMA

Nors prekybos centras ir visa Kauno autobusų stotis buvo pilnai dezinfekuota po pirmojo atvejo, visi galimai artimą kontaktą su virusu užsikrėtusiais turėję darbuotojai saviizoliavosi, laikantis visų Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) rekomendacijų, sprendimas uždaryti parduotuvę iki atskiro pranešimo priimtas, siekiant stabdyti viruso plitimą, apsaugoti kitus darbuotojus bei pirkėjus. 

„Antram mūsų darbuotojui, dirbančiam Kauno autobusų stotyje esančioje parduotuvėje, vakar patvirtintas koronavirusas. Jis vienas iš dviejų mūsų darbuotojų, turėjusių artimą kontaktą su praėjusią savaitę, šeštadienį, teigiamo koronoviruso testo rezultato sulaukusiu darbuotoju. Nei vienas iš jų darbe nesilankė nuo kovo 21 d.

REKLAMA
REKLAMA

Dabar abu jaučiasi gerai – karantinuojasi namuose ir laikosi visų NVSC nurodymų. Vis tik, šiandien gavus žinių iš toje pačioje parduotuvėje paslaugas teikiančių partnerių, kad ir jų vienam darbuotojui patvirtintas COVID-19, priėmėme sprendimą stabdyti parduotuvės veiklą ir visą dėmesį skirti dar didesnei viruso plitimo prevencijai“, – sako „Rimi Lietuva“ generalinis direktorius Giedrius Bandzevičius. 

REKLAMA

Pasak jo, gavus žinią apie pirmąjį užsikrėtusį virusu darbuotoją praėjusį šeštadienį, kovo 28 d., parduotuvė ir visa Kauno autobusų stotis buvo pilnai dezinfekuota, praėjusį savaitgalį surinkta ir šiandien atnaujinta informacija apie galimus artimus kontaktus su infekcija susirgusiais kolegomis, visi jie saviizoliavosi ir laikosi NVSC nurodymų. Uždarius „Rimi“ prekybos centrą, sutarta, jog visi jos darbuotojai laikysis saviizoliacijos bent 14 dienų ir, su visais jais bus nuolat palaikomi kontaktai. 

Nuo pat pirmųjų viruso rizikos padidėjimo ženklų šalyje prekybos tinklo „Rimi“ parduotuvėse sustiprintu režimu atliekamas darbo paviršių bei įrankių, taip pat – pirkinių krepšelių, vėžimėlių, savitarnos kasų ir skanerių valymas.

REKLAMA
REKLAMA

„Rimi“ darbuotojai nuolat informuojami ir jiems primenama apie privalomas saugumo ir higienos priemones – dažną rankų plovimą, būtinas dezinfekcines priemones ir jų naudojimą kasose, minėtų paviršių dezinfekavimą, rekomenduojama dėvėti pirštines ne tik gamyboje, bet ir dirbant tiesiogiai su klientais ar prie kasų. Parduotuvėse kasose taip pat įrengtos stiklo sienelės, skiriančios kasos darbuotojus ir pirkėjus, eilių vietose ant grindų sužymėti saugūs, 1 m, atstumai.

Darbuotojams išdalintos apsauginės veido kaukės, jų taip pat primygtinai prašoma, pajutus bet kokius peršalimo simptomus, likti namuose. Rekomendacijos nuolat atnaujinamos vadovaujantis oficialia NVSC informacija. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Siekiant apsaugoti pirkėjų sveikatą, dar prieš karantino paskelbimą, „Rimi“ tinklo parduotuvėse padidintas oro vedinimo sistemų darbas, uždaryti visi „Rimi“ esantys atviri šviežių salotų ir sušių barai, įsigaliojus karantinui, nebeveikia prekybos centruose įrengtos kavinės, kavos ir kitos zonos, kuriose pirkėjai iki šiol galėjo patys pasiimti nefasuotų produktų, iki minimumo sumažintas kepyklų darbas, sustabdyta prekyba nefasuota produkcija: sausainiais, saldainiais, lukštentais riešutais ir t.t.

Taip pat nuo kovo 17 d. sutrumpintas prekybos centrų darbas nuo 9:00 iki 20:00 val., išskyrus tris parduotuves – Vilniuje, Šiaurės miestelyje, Kaune, pirkinių centre „Savas“, ir Klaipėdoje, prekybos centre „Arena“, kurios dirba budinčiu režimu: nuo 8 iki 22 val.

REKLAMA

Pirmasis atvejis toje pačioje parduotuvėje

Blogai besijaučiantis asmuo buvo atėjęs į darbą kovo 21-ąją, jame praleido apie 20 minučių, tačiau per tą laiką turėjo artimesnį kontaktą net su keturiais žmonėmis.

Trys iš jų – tos pačios „Rimi“ parduotuvės darbuotojai, kurie buvo izoliuoti tik kovo 28 d., kai pasitvirtino įtarimai dėl Covid-19 jų kolegai.

Tai reiškia, kad kiek daugiau kaip savaitę artimą kontaktą su užsikrėtusiuoju turėję žmonės toliau dirbo parduotuvėje.

„Rimi“ Viešųjų ryšių vadovė Renata Keršienė patvirtino, kad kontaktą turėję darbuotojai dirbo toliau, nes nebuvo įtarimų, jog namo išleistas asmuo galėtų sirgti koronavirusu:

REKLAMA

„Susirgęs darbuotojas tyrimą dėl koronaviruso pasidarė praėjusį penktadienį, jau kitą dieną sulaukėme rezultato. Visus veiksmus derinome su Nacionaliniu visuomenės sveikatos centru, vadovaujantis jų taisyklėmis. Tik sulaukę patvirtinimo, iškart ėmėmės visų reikalingų veiksmų.“

Dezinfekavo patalpas

„Kovo 28 d., apie 10 val., „Rimi“, esančios Kauno autobusų stotyje, informavo, jog vienam darbuotojui nustatytas COVID-19 virusas. Prieš daugiau nei savaitę, kovo 21 d., jis paskutinį kartą buvo atėjęs į darbą ir po 20 minučių išleistas namo.

Tai žinodami, nedelsdami uždarėme parduotuvę. Siekiant išvengti bet kokios galimos rizikos, tuo pačiu pilnai dezinfekcijai uždaryta ir visa Kauno autobusų stotis“, – pasakojo „Rimi“ Viešųjų ryšių vadovė Renata Keršienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų