REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Italijoje – mirčių rekordas: koronavirusas nusinešė beveik 1000 žmonių gyvybių

mirčių skaičius pasaulyje išaugo iki 25 tūkst., Europoje virš 300 tūkst. atvejų

Italijoje nuo koronaviruso ir toliau miršta žmonės. Penktadienį, jau patvirtintais duomenimis, šalyje užfiksuoti 5909 nauji atvejai, o mirčių skaičius siekia beveik tūkstantį.

Italijoje nuo koronaviruso ir toliau miršta žmonės. Penktadienį, jau patvirtintais duomenimis, šalyje užfiksuoti 5909 nauji atvejai, o mirčių skaičius siekia beveik tūkstantį.

REKLAMA

Penktadienis – žiauriausia diena nuo viruso protrūkio Italijoje. 909 mirtys per dieną yra didžiausias iki šiol Italijoje užfiksuotas skaičius.

JAV per dieną užfiksuota beveik 8 tūkst. naujų atvejų. Čia penktadienį nuo koronaviruso mirė 89 žmonės.

Dar ketvirtadienį buvo paskelbta, kad Jungtinėse Valstijoje užfiksuota daugiausiai pasaulyje koronaviruso SARS-CoV-2 sukeltos ūminės kvėpavimo takų ligos atvejų

Tuo tarpu Didžiojoje Britanijoje susirgusiųjų skaičius jau siekia 14 543.

Europoje koronaviruso atvejų skaičius perkopė 300 000

Europoje nustatyta daugiau kaip 300 tūkst. užsikrėtimo naujuoju koronavirusu atvejų – daugiausia jų užfiksuota Italijoje (86 498) ir Ispanijoje (64 059), rodo penktadienio vakarą naujienų agentūros AFP paskelbti duomenys.

REKLAMA
REKLAMA

Europoje iš viso yra 305 851 patvirtintas infekuotasis, iš jų 18 289 mirė – taigi, šis žemynas šiuo metu yra labiausiai paveiktas pandemijos. Azija yra antroje vietoje – ten nustatyti 102 043 užsikrėtimo ir 3 683 mirties atvejai.

REKLAMA

Oficialiais skaičiais paremta suvestinė atspindi tik dalį tikrojo atvejų skaičiaus visame pasaulyje.

Pasaulyje koronaviruso pandemija jau pareikalavo 25 066 gyvybių, daugiausia jų – Europoje, penktadienį rodo naujienų agentūros AFP renkami duomenys, paremti oficialia statistika.

Europoje koronavirusinė infekcija COVID-19 pareikalavo 17 314 gyvybių.

Daugiausia mirčių užfiksuota Italijoje (8 165), Ispanijoje (4 858) ir Kinijoje (3 292).

Nuo gruodžio visame pasaulyje užregistruoti mažiausiai 547 034 COVID-19 atvejai.

Švedija apribojo leidžiamų susirinkimų dydį nuo 500 iki 50 žmonių

Švedija, pasirinkusi švelnesnę kovos su koronaviruso pandemija strategiją nei didžioji dalis Europos ir neuždariusi savo įmonių, penktadienį apribojo leidžiamų susibūrimų dydį nuo 500 iki 50 žmonių.

REKLAMA
REKLAMA

„Šiandien per neeilinį kabineto posėdį buvo nuspręsta apriboti susirinkimus iki 50 žmonių, vadovaujantis šįryt Visuomenės sveikatos agentūros pateikta rekomendacija“, – žurnalistams sakė švedų ministras pirmininkas Stefanas Lofvenas.

Asmenims, kurie organizuos sekmadienį įsigaliosiantį draudimą pažeidžiančius renginius, grės baudos arba laisvės atėmimas iki pusmečio.

S. Lofvenas taip pat paragino švedus nesilankyti kitose Švedijos dalyse per artėjančias Velykų atostogas, šalyje augant koronavirusine infekcija COVID-19 sergančių pacientų skaičiui.

„Jeigu jums nebūtina keliauti, likite namuose. Dabar visa tai yra rimta“, – pareiškė vyriausybės vadovas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Iki penktadienio Švedijoje buvo pranešta apie 3 046 užsikrėtimo koronavirusu atvejus ir 92 mirtis.

Priešingai nei dauguma Europos valstybių, ši Skandinavijos šalis leido dirbti savo mokykloms, kavinėms ir restoranams, taip pat paskatino vaikus ir toliau užsiimti fizine veikla.

Anksčiau šią savaitę švedų vyriausybė paskelbė, kad restoranams ir barams bus leista aptarnauti tik už stalų sėdinčius klientus, kad nesiformuotų minios, bet nusprendė visiškai neuždaryti šių įmonių. 

Vietoj to valdžia ragina žmones „elgtis atsakingai“ ir laikytis vyriausybės rekomendacijų.

Tarp šių patarimų yra esant galimybei dirbti nuotoliniu būdu, likti namuose prastai pasijutus, nekontaktuoti su aplinkiniais. Be to, vyresni nei 70 metų ir rizikos grupei priklausantys piliečiai raginami karantinuotis namuose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų