REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Viruso banga jau atėjo iki mūsų, todėl visoje Lietuvoje jau antra savaitė kaip paskelbtas karantinas. Šiuo metu uždarytos sienos, rekomenduojama dirbti iš namų, o į parduotuvę eiti tik būtiniausiu reikalu.

Viruso banga jau atėjo iki mūsų, todėl visoje Lietuvoje jau antra savaitė kaip paskelbtas karantinas. Šiuo metu uždarytos sienos, rekomenduojama dirbti iš namų, o į parduotuvę eiti tik būtiniausiu reikalu.

REKLAMA

Asmeninis sporto treneris ir tinklaraštininkas Artur Swan įamžino karantino suvaržytą Vilnių. Pasidalytame vaizdo įraše vyras dėvėdamas respiratorių apsilankė populiariose miesto vietose ir aprodė pasikeitusią aplinką.

„Youtube“ platformoje esantis vaizdo įrašas sulaukė daugybės peržiūrų. Po šio įrašo Artūras pasidalijo savo mintimis ir socialiniuose tinkluose:

„Po vakar filmuoto vaizdo reportažo apie Vilniaus miesto gyvenimą karantino metu, supratau, kad mūsų žmonių mąstymas yra dviejų kraštutinumų: arba dėjau skersą ir darau, ką noriu, arba bijau išeiti į kiemą ar net šunį išvesti.

REKLAMA
REKLAMA

Visgi, tai tik mano nuomonė ir ji gali būti klaidinga, tačiau bandau žvelgti į situaciją sveiku protu ir kiek įmanoma pozityviau. Jeigu įvestas karantinas, bet laisvas judėjimas neuždraustas, tai mieli mano, jūs tikrai galite išeiti į lauką, mišką, net tą patį Vilniaus centrą ir pasivaikščioti. Tai nėra uždrausta. Svarbu laikytis rekomendacijų. Nekvėpuoti svetimam į nasrus, nesiburiuoti grupelėmis ir tikrai to nedaryti, jeigu jaučiate bent mažiausius peršalimo simptomus.

REKLAMA

Jūs negalite burtis į didesnes žmonių grupes nei 2 asmenys ir jeigu nesate šeimos nariai, kurie dalinatės gyvenama vieta, palaikykite tarpusavyje bent 2 metrų atstumą. Šeimos nariai, kurie ir taip būna kartu ištisą dieną, tikrai gali mėgautis šviežiu oru būdami kartu.

Jūs negalite vesti savo vaikų į vaikų žaidimų aikšteles dėl to, jog ant metalinių konstrukcijų virusas išlieka iki 3-5 dienų. Bet niekas neuždraudė atokiau, nuėjus ant žolės, paspardyti kamuolio ar pažaisti badmintono. Svarbiausia, tik savo šeimos rate, o ne su svetimais vaikais. Tas pats galioja ir viešiems suoliukams.

REKLAMA
REKLAMA

Ėjimas, važiavimas ar buvimas miesto centre nėra uždraustas. Būtent tam paankstino susisiekimą dviračiais ir paspirtukais, bet privalote laikytis atstumo tarp žmonių, dėvėti kaukę ir pirštines. Ypač gerai nusiplauti ar dezinfekuoti rankas. Jeigu esi vienas miške ar visoje gatvėje ir išlipai iš automobilio nueiti iki bagažinės pasiimti krepšį, tikrai kaukės nereikia skubėti užsidėti, nebent kontaktuosi su kitais žmonėmis, kurie yra šalia tavęs bent 5-10 metrų atstumu.

Prekybos centrai nėra uždaryti ir ten galite apsilankyti, bet geriau tai daryti vienam, laikantis atstumo, naudojant pirštines ir kaukę. Geriausiai neužtrukti ilgiau nei 15 minučių. Bet jūs tai dar galite daryti: nusipirkti maisto, pasiimti kavinių maistą išsinešimui. Iš esmės visi draudimai sukurti tiems, kas išvis nesupranta šio viruso plitimo esmės, o tie, kas pernelyg perdėtai supranta – skleidžia nereikalingą paniką ir paranoją savo pažįstamiems ir draugams, o blogiausia – svetimiems žmonėms socialiniuose tinkluose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Mano patarimai jums:

– mažiau klausykite socialinių tinklų laido riterių, kurie kaltina kitus, bet tik ne save; – racionaliai vertinkite rekomendacijas ir jų laikykitės;

– nebendraukite su draugais, vyresniais artimaisiais dėl vienos paprastos priežasties – galimybės juos užkrėsti;

– išeikite į lauką, mišką, miesto centrą tik tuo atveju, jeigu aplinkui yra mažai žmonių ir tai darykite tik vienas ar su artimu žmogumi;

– palaikykite mažiausią 2 metrų atstumą tarp žmonių viešose vietose ir ypatingai parduotuvėse perkant maistą;

– dėvėkite kaukes ir pirštines, kuomet tikrai žinote, kad yra galimybė sutikti svetimą žmogų viešoje vietoje, net tam pačiam savo kieme;

REKLAMA

– mėgaukitės pavasariu, gaukite pakankamai vitamino D, pabūkite bent 30 minučių, pabūkite su savimi; – likite pozityvūs;

– sportuokite, mankštinkitės, atraskite vietas, kur galite tai padaryti šviežiam ore be aplinkinių. Mano vaizdo įrašas, kurį sukūriau, yra žurnalistinio pobūdžio, kuris liks archyve ir primins mums apie šį laikotarpį dar daug metų jam praėjus. Jį filmuodamas laikiausi visų saugumo rekomendacijų ir kreipiausi nurodytais numeriais pasiteirauti, ar tai išvis galiu daryti. Taip, tai galima daryti ir šiandien dar to niekas nedraudžia, kaip ir nedraudžiau TV operatoriams filmuoti dienos aktualijų mūsų mieste bei jo gatvėse.

Būkite sveiki ir nepraraskite ūpo!“ – savo feisbuke rašė A. Swan.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų