REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Gegužės 15 d. Panevėžio miesto savivaldybės administracijos direktorius Stasys Karčinskas ir AB „Panevėžio statybos trestas“ generalinis direktorius Dalius Gesevičius ; pasirašė rangos sutartį dėl Panevėžio universalios sporto arenos statybos darbų.  Bendra statybų vertė siekia 86 mln. litų (25 mln. eurų). Projektą finansuoja ES struktūriniai fondai ir Panevėžio miesto savivaldybė.

REKLAMA
REKLAMA

„Daugiafunkcinio sporto centro įkūrimas yra vienas iš prioritetinių Panevėžio miesto plėtros strateginio plano tikslų. Džiugu, kad panaudojant ES paramą pavyks įgyvendinti šį ambicingą projektą. Neabejoju, kad universali sporto arena atitiks Panevėžio bendruomenės ir regiono gyventojų lūkesčius“, - teigė Panevėžio miesto meras Vitas Matuzas.

REKLAMA

2004 metai Lietuvos Respublikos Vyriausybės nutarimu Panevėžio arena buvo pripažinta nacionalinės svarbos objektu. 2006 m. projekto įgyvendinimui buvo skirta 47,8 mln. litų ES struktūrinių fondų parama. Universali arena bus statoma Panevėžio kultūros ir poilsio parke, Parko ir Nemuno gatvių sankirtoje. Panevėžio arena talpins 5000 žiūrovų, bus įrengtas stacionarus olimpinio standarto dviračių trekas, dvi konferencijų salės, sutvarkyta arenos aplinkos teritorija. Arenos bendras plotas sieks beveik 28 tūkst. kv. m.

REKLAMA
REKLAMA

Arenoje bus organizuojami įvairūs renginiai: sporto varžybos ir turnyrai, koncertai, verslo renginiai, sceniniai bei teatro pasirodymai. Planuojama, kad vienas iš 2011 metų Europos krepšinio čempionato etapų būtų surengtas ir Panevėžyje. Panevėžio universalios sporto arenos įkūrimas taip pat užtikrins aukšto lygio turizmo paslaugų teikimą bei padidins atvykstančiųjų į Panevėžį turistų skaičių.

„Laimėję savivaldybės skelbtą konkursą, jaučiame didelę atsakomybę prieš panevėžiečius. Taip pat džiaugiamės, kad Panevėžio miestas kiekvienais metais sulaukia vis daugiau investicijų, o stambių ir sudėtingų objektų statyba yra patikima PST bendrovei, - sakė statybos bendrovės generalinis direktorius Dalius Gesevičius. Anot direktoriaus, džiugu, kad miesto atnaujinimo darbams pasirinkta būtent PST, jau turinti patirties, įgyvendinant panašų objektą Šiauliuose – kur PST jau stato Aukštabalių multifunkcinį centrą.

Panevėžio arenos statybos darbus AB „Panevėžio statybos trestas“ tikisi pradėti dar šį mėnesį.  Sporto arenos atidarymas planuojamas 2008 m. rugsėjo 1 d.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų