REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šeštadienį apie pietus į Kauną atskraidinta didelė siunta apsaugos priemonių. Dalis jų pateks ir į Kauno klinikinę ligoninę, kurios vadovas buvo nušalintas nuo pareigų kai paaiškėjo, kad joje vienkartinės priemonės naudojamos pakartotinai. Dabar atgabentų priemonių turėtų užtekti 3 mėnesiams.

Šeštadienį apie pietus į Kauną atskraidinta didelė siunta apsaugos priemonių. Dalis jų pateks ir į Kauno klinikinę ligoninę, kurios vadovas buvo nušalintas nuo pareigų kai paaiškėjo, kad joje vienkartinės priemonės naudojamos pakartotinai. Dabar atgabentų priemonių turėtų užtekti 3 mėnesiams.

REKLAMA

Dabar krovinys perkraunamas „Lietuvos pašto“ sandėliuose. Toliau priemonės bus perduotos medikams, dirbantiems su pacientais infekcinių ligų skyriuose Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose ir Panevėžyje, mobiliuose punktuose ir kitur. 

„Šiandien atkeliavo apsauginiai akiniai, respiratoriai ir pirštinės. Tai yra dalis didelio užsakymo, kuris pasieks gydymo įstaigas. Jau šiandien ta logistika iš karto pradės veikti, keliaus į gydymo įstaigas. Ir dabar leis be nerimo, įtampos medikams dirbti.

Nepaisant to, kad jie priemonių ir turėjo, tikrai tos įtampos buvo daug, nes Lietuva nebuvo sukaupusi didelio rezervo“, – sakė sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga.

REKLAMA
REKLAMA

Jo teigimu, atgabentų priemonių turėtų užtekti trims mėnesiams, bet jų ieškoma ir bus perkama daugiau. Vis dėlto dabar rezervas yra toks, kokio Lietuva niekada neturėjo.

REKLAMA

Ministras patvirtino, kad dalis siuntos teks ir Kauno klinikinei ligoninei, kurios vadovas buvo nušalintas nuo pareigų paaiškėjus, kad dalis vienkartinių medicininių apsiaustų buvo kaupiama ir naudojama iš naujo.

„Yra daug labai sudėtingų niuansų, kuriuos nėra paprasta per trumpą laiką paaiškinti. Paprasčiausia žinia ta, kad sprendimai, kurie ten yra daromi, yra daromi infektologų, žmonių, kurie žino, ką galima saugoti, ko negalima“, – situaciją Kauno klinikinėje ligoninėje paaiškino A. Veryga, pats apsilankęs joje ir pabendravęs su darbuotojais.

REKLAMA
REKLAMA

Jo teigimu, „pagal nuotrauką atleisti vadovo negalima iš karto“ ir paaiškino, kad direktorius bus laikinai nušalintas nuo pareigų, kol vyks tyrimas (jį žadama atlikti maksimaliai greitai). Taip ministras kalbėjo apie premjero Sauliaus Skvernelio raginimą atleisti ligoninės vadovą.

A. Veryga taip pat patvirtino, kad pats yra davęs nurodymą kaupti panaudotus respiratorius ir apsauginius akinius, nes juos galima dezinfekuoti ir panaudoti iš naujo.

„Visi mes esame, supraskime, kad įsijautrinę, tikrai į kiekvieną situaciją stengiamės reaguoti maksimaliai greitai. Aš niekaip tikrai premjero nevertinu. Manau, jis pats gali pasakyti, ką jis ten parašė ir kodėl parašė. Aš, žinoma, irgi turėjau sureaguoti, nes premjeras yra tiesioginis mano vadovas“, – kalbėjo sveikatos apsaugos ministras.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Anot jo, dabar pristatytų priemonių Lietuvai užteks apie 3 mėnesiams, jos, be kita ko, esą pasieks ir mažesnes ligonines. Daugiau lėktuvų atkeliaus rytoj ir poryt.

A. Veryga sakė, kad priemonių „užteks visiems ir taupyti nereikės“. Tačiau pridūrė, kad ne kiekvienam medikui privaloma ar reikia naudoti visas apsaugos priemones.

Tuo metu greiti koronaviruso testai yra nupirkti, tačiau kol kas Lietuvos nepasiekė. Iki tol specialistai esą sukurs algoritmą, kam tikslingiausia juos naudoti. 

Susisiekimo ministras Jaroslav Narkevič pasakojo, esą siekiama daryti viską, kad užsakytos apsaugos priemonės ir kitos prekės kuo greičiau pasiektų mūsų šalį.

REKLAMA

„Mes laimėjome kovą kare. Dėl prekių dabar vyksta karas. Susidariusi tokia situacija, kad pirkėjas, kuris užmoka už prekes negarantuotas, kad iš tiekėjų gaus tas prekes“, – pasakojo susisiekimo ministras ir pridūrė, kad pasaulyje vyksta kova ir dėl lėktuvų.

Pasak J. Narkevič tiksliai neatsakė, kokia bendrovė atgabeno užsakytas prekes. Jis neatsakė, ar tai gali būti rusų oligarcho lėktuvas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų