REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Amber Food“ vadovas: darbuotojai išėjo patys

Pirmadienį paaiškėjo, kad „Charlie Pizza“, „La Crepe“, „Katpėdėlė“ ir kitas maitinimo įstaigas valdančioje bendrovė „Amber food“ darbuotojų skaičius sumažėjo beveik 160. Išplatintame pranešime bendrovės vadovas teigia, kad žmonės išėjo patys.  

Pirmadienį paaiškėjo, kad „Charlie Pizza“, „La Crepe“, „Katpėdėlė“ ir kitas maitinimo įstaigas valdančioje bendrovė „Amber food“ darbuotojų skaičius sumažėjo beveik 160. Išplatintame pranešime bendrovės vadovas teigia, kad žmonės išėjo patys.  

REKLAMA

„Noriu pabrėžti, kad mūsų įmonė dėl karantino neatleido nė vieno darbuotojo – jie masiškai išeina patys, nes žmonių netenkina vyriausybės kompensuojamas prastovų dydis. Dalis išėjusiųjų – dėl pandemijos į savo šalis sugrįžę užsieniečiai, kita reikšminga dalis – darbuotojai, dirbę sporto ir pramogų arenose, kuriose šis sezonas jau baigėsi.

Vis dėlto mūsų situacija su dėl karantino išeinančiais darbuotojais puikiai parodo, kad vyriausybės pagalbos planas priverstinai uždarytam verslui neveikia“, – pranešime cituojamas įmonės vadovas Gediminas Balnis.   Anot jo, „Amber food“ grupė yra didžiausia restoranų grupė, įdarbinusi 1200 žmonių visoje Lietuvoje. Paskelbus karantiną, visiems restoranams teko užsidaryti, o darbuotojams forminamos prastovos.

REKLAMA
REKLAMA

„Tikrai stengiamės išlaikyti kiekvieną darbuotoją, nes tai yra mūsų įmonės didžiausiais turtas, be kurio, net ir pasibaigus karantinui, verslo atnaujinti nebegalėsime. Kalbamės su visais dėl galimybės pasilikti, tačiau vyriausybės sprendimas kompensuoti tik dalį minimalios mėnesinės algos žmonėms nėra priimtinas – tai per mažos pajamos, iš kurių darbuotojai negali išgyventi.

REKLAMA

Be to, uždarius restoranus, mes visiškai netekome pajamų ir neturime iš ko kompensuoti likusios atlyginimo dalies darbuotojams, kurių vis dar yra virš 1000, nors kasdien išeina vis daugiau žmonių. Valstybė nepadeda spręsti išlikimo klausimo verslui, kuriam pati liepė užsidaryti. Apie tai garsiai kalbu nuo pat karantino pradžios – Vyriausybė privalo peržiūrėti savo planą ir realistiškai įvertinti labiausiai paveikto verslo situaciją, nes ji kasdien blogėja“, – ragina G. Balnis.

Naujienų agentūra BNS, remdamasi „Sodros“ duomenimis, pirmadienį pateikė įmonių, turinčių daugiau nei 50 darbuotojų, duomenis. 

REKLAMA
REKLAMA

Vienos didžiausių Lietuvos maitinimo įmonių „Amber Food“ darbuotojų skaičius maždaug per mėnesį sumažėjo 157-iais iki 855, maitinimo tinkle „Delano“ – 91-u iki 871.

Viešbutyje „Radisson Blu Hotel Lietuva“ per mėnesį sumažėjo 20 darbuotojų iki 153, viešbutyje „Narutis“ – 22-iem iki 54, „Klaipėdos“ viešbutyje – 29-iais iki 75, „Best Baltic Hotels“ viešbučiuose – 24-iais iki 96, „Royal SPA Hotel“ – 28-iais iki 72. 

Krovinių pervežimo įmonėje „Amber Cargo“ dirbančių žmonių per mėnesį mažėjo 41-u iki 136, baldų gamintoja „Theca furniture“ jų skaičių sumažino 55-iais iki 709, o statybų įmonė „Hidrostatyba“ – 44-iais iki 105.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Sodros“ duomenys rodo, kad labiausiai darbuotojų skaičius augo laikinojo įdarbinimo įmonėse ir elektroninėse parduotuvėse. 

Pavyzdžiui, personalo nuomos ir atrankos įmonė „Biuro“ nuo vasario 20 dienos įdarbino 186 naujus darbuotojus – jų dabar yra 1489, bendrovė „Darbius“ jų skaičių didino nuo 12 iki 183. 

Internetinė parduotuvė „Barbora“ per kiek daugiau nei mėnesį įdarbino 324 žmones, jų skaičius dabar siekia 865, elektroninės prekybos bendrovė „Pigu“ – atitinkamai 29 ir 368, siuntų bendrovė „Omniva LT“ – atitinkamai 40 ir 220. 

Karantinas Lietuvoje pradėtas kovo 16 d. ir tęsis mažiausiai iki balandžio 13 d. Per karantiną draudžiami vieši renginiai, uždarytos visos parduotuvės, išskyrus vaistines, maisto, veterinarijos parduotuves, taip pat nuotolinę prekybą.

REKLAMA

Gyventojams viešose vietose rekomenduojama būti su apsauginėmis veido kaukėmis, respiratoriais, arba kitomis nosį ir burną dengiančiomis apsaugos priemonėmis, išskyrus vairuojant motorines transporto priemones. 

Parkuose ir kitose atvirose viešosiose vietose prašoma lankytis ir būti ne didesnėmis nei 2 asmenų grupėmis (išskyrus tos pačios šeimos narius), laikytis saugaus kontakto (didesnio nei 2 metrų atstumo ir trumpesnio nei 15 minučių kontakto), higienos reikalavimų. 

Prekybos ir paslaugų vietose galės lankytis tik vienas šeimos narys, o pačios prekybos vietos, atsižvelgdamos į valstybės lygio ekstremaliosios situacijos operacijų vadovo nustatytus reikalavimus, tiek darbuotojams, tiek klientams turės užtikrinti saugias sanitarines, higienos sąlygas bei aprūpinimą būtinomis apsaugos priemonėmis.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų