REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rygoje gyvenantis lietuvis su naujienų portalu tv3.lt pasidalijo grįžimo iš atostogų istorija. Skaitytoją nustebino atsaini sveikatos patikra pasienyje ir nesuprantamas autobusų kompanijos elgesys.

Rygoje gyvenantis lietuvis su naujienų portalu tv3.lt pasidalijo grįžimo iš atostogų istorija. Skaitytoją nustebino atsaini sveikatos patikra pasienyje ir nesuprantamas autobusų kompanijos elgesys.

REKLAMA

Helsinkyje atostogavęs Darius Suomijos sostinėje ilsėtis turėjo iki kovo 17 d., tačiau žiniasklaidoje skaitydamas apie vis griežtesnius valstybių ribojimus kovoje su koronavirusu, nusprendė kelionę namo paankstinti keliomis dienomis.

Grįžti į Rygą, kurioje jau keletą metų gyvena, Darius turėjo keltu ir autobusu. Lietuvis paskambino keltų įmonei ir ši geranoriškai sutiko pakeisti bilietą su dviejų eurų priemoka.

Darius pasakoja, kad keltu plaukė kiek mažiau žmonių nei įprasta. Tačiau didžiausią nuostabą lietuviui sukėlė patikrinimas Talino uoste.

REKLAMA
REKLAMA

„Taline a la sustiprintas patikrinimas. Tai realiai kelte užpildai formą, uoste paklausia, ar jauti simptomus. Paklausia kaip jautiesi, parodai anketą ir viskas. Jokios temperatūros nematuoja, nieko“, – „sustiprintu“ patikrinimu stebėjosi Darius.

REKLAMA

Jei su keltu problemų Dariui neiškilo, tai su kelione autobusu – visai kita istorija. Vyras į Rygą turėjo grįžti su įmonės „Ecolines“ autobusu. Įmonė nesutiko pakeisti bilieto datos ir siūlė Dariui pirkti naują. Vyras sutiko.

„Jau plaukiant keltu, man vienas draugas parašė, kad atšaukė autobusu iš Rygos važiuojančius į Lietuvą. Sako, pažiūrėti, ar neatšauks važiuojančių iš Talino. Skambinu „Ecolines“, jie sako, kad iš Talino tikriausiai važiuos. Tikriausiai. Čia tas pokalbis vyko likus kokioms 3 valandoms iki autobuso išvažiavimo. Jokių žinučių apie atidėjimą ar atšaukimą negaunu“, – pasakojo Darius.

REKLAMA
REKLAMA

Vyras nusprendė ieškoti alternatyvaus kelionės būdo ir jam pasisekė, kadangi lietuvių emigrantas iš Norvegijos, plaukęs tuo pačiu keltu, sutiko savo automobiliu pavėžėti Darių iki Rygos.

Pasak vyro, jo autobusas turėjo išvažiuoti 13 val. Jau važiuodamas automobiliu, Darius gavo žinutę iš „Ecolines“, kad autobusas yra atšaukiamas ir į Rygą nevyks. Žinutę Darius gavo 13.06 val., o laišką, pranešantį apie reiso atšaukimą, 14.46 val.

Vyras kreipėsi į bendrovę, tačiau „Ecolines“ jam atsakė, kad dėl pinigų grąžinimo galima kreiptis tik nuo balandžio mėnesio.

„Negražiai, atsiunčia po fakto, kad nevažiuos. Na bent minute prieš atsiųstų. Gerai, kad nebuvo tos minties pabandyt nuvažiuot į stotį ir žiūrėt, bus ar nebus“, – pasakojo Darius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vyras teigia, kad Latvijos pasienyje patikros išvis nebuvo, niekas jų automobilio nestabdė, tačiau važiuojant iš Latvijos į Estiją buvo kilometro automobilių eilė.

„Estai į sienos patikrą rimčiau žiūri“, – teigė Darius.

Vyro teigimu, Rygoje vaizdas karantino metu panašus kaip Lietuvoje – mokyklos uždarytos, gatvės tuščios, daugelis darbuojasi iš namų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų