REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Krepšinio aistruoliai sekmadienį vėl galės nusikelti į praeitį ir mėgautis NBA rungtynėmis, kuriose žibėjo dabartinis Kauno „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Šarūnas Jasikevičius. 

Krepšinio aistruoliai sekmadienį vėl galės nusikelti į praeitį ir mėgautis NBA rungtynėmis, kuriose žibėjo dabartinis Kauno „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Šarūnas Jasikevičius. 

REKLAMA

Sekmadienį nuo 21.30 val. „TV3 Sport“ kanalas ir vaizdo transliacijų internetu platforma „Go3“ ir parodys 2006 metų lapkričio 1 dieną vykusias rungtynes, kuriame santykius aiškinosi „Indiana Pacers“ ir Šarlotės „Bobcats“ (dabartinis pavadinimas „Hornets“). 

Rungtynėmis, kurios buvo vienos geriausių Š.Jasikevičiui per visą jo karjerą NBA, mėgautis padės komentatorius Rytis Vyšniauskas. Jose „Pacers“ įžaidėjas iš Lietuvos tapo vienu pagrindinių pergalės kalvių. 

Tada Indianapolio klubui atstovavo būrys garsių krepšininkų – Jermaine'as O'Nealas, Jamaalas Tinsley, Alas Haringtonas, Stephenas Jacksonas, Danny Grangeris. Maceo Bastonas. Su pastaruoju Š.Jasikevičius anksčiau kartu atstovavo Tel Avivo „Maccabi“ klubui. 

REKLAMA
REKLAMA

„Bobcats“ ekipos garbę irgi gynė keli žinomi žaidėjai – Emeka Okaforas, Brevinas Knightas, Geraldas Wallace'as. 

Šaras NBA čempionate triskart yra pelnęs po 20 ir 17 taškų, vieną sykį – 18, keturis kartus – po 16. Š. Jasikevičius paprastai rezultatyviau rungtyniaudavo tada, kai dėl traumų ar kitų priežasčių nežaisdavo pagrindinis atakų organizatorius J. Tinsley. Tačiau šioje akistatoje su „Bobcats“ jis dalyvavo, tačiau tai nesutrukdė lietuviui sublizgėti. 

REKLAMA

2006-2007 m. čempionate „Pacers“ krepšininkai Rytų konferencijoje užėmė dešimtąją vietą ir į atkrintamąsias varžybas nepateko (35 pergalės ir 47 pralaimėjimai). Toks pat likimas ištiko ir „Bobcats“ klubą, kuris liko 12-tas (33 ir 49). 

Š. Jasikevičius NBA vilkėjo ne tik „Pacers“, bet ir „Golden State Warriors“ komandos marškinėlius. 2005-2006 m. sezoną Indianapolio ekipoje jis vidutiniškai pelnė 7,3 taško, atliko po 3 rezultatyvius perdavimus, tritaškius metė 36,4 proc. tikslumu. 

2006-2007 m. pirmenybėse jis žaidė ir „Pacers“, ir „Warriors“ gretose, o statistika buvo panaši kaip ir ankstesnį sezoną. Indianapolio klube lietuvio vaidmuo buvo svarbesnis nei Ouklendo. 

Š.Jasikevičius nepaliko labai ryškaus pėdsako NBA, bet tapo Europos krepšinio žvaigžde. Jis yra 2003 metų Europos čempionas su Lietuvos rinktine, 2000-ųjų olimpinių žaidynių bronzos medalio laimėtojas, keturis kartus triumfavo Eurolygoje atstovaudamas trims skirtingiems klubams – „Barcelona“, Tel Avivo „Maccabi“ ir Atėnų „Panathinaikos“ ir tai tik dalis titulų, kuriuos dabartinis Kauno „Žalgirio“ vyriausiasis treneris iškovojo būdamas žaidėju.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų