REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Situacijai dėl koronaviruso plitimo Ukmergėje darantis sudėtingai, ketvirtadienį Valstybės ekstremalių situacijų komisijoje vis dėlto priimtas sprendimas neizoliuoti miesto.

Situacijai dėl koronaviruso plitimo Ukmergėje darantis sudėtingai, ketvirtadienį Valstybės ekstremalių situacijų komisijoje vis dėlto priimtas sprendimas neizoliuoti miesto.

REKLAMA

Posėdyje nutarta kol kas miesto neuždaryti ir netaikyti asmenų judėjimo apribojimų. Tačiau ukmergiškių prašoma susilaikyti nuo visų nebūtinų kelionių ir judėjimo po miestą. Kitų miestų gyventojai taip pat raginami susilaikyti nuo nebūtinų vizitų į Ukmergę. Toks sprendimas priimtas ketvirtadienį pirmajame Vyriausybės COVID-19 sukeltos situacijos valdymo komiteto posėdyje, kuriam pirmininkavo premjeras Saulius Skvernelis.

„Kaip žinote, Ukmergė šiuo metu karštasis taškas ir posėdyje buvo nutarta keletas dalykų. Kol kas miestas neuždaromas ir nebus taikomi judėjimo apribojimai. Tačiau yra raginama susilaikyti nuo keliavimo į miestą, giminių lankymo.

REKLAMA
REKLAMA

Policijos bus paprašyta itin griežtai ir nuolat tikrinti, ar asmenys, kurie turi būti saviizoliacijoje, to laikosi. Lygiai taip pat bus stebima, ar visi gyventojai laikosi karantino reikalavimų. Piktybiškai to nepaisantiems ar ignoruojantiems bus taikoma atsakomybė", – spaudos konferencijoje informavo premjero patarėjas Giedrius Surplys.

REKLAMA

Dezinfekuos gatves

Pranešama, kad mieste taip pat ketinama plėsti tyrimų apimtis ir bus įsteigtas mobilusis patikros punktas.

„Bus skirta papildomų apsaugos priemonių vietos medikams, savanoriams, policijos pareigūnams, savivaldybės darbuotojams, planuojamam dezinfekuoti pagrindines miesto gatves ir kitas vietas, dėl to jau yra kalbėta su miesto meru", – sakė G. Surplys.

Pabrėžtina, kad maisto ir kitų būtinųjų prekių tiekimui į Ukmergę nebus taikomi jokie ribojimai, tad žmonėms nėra ko nerimauti.

Paklaustas, kokiomis sąlygomis miestas galėtų būti uždaromas, G. Surplys pabrėžė, kad priimant tokius sprendimus vadovaujamasi medikų rekomendacijomis.

REKLAMA
REKLAMA

„Šiuo metu visi žmonės, kurie yra galimai turėję kontaktą su virusu infekuotais asmenimis, yra stebimi, izoliuoti. Dėl to buvo priimtas sprendimas užtikrinti, kad dabartinės karantino sąlygos būtų maksimaliai veikiančios šiame mieste, taip pat išplėsti tyrimų apimtį, kad gyventojai galėtų būti ramūs, kad nėra infekuoti arba jei yra, kad jiems būtų suteikta visą pagalba", – sakė jis.

Kviečiame žiūrėti visą spaudos konferencijos įrašą:

Paragino pasirūpinti apsaugos priemonėmis

Komiteto pirmininkas premjeras S. Skvernelis taip pat nurodė atsakingoms institucijoms pasirūpinti apsaugos priemonėmis – kaukėmis, respiratoriais, akiniais, pirštinėmis ir kitkuo – ne tik Ukmergei, bet ir visai Lietuvai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Apie tolimesnius planus, susijusius su Ukmerge, premjeras S. Skvernelis taip pat pasidalijo savo socialinėje paskyroje.  Ministras pirmininkas nurodė, kad, suderinus su savivaldybe planuojama dezinfekuoti miesto gatves ir kitas vietas. 

„Ir dar vienas dalykas: suderinus su savivaldybe planuojama dezinfekuoti miesto gatves ir kitas vietas. Bent jau pagrindines.

Pabrėžiu, kad maisto ir kitų būtinųjų prekių tiekimui į Ukmergę nebus taikomi jokie ribojimai, žmonėms nėra ko nerimauti, tikrai nieko nepritrūks.

Ir dar dėl apsaugos priemonių – visai Lietuvai, ne tik Ukmergei. 

Dalis jau keliauja, dalis tuoj keliaus, bet faktas, kad tai yra dalykai, kurių mums visiems šiandien reikia bene labiausiai. Todėl daviau aiškų nurodymą atsakingiems ministrams ir kanceliarijos darbuotojams: daryti greitai ir daryti viską, kad Lietuva būtų tiesiog užtvindyta kaukėmis, respiratoriais, akiniais, pirštinėmis ir kitkuo, ko reikia“, – rašė premjeras.

REKLAMA

Siūlė apribojimus

Apie tai, kad neatmetama galimybės riboti susisiekimą su šiuo miestu, ketvirtadienio rytą kalbėjo Valstybės lygio ekstremaliosios situacijos operacijų vadovas, sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga.

Paklaustas, ar apribojus patekimą į Ukmergę bus kam pasirūpinti vienišais senjorais, nes juos šiuo metu gali lankyti, pavyzdžiui, jų šeimos nariai iš kitų miestų, ministras teigė, kad senjorais turėtų rūpintis savivaldybė.

„Jeigu vaikai važiuoja pas senjorus ir ką nors jiems veža, yra labai daug rizikos kilti tiems patiems ligos protrūkiams. Būtų gerai, kad tas judėjimas būtų mažesnis. Idealu, jeigu vaikai palieka maistą namuose. Neabejoju, kad Ukmergėje yra sąmoningų žmonių, kurie tais senjorais pasirūpins. Jeigu ne, tą turės padaryti savivaldybė, tai yra jos prievolė rūpintis gyventojais, kurie yra pažeidžiami ir neturi, kas jais pasirūpina“, – teigė A. Veryga.

REKLAMA

Ukmergėje planuojama paimti 300 ėminių. Ukmergės rajono savivaldybės Administracijos direktorius Darius Varnas ketvirtadienį pranešė, kad Ukmergėje užfiksuoti 17 koronaviruso atvejai, iš jų – 8 medikams, dauguma Ukmergės ligoninės personalo šiuo metu yra saviizoliacijoje. Trys ukmergiškiai nuo koronaviruso mirė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų