REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Gali būti, kad kartais pasitaiko dienų, kai net nebūna ūpo ar daug laiko tam, kad sugalvotumėte, ką čia galima naudingo ir smagaus nuveikti kartu su vaikais. 

Gali būti, kad kartais pasitaiko dienų, kai net nebūna ūpo ar daug laiko tam, kad sugalvotumėte, ką čia galima naudingo ir smagaus nuveikti kartu su vaikais. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šie keli pasiūlymai gali jums pagelbėti turiningai leisti laiką su vaikais, kad smagu būtų visiems: 

REKLAMA

1. Pasimėgaukite muzikos seansu. Galite internetinėje platformoje „Youtube“ susirasti įvairių dainų, kurias atlieka skirtingo amžiaus vaikai, ar tiesiog įsijungti gamtos garsų ir mokyti savo vaikus atpažinti skirtingų paukščių čiulbėjimą, ir t.t. 

2. Stebėkite įvairias laidas apie gyvūnus. Bežiūrint laidą, sugalvokite kiekvienas – jūs ir vaikas, po 3 klausimus apie tuo metu pasakojamus faktus, į kuriuos vėliau turėsite atsakyti. Kas teisingai atsakys visus klausimus – gaus prizą, pavyzdžiui, skanios arbatos puodelį. 

REKLAMA
REKLAMA

3. Skaitykite knygas. Priklausomai nuo vaiko amžiaus, galite knygą skaityti kartu su juo arba jam, įsijausdami į istorijos veikėjus, bandydami skaityti garsiai ir skirtingais, juokingais balsais. Galite netgi surengti nedidelį vaidinimą. 

4. Paskambinkite „vaizdo skambučiu“ seneliams ar kitiems giminaičiams. Papasakokite artimiesiems apie savo dieną, pasidalinkite mintimis. 

5. Pieškite. Kartu su vaiku sukurkite bendrą meno kūrinį, pratęsdami vienas kito anksčiau nupieštą liniją. Vėliau galėsite tuo piešiniu papuošti namus. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

6. Sportuokite. Išlikite stiprūs ir tvirti pandemijos metu – sportuokite namuose, įtraukdami į šią veiklą ir savo vaikus. Galite kartu mokytis naujų nesudėtingų sporto judesių ir vienas kitą padrąsinti nesustoti siekiant tolimesnių rezultatų. Šiuo metu internetinėje erdvėje apstu įrašų, kaip taisyklingai sportuoti namie, tereikia atsirinkti širdžiai artimus. 

7. Kūrybiškai atlikite buities ir namų ruošos darbus. Tvarkykitės namus kartu su vaiku, o kad jam būtų linksmiau, galite, pavyzdžiui, virš šiukšliadėžės padaryti krepšinio lanką ir skaičiuodami taškus mėtyti šiukšles. Taip pat galite gaminti valgyti įsivaizduodami ir vaidindami, kad vedate profesionalią arba kaip tik juokingą laidą apie maisto gamybą (ypač, kai nesiseka ar nepatinka gaminti valgyti) – tokiu būdu vaikas netgi geriau įsidėmės, kaip ir kada ką daryti, ir t.t. 

REKLAMA

8. Klausykitės poezijos audio įrašų. Jaukiai įsitaisę po šiltu pledu su arbatos puodu rankoje, galite mėgautis poezijos audio įrašais, kuriuos skaito profesionalūs įgarsintojai. Vėliau galite aptarti, apie ką buvo tekstas, kaip visi jį suprato. 

9. Mokykitės naujų populiarių arba kaip tik neįprastų kalbų. Pavyzdžiui, galite mokytis pasakyti kelis sakinius gestų kalba arba išmokti keliasdešimt skirtingų sniego ar šalčio apibūdinimų samių kalba, arba tobulinti anglų kalbos žinias, išmokdami slaptą susikalbėjimo būdą, kurį daugiausiai vartoja tik vietiniai Londono darbininkai, ir panašiai. Tai gerokai praplės akiratį ir „išjudins“ smegenų veiklą, pagerins atmintį. 

10. Atnaujinkite seną rūbą ar interjero detalę. Kartu su vaiku galite nudažyti jo senas kojines ar atsibodusius marškinėlius ryškiai žalia ar raudona spalva su audinių dekoravimo dažais (kuriuos lengvai užsisakysite internete ir atsisiųsite į namus), galite taip pat sukurti ir unikalų dekoratyvinės pagalvės užvalkalą, ir panašiai. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų