REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

1999 metų kvapą gniaužiantis UEFA Čempionų lygos finalas „Manchester United“ – Miuncheno „Bayern“. Šią vieną įdomiausių dvikovų per visą turnyro istoriją bus galima stebėti šeštadienį. 

1999 metų kvapą gniaužiantis UEFA Čempionų lygos finalas „Manchester United“ – Miuncheno „Bayern“. Šią vieną įdomiausių dvikovų per visą turnyro istoriją bus galima stebėti šeštadienį. 

REKLAMA

Intriguojantį mačą, kurio nugalėtojas paaiškėjo paskutinėmis rungtynių sekundėmis, nuo 21.30 val. rodys „TV3 Sport“ kanalas ir vaizdo transliacijų internetu platforma „Go3“. Legendines futbolo rungtynes komentuos Nerijus Kesminas. 

Futbolo gerbėjai turės galimybę išvysti daugybę praeities žvaigždžių – Davidą Beckhamą, Ryaną Giggsą, Jaapą Stamą, Peterį Schmeichelį, Dwightą Yorką iš „Manchester United“, Oliverį Kahną, Lotharą Matheusą, Stefaną Effenbergą, Mario Baslerį iš „Bayern“. D. Yorkas tame sezone Čempionų lygoje įmušė aštuonis įvarčius ir kartu su Kijevo „Dinamo“ puolėju Andrejumi Ševčenka tapo rezultatyviausiais žaidėjais. 

Beje, tame 1999-ųjų finale, kuris vyko Barselonoje, itin svarbų vaidmenį atliko atsarginis „United“ puolėjas Ole Gunaras Solskjaeras. Jis dabar yra Mančesterio klubo vyriausiasis treneris. 

REKLAMA
REKLAMA

Tada „raudoniesiems velniams“ tai buvo antrasis UEFA Čempionų lygos finalas, o bavarams – šeštasis. 

Įdomu tai, kad 1998-1999 m. sezone Mančesterio ir Miuncheno komandos akis akį jau susidūrė pirmajame etape, kai pateko į tą pačią D grupę. Joje ekipos tarpusavyje abukart sužaidė lygiosiomis 2:2 ir 1:1. Toje pačioje grupėje rungtyniavo ir „Barcelona“. Ją „United“ ir „Bayern“ futbolininkai paliko už borto – Katalonijos klubas liko tik trečias. 

REKLAMA

Ketvirtfinalyje „raudonieji velniai“ bendru rezultatu 3:1 įveikė Milano „Inter“, pusfinalyje 4:3 – Turino „Juventus“. Miuncheno komanda atkrintamosiose varžybose atitinkamai 6:0 nugalėjo kitą Vokietijos klubą „Kaiserslautern“ ir 4:3 – Kijevo „Dinamo“. 

1998-1999 m. sezono „Manchester United“ ekipą, kurią treniravo legendinis Alexas Fergusonas, kai kurie specialistai vadina viena stipriausių per visą Europos klubų turnyrų istoriją. 

Šiame Anglijos čempionate iki jo pristabdymo visa galva už varžovus pranašesnis buvo „Liverpool“. Tačiau buvęs Anglijos rinktinės treneris Steve'as McClarenas nesureikšmina dabartinės Liverpulio pajėgumo ir teigia, kad iš šio klubo į 1999 metų „Manchester 

REKLAMA
REKLAMA

United“ patektų vos vienas futbolininkas – gynėjas Virgilis Van Dijkas. 

„Tada visa Mančesterio komanda buvo sudaryta vien iš lyderių. Tai buvo jos raktas į sėkmę“, – pridūrė S. McClarenas, kuris 1999 m. prisijungė prie Mančesterio klubo kaip trenerio asistentas. 

Sulaukus teigiamų žiūrovų atsiliepimų nuo pirmadienio „TV3 Sport“ kanalas tęs dienos temą. Tai reiškia, kad kovo 30 visą dieną bus rodomos KHL geriausios kovos. Antradienis ir trečiadienis bus skirti išskirtiniams futbolo mačams. Geriausiomis krepšinio (Eurolygos ir NBA) rungtynėmis bus galima mėgautis kitą ketvirtadienį ir penktadienį, o savaitgalis bus skirtas įsimintiniausiems ar net legendiniams finalams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų