REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
23
Marina Bui-Velečkienė (tv3.lt fotomontažas)

Buvusi dainininkė Marina Bui-Velečkienė dar prieš šalyje įsigaliojant karantinui nėrė į naują veiklą. Žinoma moteris neslepia – tai kartu yra ir naujas puslapis jos gyvenime, todėl tam nebuvo sunku paaukoti net ir savaitgalių.

23

Buvusi dainininkė Marina Bui-Velečkienė dar prieš šalyje įsigaliojant karantinui nėrė į naują veiklą. Žinoma moteris neslepia – tai kartu yra ir naujas puslapis jos gyvenime, todėl tam nebuvo sunku paaukoti net ir savaitgalių.

REKLAMA

Neseniai Marina pas savo srities specialistus pramoko permanentinio makiažo paslapčių, o dabar pasigražinti kviečia ir visas to norinčias. Tiesa, ji neslepia – tik išmokusi, kaip visa tai atlikti teisingai, ji pamatė ir tokių klaidų, kurios buvo padarytos minėtą makiažą atliekant jai pačiai.

Sieks, kad permanentinis makiažas Lietuvoje būtų kitoks

Buvusi dainininkė pasakojo, kad grožio sritis artima jai buvo visuomet, o ypatingai tuo susidomėjo paauglystėje.

„Esu baigusi vizažo mokymus, o dabar – jau ir ilgalaikio makiažo. Man patinka ne tik gražintis, bet pagražinti ir kitas. Man patinka, kaip tarp moterų tvyro draugystė, o ne konkurencija“, – sakė Marina.

REKLAMA
REKLAMA

Žinoma moteris paaiškino, kad gilintis į permanentinio makiažo paslaptis nusprendė todėl, jog ją sužavėjo pasikeitusi technika – anot jos, dabar nuo tatuiruotes primenančių formų pereinama prie kur kas natūraliau atrodančių technikų.

REKLAMA

„Mokindamasi pastebėjau, kokias klaidas daro kiti meistrai, ir net tai, kas blogai padaryta pas mane pačią! Aišku, viso pasaulio nepakeisi, tačiau nors mūsų Lietuvoje norėtųsi pakeisti madą iš stipriai tatuiruoto į lengvai ir natūraliai padarytą ilgalaikį makiažą“, – sakė ji.

Naujas puslapis gyvenime

Žinoma moteris pasakojo, kad visuomet yra įpratusi užsiimti daugybe veiklų, tačiau ši jai – ypatinga.

„Tai – dar vienas naujai atverstas puslapis mano gyvenime! Vyras visuomet sakydavo, kad viską daryti apsiimu vienu metu, todėl paskui nespėju. Tačiau iš tiesų, spėju – reikia tik labai norėti. Esu daug dirbusi visokiausiose srityse – ir šokėja, ir dainininke, ir padavėja, ir reklamos agentūroje vadybininke, ir siūnant kailius (tai – dar vienas mano hobis), ir vizažiste. O dabar – ir permanentinio makiažo specialiste. Kas žino, gal po Teisės ir valdymo studijų kibsiu ir į teisininkės darbą“, – svarstė M. Bui-Velečkienė.

REKLAMA
REKLAMA

Tiesa, ji pridėjo, kad šia veikla užsiimti pradėjo labai neseniai: „Labai gaila, kad dėl ekstremalios mūsų šalyje susiklosčiusios situacijos, nukentėsime būtent mes, smulkieji verslininkai, turintys verslo liudijimus bei individualias veiklas. Tik startavau – investavau nemažai savo pinigėlių, kabineto nuoma apmokėta, visa produkcija supirkta, klienčių buvo pilnos dienos…“

Marina neslėpė, kad dėl šios situacijos ji išgyvena labiausiai todėl, jog kurį laiką negalės verstis jai itin patinkančia veikla. „Dabar dirbau savaitgaliais – kadangi dar studijuoju, turėjau tik tokį grafiką, tad aš norėjau spėti viską. Su labai gera nuotaika keldavausi ir važiuodavau kuo skubiau į darbą, kad tik pagražinčiau savo klientes“, – kalbėjo žinoma moteris.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Atskleidė, kokiais principais vadovaujasi

Permanentinio makiažo gudrybių Marina mokėsi pas Liuciją Penkauskienę, kurią pavadino tikra šios srities profesionale. Anot M. Bui-Velečekienės, ši ne tik perteikė aukščiausio lygio mokymus, bet ir parodė skirtingas technikas, pasidalijo savo patirtimi.

Paklausta, ar puošdama pirmąsias savo klientes jaudinosi, Marina neslėpė, kad nerimo buvo, tačiau, anot jos, geriau jaudintis, nei pernelyg savimi pasitikėti ir daryti drastiškus žingsnius.

„Žinau, kad į verslo pradžią reikia investuoti tam, kad vėliau būtų „saldūs vaisiai“. Aš nesimokiau verslo pagrindų, bet kiek turiu suvokimo, tai ir dariau, kaip suprantu. Iš pradžių padariau mergaitėms konkursą, kurio metu žadėjau išrinkti 9 mergaites. Bet norinčių buvo maždaug apie 300, todėl nė negalėjau apsispręsti, kurias pasirinkti. Dėl šos priežasties nusprendžiau skaičių padvigubinti! Aš tikiu į karmą, ir tikiu, kad duodama gausi dvigubai daugiau atgal. Reikia tik tikėti ir skleisti gėrį“, – sakė žinoma moteris.

REKLAMA

Pastebėjo ir jai atlikto permanentinio makiažo klaidas

Pati Marina taip pat anksčiau yra lankiusis pas įvairius specialistus, kurie jai atliko permanentinio makiažo paslaugas. Vis dėlto pati išmokusi tai daryti, suprato, kad ne viskas jai buvo atlikta idealiai.

„Greitu metu viską naikinsiu, kadangi, kaip sakoma, kol nesi pats „aktorius“, nežinai visų užkulisių, kas ir kaip vyksta. Dabar ir aš daug ką apie tai suprantu – matau daug klaidų man pačiai atliktame ilgalaikiame makiaže. Didelę rolę čia vaidina ir tai, kad man jis buvo atliktas skirtingų meistrų, kurie naudojo skirtingus pigmentus. Natūraliai bėgant metams įvyko reakcija ir vietomis čia išlindo kitokia spalva“, – patirtimi dalijosi ji.

REKLAMA

M. Bui-Velečkienė pridėjo, kad tikisi, jog ją pamačiusios klientės pageidaus arba tokio makiažo, kaip pas ją pačią, arba tokio, kokį gali atlikti tik ji pati.

„Aš esu už natūraliai atliktą ilgalaikį permanentinį makiažą. Jis neturi būti rėkiantis, bet pasitaiko įvairių klienčių. Kartais su jomis nė negali pasiginčyti, bet tam yra sutartys, kuriose padėdamos parašą jos sutinka, kad joms būtų atliktas būtent toks ilgalaikis permanentinis makiažas, kad vėliau, ateityje, nebūtų jokių pretenzijų“, – sakė žinoma moteris.

Marina įvardijo ir visus ilgalaikio makiažo pliusu: „Jis gali pagyvinti jūsų pačios grožį, o taip pat nereikia kiekvieną dieną iš naujo dažyti antakių, jei jų neturite, ar ryškinti lūpų ryte, skubant į darbą. Taip pat galima pagyvinti akies linijos kontūrą neturint juodų blakstienų ir tamsių bruožų! Tai – šiokia tokia pagalba mums, moterims, kurios augina vaikus, yra verslios bei skubančios, o tuo pačiu norinčios būti ir gražios.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Paaiškino, kaip elgtis po procedūros

M. Bui-Velečkienė teigė, kad praėjus mėnesiui po procedūros išryškėja tikroji pigmento spalva, tačiau daugelis moterų būtent tada ryžtasi ir korekcijai, jei nori paryškinti spalvą, formą ar „užtvirtinti“ pigmentą.

Žinoma moteris papasakojo ir tai, kaip reikėtų savimi pasirūpinti po procedūros: „Jei tai būtų antakių ir akių kontūro permanentinis makiažas, iškart po procedūros 7-10 dienų tepti „Bepanthen Plus“ tepalą 3-4 kartus per dieną, kad oda labai nesuragėtų. Tačiau tai reikia daryti plonu sluoksniu. Ir taip savaitę laiko, kol odelė nenusilups.“

„Taip pat reikėtų vengti saunų, soliariumų, rūgštinių procedūrų, drėgmės, stengtis tų vietų nešlapinti, nemirkyti. Na. o jei tai atliktas lūpų permanentinis makiažas, priežiūra išlieka ta pati, keičiasi tik tepalas „A+D“, kurį rasite vaistinėje. Ir. jokiais būdais, nelupti suragėjusios odos – tiesiog reik pralaukti savaitę laiko tam, kad pigmentas įsitvirtintų odoje tolygiai“, – sakė M. Bui-Velečkienė.

REKLAMA

Karantino laikotarpis kelia nerimą

M. Bui-Velečkienė neslėpė labai išgyvenanti dėl to, kad šalyje šiuo metu įvestas karantinas, kadangi jos darbo esmė ir yra kontaktas su kitais žmonėmis.

„Mes esame smulkieji verslininkai, dirbame patys ant savęs, o ir mokesčius mokame visi patys. Tas pats ir su patalpų nuoma. Nedarbingumo lapelio aš gauti negaliu, turiu dvi dukras – 12 ir 2 metukų. Taip pat nepaisant to, kad turiu būti namuose, dar privalau ir mokytis nuotoliniu būdu. Įsivaizduokite, kaip tai būtų žmonėms, kurie neturi santaupų, jei tas darbas buvo jų vienintelis pragyvenimo šaltinis… Žinoma, graudu, bet nieko nepadarysi – sveikata yra svarbiausia. Tereikia palaukti ir sekti, kaip viskas klostysis toliau“, – sakė žinoma moteris.

REKLAMA

Tiesa, ji turi ir kuo pasidžiaugti, o po karantino visa tai, ką jau yra sukūrusi, pamatys ir visos Marinso klientės.

„Dailininkė sukūrė mano asmeninį logo-herbą, visi chalatai bus išsiuvinėti, noriu, kad mano klientės jaustųsi pakylėtai, ir princesės kaskart, kai pas mane apsilankys. Ne veltui aš ir kabinetą išsinuomavau, kuris kvepia klasicizmo epocha ir prabanga. Noriu, kad visos pajaustų tai, ką noriu joms perteikti“, – mintimis dalijosi ji.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų