REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Premjeras Saulius Skvernelis teigia pateisinantis privalomą grįžtančių asmenų izoliaciją specialiose savivaldybės patalpose, nes, anot jo, kai kurių grįžtančių lietuvių negalima pavadinti žmonėmis.

Premjeras Saulius Skvernelis teigia pateisinantis privalomą grįžtančių asmenų izoliaciją specialiose savivaldybės patalpose, nes, anot jo, kai kurių grįžtančių lietuvių negalima pavadinti žmonėmis.

REKLAMA

„Dauguma atvejų yra įvežtiniai ir toliau toleruoti žmones, kurie grįžta ir galimai yra nešiotojai ir sirgdami, ir juos paleisti laisvai judėti po mūsų šalį, keliant grėsmę visų mūsų gyvybei ir sveikatai, nemanau, kad tai būtų gerai“, – po Vyriausybės posėdžio sakė S. Skvernelis.

„Taip, mes turime žiūrėti selektyviai ir turime į žmones žiūrėti žmoniškai, bet jūs turbūt matėte – pilna vaizdų ir socialiniuose tinkluose, kas grįžta į Lietuvą ir ko gi grįžta. Žmonėmis, atleiskit už išsireiškimą, gal aš būsiu grubus, bet pavadinti jų negalima“, – teigė jis.

„Tokie asmenys, kaip elgiasi čia išsilaipinę iš lėktuvų arba iš keltų, tai iš tikrųjų jie kelia mums grėsmę ir mes negalime pro pirštus žiūrėti ir leisti, kad šitokia dalis mūsų visuomenės diktuotų mums sąlygas ir keltų grėsmę mūsų sveikatai ir gyvybei. Dėl to tas selektyvus išskyrimas turės būti daromas“, – tvirtino Vyriausybės vadovas.

REKLAMA
REKLAMA

Jis taip pat pridūrė, kad ketinama koreguoti grįžimo į Lietuvą sąlygas – jie paprasčiausiai gali būti nepriimami į specialiai tam organizuojamus lėktuvų ar keltų reisus.

REKLAMA

„Matyt, būsim priversti koreguoti ir grįžimo į Lietuvą sąlygas, jeigu žmonės nesutiks su tomis sąlygomis – su saviizoliacija, karantinu Lietuvoje, galbūt negalėsime jų tiesiog priimti į lėktuvus ir keltus ir turės jie pasilikti ten, kur yra, jeigu nenori elgtis atsakingai grįžę į Lietuvą“, – tvirtino S. Skvernelis.

Pasak premjero, taip pat ketinama keisti ir izoliavimo taisykles, tačiau tik tuo atveju, jeigu bus galima grįžtančiuosius kontroliuoti.

„Taip, su žmonėmis, kurie laikosi sąlygų, yra atsakingi ir mes galėsime tai sukontroliuoti su abipusiais įpareigojimais, pokyčiai čia bus padaryti“, – sakė Vyriausybės vadovas.

REKLAMA
REKLAMA

Vyriausybei iki balandžio 13-osios pratęsus karantiną, premjeras Saulius Skvernelis ragina į šį laiką patenkančias Velykas šiemet sutikti namuose, jei norime jas su artimaisiais švęsti „ir kitais metais“. 

„Jei mes norime sutikti su savo artimaisiais Velykas ir kitais, ir dar kitais metais, ir dar po penkerių metų, tai gal šitos Velykos tegul būna kitokios – namuose, su savo artimaisiais, su savo šeimos nariais, be judėjimo, be važinėjimo po Lietuvą. Nes tokiu būdu mes galime neturėti kitų Velykų“, – Vyriausybėje žurnalistams sakė S. Skvernelis.

S. Skvernelis pabrėžia, kad siaučiant koronavirusui turėjo pasikeisti ir tikinčiųjų ritualai, katalikų Bažnyčios dvasininkai laiko mišias žmonėms neinant į bažnyčią, tad taip turėtų būti ir Velykų metu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Manau, kad bus aukojamos mišios, jos bus transliuojamos, bet be žmonių. Turime iškentėti, turime pagalvoti apie savo tėvus, vaikus, apie kiekvieną iš mūsų. Ir šios Velykos Lietuvoje tikrai bus kitokios, nei įprasta. Bet dar kartą noriu paprašyti, kad jos būtų kitokios dėl bendro tikslo, kad galėtumėme ateityje turėti dar ne vieną tiek šeimos, tiek valstybės, tiek religinę šventę“, – kalbėjo jis.

Velykos šiemet švenčiamos balandžio 12 dieną, antroji Velykų diena, taip pat ir nedarbo diena – balandžio 13-oji.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų