REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Premjeras Saulius Skvernelis sako, kad planuojama pratęsi ir griežtinti dviem savaitėms dėl koronaviruso Lietuvoje įvestą karantiną. Taip pat bus oficialiai įtvirtintas privalomas karantinas iš užsienio grįžtantiems asmenims.

Premjeras Saulius Skvernelis sako, kad planuojama pratęsi ir griežtinti dviem savaitėms dėl koronaviruso Lietuvoje įvestą karantiną. Taip pat bus oficialiai įtvirtintas privalomas karantinas iš užsienio grįžtantiems asmenims.

REKLAMA

Vyriausybė pirmadienį rinkosi į posėdį ir pasitarimą, kur aptarė klausimus, susijusius su šalyje įvesta ekstremalia situacija. Netrukus po posėdžio premjeras Saulius Skvernelis paskelbė, kad karantiną privaloma pratęsti ir griežtinti jo sąlygas.

„Pirma – planuojama jį pratęsti. Matyt, daug diskusijų dėl to nekils, situacija aiškiai diktuoja, jog toks sprendimas būtinas. Už tai pasisako ir mūsų medikai.

Antra – bus griežtinamos karantino sąlygos, taip pat – atsakomybė už jų nesilaikymą. Visi matome, jog dalis žmonių karantiną traktuoja kaip netikėtai atėjusias smagias atostogas, per kurias reikia burtis, bendrauti, „siaubti“ prekybos centrus ir pan. Perspėjimai, prašymai, raginimai to nedaryti, deja, atsimuša kaip žirniai į sieną. Teks eiti kitu keliu.

REKLAMA
REKLAMA

Ir trečia – bus oficialiai įtvirtintas privalomas karantinas iš užsienio grįžtantiems asmenims. Ne savanoriškas, bet privalomas“, – savo „Facebook“ paskyroje rašė S. Skvernelis.

REKLAMA

Šiuo metu Lietuvoje patvirtinti 154 užsikrėtimo koronavirusu atvejai, praneša Visuomenės informavimo grupės dėl koronaviruso vadovas Giedrius Surplys. Tiesa, jis teigė, kad šiuo metu sprendimų dėl karantino pratęsimo nėra, tačiau jie atsiras artimiausiu metu.

„Kol kas sprendimų nėra. Šioje vietoje reikėtų palaukti trečiadienio, kai tas sprendimas turėtų būti priimtas“, – sakė G. Surplys.

Portalas tv3.lt primena, kad karantinas Lietuvoje įvestas nuo kovo 16-osios.

Kviečiame stebėti spaudos konferenciją po posėdžio:

Didesnis kariškių įsitraukimas

Krašto apsaugos ministras Raimundas Karoblis pranešė, kad netrukus kariškiai dar labiau įsitrauks į darbus, kuriais bandoma užkirsti kelią viruso plitimui šalyje.

REKLAMA
REKLAMA

„Krašto apsaugos sistema ir kariuomenė ekstremalios situacijos atveju yra remiančioji institucija. Būtent ekstremaliose situacijose kariuomenės pajėgumai yra pasitelkiami. Mūsų kariai jau trečiai savaitė budi oro ir jūrų uostuose. Pradžiai darydavo informacinę funkciją, bet šiuo metu jau yra temperatūrų fiksavimai ir panašūs dalykai. Taip pat įsijungiame ir kitais klausimais. Netrukus žmonės pradės dirbti logistikos grupėje prie atitinkamo centro, viešųjų ryšių grupėje.

Antras dalykas, karinės teritorijos ir situacijos valdymas. Imtasi priemonių, kaip valdyti viruso rizikas karinėse teritorijose. Kaip įmanoma labiau sumažintas pratybų skaičius. Tos pratybos, kurios būtinos išlaikyti atitinkamą karinę padėtį, vyksta tik lauke, mažomis grupėmis. Imtasi papildomų priemonių – dezinfekcijos ir nauji valymo standartai. Manau, kad viruso plitimui, jeigu neateina virusas iš šalies, kariuomenė yra bene saugiausia vieta šiuo metu šia prasme“, – žurnalistams pirmadienį kalbėjo R. Karoblis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pagalbos paketas

Vyriausybė praėjusią savaitę patvirtino ekonomikos skatinimo ir pagalbos paketą nuo koronaviruso protrūkio nukentėjusiam verslui, kurio vertė siekia 5 mlrd. eurų.

Seimas nusprendė, jog dėl koronavairuso krizės trečdalio pajamų netekę paskolas turintys gyventojai galės atidėti įmokų mokėjimą, ligos išmoką darželinukus ir pradinukus prižiūrintys tėvai gaus viso karantino laikotarpiu, patvirtino subsidijas darbo vietas išlaikantiems darbdaviams. Be to, nuo 904,6 mln. iki 5,4 mlrd. eurų padidino šių metų Vyriausybės grynojo skolinimosi limitą.

Trečiadienio posėdyje iš valstybės pasiskolintų lėšų Vyriausybė skyrė 30,6 mln. eurų Sveikatos apsaugos ministerijai, priemonėms kovai su koronavirusu, taip pat atšildė Kelių priežiūros programai skirtus 142 mln. eurų, kurios turėtų skatinti ekonomiką ir leisti kelių sektoriuje veikiančioms bendrovėms toliau vykdyti savo veiklas, gauti užsakymus ir išlaikyti darbuotojų darbo vietas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų