REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Visame pasaulyje augant užsikrėtimų koronavirusu skaičiui taip pat auga ir mūsų baimė ką nors paliesti, rašoma mirror.co.uk.

Visame pasaulyje augant užsikrėtimų koronavirusu skaičiui taip pat auga ir mūsų baimė ką nors paliesti, rašoma mirror.co.uk.

REKLAMA

Tad kiek laiko koronavirusas išgyvena ant įvairių paviršių?

Montanos (JAV) Nacionalinio alergijų ir infekcinių ligų instituto tyrėjai aiškinosi, kiek laiko COVID–19 išgyvena ant kartono, plastiko ir plieno. Jų analizė parodė, kad ant vario virusas išgyvena iki keturių valandų, o ant kartono – iki 24 valandų, tačiau ilgiausiai jis išlieka ant plastiko ir nerūdijančio plieno – iki trijų parų. O kaip dėl drabužių? Patarimo klausėme eksperto.

Dr. Akash Patel, šeimos gydytojas ir „MyHealthcareClinic“ medicinos direktorius paaiškino, kad kol kas oficialiai nežinoma, kiek laiko virusas išgyvena ant audinių.

Jis sakė: „Apie koronavirusą kasdien sužinome vis daugiau ir daugiau, bet kol kas neturime pakankamai tyrimų, kad galėtume tvirtai pasakyti, kiek laiko koronavirusas išgyvena ant drabužių.

REKLAMA
REKLAMA

Preliminarūs tyrimai rodo, kad virusas ilgiau išgyvena ant kietų paviršių, pavyzdžiui, ant plastiko ir metalo – tai gali būti nuo kelių valandų iki kelių dienų, bet nėra tikslių duomenų apie audinius, pavyzdžiui, apie drabužius. Tačiau tikėtina, kad minkštų paviršių virusas taip ilgai neišbūna.“

REKLAMA

Medicinos ekspertas dar pasidalino patarimais, kaip skalbti drabužius, ypač tuo atveju, jei jūsų namuose yra koronavirusu įtariamai užsikrėtęs žmogus arba žmogus su patvirtinta koronaviruso diagnoze.

„Jei skalbiate žmogaus su įtariamu ar patvirtintu koronaviruso atveju drabužius, reikėtų dėvėti vienkartines pirštines, o jei tokios galimybės neturite, drabužius išskalbę ir prieš liesdami savo veidą ar kitus paviršius gerai nusiplaukite rankas.“ – sakė jis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų