REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prancūzijoje nuo koronaviruso mirė dar keturi gydytojai

atnaujinta: 20.41 val.

Prancūzijoje nuo naujojo koronaviruso mirė dar keturi gydytojai, pirmadienį paskelbė pareigūnai.

Prancūzijoje nuo naujojo koronaviruso mirė dar keturi gydytojai, pirmadienį paskelbė pareigūnai.

REKLAMA

Vienas jų, 66 metų ginekologas iš Miuliūzo netoli Šveicarijos ir Vokietijos sienų, užsikrėtė nuo pacientės konsultacijos metu, paskelbė jo klinika.

Antrasis yra 60 metų bendrosios praktikos gydytojas, dirbęs ligoninėje Sent Avolde netoli Meco prie Vokietijos sienos, sakė miestelio meras.

Abu gydytojai mirė sekmadienį, kai šalis paskelbė apie pirmąją COVID-19 pacientus gydžiusio gydytojo mirtį nuo šios ligos. Pirmoji auka Prancūzijos medikų bendruomenėje yra 67 metų gydytojas, kuris buvo tarp pirmųjų, pradėjusių gydyti COVID-19 pacientus viruso smarkiai paveiktame šiauriniame Uazos departamente.

Dar vienas 70-metis gydytojas mirė ligoninėje rytiniame Kolmaro mieste, o kiek piečiau esančiame Trevenane mirė 68-erių medikas, nurodė šaltiniai ir vietos pareigūnai.

REKLAMA
REKLAMA

Iš viso Prancūzijoje mirė penki medikai, užsikrėtę koronavirusu, o šalyje didėja susirūpinimas dėl kovos su COVID-19 priešakinėse linijose atsidūrusių gydytojų gerovės.

REKLAMA

Sveikatos apsaugos ekspertai perspėja, kad daug Prancūzijos ligoninių jau perpildytos COVID-19 pacientais, nors vyriausybė skuba steigti karines lauko ligonines, kad padėtų dorotis su lovų trūkumu.

Be visoje šalyje galiojančių taisyklių, pagal kurias žmonės turi sėdėti namie, Miuliūzas pats įvedė savo naktinę komendanto valandą, virusui sparčiai plintant Prancūzijos rytiniuose regionuose.

Prancūzijai taip pat trūksta dirbtinio plaučių vėdinimo aparatų sunkiems ligoniams ir veido kaukių bei kitų apsauginių priemonių sveikatos apsaugos darbuotojams.

REKLAMA
REKLAMA

Prancūzijos sveikatos apsaugos ministras pirmadienį pranešė, kad šalyje nuo koronaviruso jau mirė 860 žmonių. Per pastarąją parą šalyje mirė 186 asmenys.

Ministras Olivier Veranas nurodė, kad Prancūzijoje koronavirusu užsikrėtė 19 856 žmonės, 8 675 – hospitalizuoti, o per 2 tūkst. pacientų prireikė intensyviosios priežiūros.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų