REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pastaruoju metu vis daugiau lietuvių savo socialinėse paskyrose dalijasi ką tik iškeptų cinamoninių bandelių nuotraukomis. Jeigu jūs vis dar nespėjote jų išsikepti namuose, tuomet jums puikiai pravers šis receptas. 

Pastaruoju metu vis daugiau lietuvių savo socialinėse paskyrose dalijasi ką tik iškeptų cinamoninių bandelių nuotraukomis. Jeigu jūs vis dar nespėjote jų išsikepti namuose, tuomet jums puikiai pravers šis receptas. 

REKLAMA

Tešlai reikia: 180 ml šilto vandens; 21 g šviežių mielių (arba 7 g sausų); 120 g cukraus; 1 nubraukto a.š. druskos; 60 ml pasukų (arba pieno, kefyro); 1 kiaušinio; 60 ml augalinio aliejaus; 4,55 puodelių miltų.

Įdarui reikia: ~5060 g kambario temperatūros sviesto (arba margarino); ~4 v.š. rudojo cukraus; 2 a.š. cinamono; 2 v.š. kukurūzų krakmolo.

GAMINIMAS

Į dubenį supilti šiltą vandenį, sudėti mieles, suberti 1 v.š. cukraus, išmaišyti ir palikti šiltai, kad suveiktų mielės, suputotų (apie 10–15 min.). Vėliau supilti likusį cukrų ir druską, išmaišyti. Kitame dubenyje paplakti kiaušinį, ten pat supilti aliejų ir pasukas, gerai išmaišyti/išplakti.

REKLAMA
REKLAMA

Supilti į mielių/vandens mišinį ir išmaišius palaipsniui berti miltus, užminkyti tešlą, minkyti apie 7–10 min. Tešla turi būti nelimpanti prie rankų, maloni liesti.

REKLAMA

Suformuoti rutuliuką, dėti į dubenį, uždengti rankšluostėliu ar maistine plėvele ir palikti šiltai pakilti ~1 val. (pakilti turi dvigubai). Pasiruošti įdarą. Nedideliame dubenėlyje suberti cukrų, cinamoną ir krakmolą, išmaišyti.

Ant švaraus stalo pabarstyti šiek tiek miltų ir iš pakilusios tešlos iškočioti gan ploną ~3–5 mm storio stačiakampio formos lakštą (gaunasi labai didelis lakštas, todėl pasiruoškite pakankamai vietos arba dalinkite tešlą pusiau ir kočiokite per du kartus). Tešlos paviršių tiesiog rankomis gausiai ištepti įdarui skirtu minkštu sviestu, vieną kraštą paliekant švarų (~2 cm).

REKLAMA
REKLAMA

Tada visą plotą, kuris išteptas sviestu tolygiai užbarstyti cukraus, krakmolo ir cinamono mišiniu. Atsargiai, kruopščiai susukti į vyniotinį pabaigiant švariuoju kraštu (tuo ant kurio neužtepta sviesto ir neužbarstyta cukraus mišiniu).

Ir supjaustyti  maždaug į 2 cm storio griežinėlius. Spirale į viršų suguldyti juos į kepimo formą išklotą kepimo popieriumi, palikti tarpelius (nes pakils ir išsiplės). Uždengti plėvele ir palikti pakilti apie 40-60 min.Orkaitę įkaitinti iki 180 C temperatūros. Šauti į orkaitę pakilusias bandeles ir kepti ~15 minučių arba tol, kol gražiai paruduos, tiesiog stebėti.

Varškės kremo glaistui reikia: ~80 g kreminės varškės; ~40 g kambario temperatūros sviesto; 1 v.š. auksaspalvio sirupo (arba skysto medaus); 1/2 a.š. vanilės esencijos (nebūtinai); 1 a.š. citrinos sulčių; ~ 60 g cukraus pudros (arba pagal skonį).

Dubenėlyje sukrėsti varškę, sviestą, supilti sirupą, esenciją, citrinos sultis ir suberti cukraus pudrą, gerai išmaišyti/ išplakti iki vientisos masės. Iš orkaitės ištrauktas bandeles aptepti glaistu ir mėgautis. 

Šaltinis: Laisvalaikis virtuvėje/ worldrecipes.eu

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų