REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
18
Andrius Šedžius (nuotr. Fotodiena/Justino Auškelio)

Viruso banga jau atėjo iki mūsų, todėl visoje Lietuvoje jau antra savaitė kaip paskelbtas karantinas. Šiuo metu uždarytos sienos, rekomenduojama dirbti iš namų, o į parduotuvę eiti tik būtiniausiu reikalu.

18

Viruso banga jau atėjo iki mūsų, todėl visoje Lietuvoje jau antra savaitė kaip paskelbtas karantinas. Šiuo metu uždarytos sienos, rekomenduojama dirbti iš namų, o į parduotuvę eiti tik būtiniausiu reikalu.

REKLAMA

Keturių vaikų tėvas ir verslininkas Andrius Šedžius papasakojo, kaip karantinas paveikė jo verslą ir kas jį neramina labiausiai.

Verslininkas neslepia, kad situacija sudėtinga, bet žmonių neatleidinėja: „Sąlygos visiems tos pačios. Verslo atžvilgiu, blogiausia tai, kad negalima išvažiuoti, parsivežti prekių.  Žmogišku atžvilgiu, už gyvybę nieko nėra svarbiau. Reikia galvoti kaip gyvam likti, o ne kaip papildomą eurą užsidirbt.

Sąlygos galioja visiems, stengiamės apsisaugoti patys ir apsaugoti žmones. Kol kas mūsų įmonės veikla nepapuola į apribojimų sąrašą. Tie, kas dirba prie transporto ar jo aptarnavimo, dirba ir toliau. Buhalterija dirba iš namų.“

REKLAMA
REKLAMA

Prieš atvykstant paskutiniai emigrantų bangai A.Šedžius vienas iš pirmųjų, kuris siūlė visus izoliuoti viešbučiuose: „Negalima visų žmonių lyginti, daugelis skundžiasi, kad tie, kurie išvažiavo ir viską metė, vadino Lietuvą negražiais epitetais, dabar grįžta ir gauna viešbučius. Žmonės nelabai supranta, kad viskas ne dėl jų, o dėl mūsų saugumo. 

REKLAMA

Jei atvykėliai vaikščios gatvėse ir nesisavizoliuosis bus ir mums nesaugu. Visi viruso užsikrėtimo atvejai yra atvežtiniai, jei visi būtų sėdėję karantine tas dvi savaites dabar būtų mažiau užsikrėtusių.“

Vyras stengiasi imtis visų būtinųjų priemonių, kad apsaugotų save ir kitus: „Kaukės yra skirtos neapsisaugoti pačiam, o apsaugoti kitą. Aš važiuodamas pas tėvus, ar pas močiutę, kuriai 90 metų, stengiuosi dėtis kaukę ir laikytis atstumo. Pažiūriu ar jiems nieko netrūksta, stengiuosi dažnai nevažinėti.

Aš jau šešerius metus jokiomis ligomis nesergu, kas rytą važiuoju sportuoti, mano imunitetas stiprus. Žinoma, virusas nesirenka, viešuose vietose nebūnu, apie žmonių susibūrimus išvis nekalbu. Visaip bandau išvengti, saugoti save, labai gerai, kad Šiauliuose tik keli atvejai, o tai ramina.“

Vilniuje koronosviruso atvejų daug daugiau, verslininkas dažnai į jį važiuoja aplankyti sūnaus: „Bijau dėl jo, siūliau Monikai važiuoti į Šiaulius, juk pas mus kaime saugiau. Ji sakė pagalvos, dar kol kas jokio sprendimo nepriėmė. Aš atvažiuoju pas vaiką, niekur su juo nesilankome, šį savaitgalį atsivešiu į Šiaulius. Bijau net greito maisto restoranuose užsisakinėti, nes nežinia, kas tą maistą gamino ir lietė.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų