REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
669
Koronavirusas plinta (nuotr. SCANPIX)

Italijoje per parą mirė 651 žmogus, tūkstančiai užsikrėtusių

papildyta 20.12 val.

Italijoje naujojo koronaviruso pandemijos aukų skaičius sekmadienį priartėjo prie 5,5 tūkst., šaliai pranešus apie dar 651 paciento mirtį.

669

Italijoje naujojo koronaviruso pandemijos aukų skaičius sekmadienį priartėjo prie 5,5 tūkst., šaliai pranešus apie dar 651 paciento mirtį.

REKLAMA

Vėliausias paros aukų skaičius yra mažesnis už šeštadienio rekordą, kai mirė 793 žmonės, bet yra antras didžiausias, užregistruotas per mėnesį Italijoje besitęsiančią krizę.

Naujų patvirtintų užsikrėtimo atvejų padaugėjo 10,4 proc. iki 59 138.

Nuo protrūkio pradžios Italijoje mirė 5 476 žmonės, kuriems buvo diagnozuota koronaviruso infekcija COVID-19.

„Šiandien paskelbti skaičiai yra mažesni už vakarykščius“, – žurnalistams sakė civilinės saugos tarnybos vadovas Angelo Borrelli.

„Tikiuosi – ir mes visi tikimės – kad šiuos skaičius įstengsime atlaikyti ateinančiomis dienomis. Tačiau rankų nenuleiskite“, – pridūrė jis.

REKLAMA
REKLAMA

Sekmadienio statistika leidžia manyti, kad griežtos karantino priemonės, nuo kovo 8 dienos įvestos šiauriniame krizės epicentre netoli Milano, galbūt pradeda pasiteisinti.

REKLAMA

Lombardijos regionas, kuriam priklauso ir Milanas, sekmadienį pranešė 30,4 proc. mažiau patvirtintų naujų užsikrėtimo atvejų, palyginus su ankstesne para.

Šiame regione užregistruota apie du trečdaliai visų mirtinų Italijos COVID-19 atvejų.

Mirusieji Lombardijoje, turinčioje 10 mln. gyventojų, sudarė 55,5 proc. visų COVID-19 pacientų, apie kurių mirtį buvo paskelbta sekmadienį.

Taip pat ženklus aukų skaičiaus padidėjimas pastebimas Ispanijoje. Čia per parą mirė 375 žmonės, o užfiksuota 3107 užsikrėtimo atvejis.

Italija uždaro bendroves, išskyrus svarbiausiąsias

Italijoje siaučiant koronaviruso pandemijai, kuri vos per mėnesį pasiglemžė per 4,8 tūkst. gyvybių, ministras pirmininkas Giuseppe Conte liepė visoje šalyje uždaryti visas bendroves ir gamyklas, išskyrus svarbiausiąsias.

REKLAMA
REKLAMA

„Pagal vyriausybės sprendimą visoje šalies teritorijoje turi būti sustabdyta gamyba, kuri nėra būtinai reikalinga, lemiamai svarbi, nepakeičiama, kad mums būtų garantuotas svarbiausių prekių ir paslaugų tiekimas“, – pareiškė premjeras per televiziją vėlų šeštadienio vakarą.

Italijos vyriausybės vadovas pabrėžė, jog maisto prekių parduotuvės ir vaistinės toliau veiks. Kokios bendrovės yra „nepakeičiamos“, jis nepaaiškino.

Kaip rašo bbc.com, šeštadienio vakare Italijos valdžios paskelbtos taisyklės taip pat draudžia užsiimti sportu ir fiziniu aktyvumy lauke.

Rusija į Italiją siunčia virusologų ir medikų

Rusija sekmadienį į Italiją pasiuntė pirmuosius iš devynių karinių lėktuvų, kuriais ketinama į Italiją nuskraidinti iš viso šimtą virusų ekspertų ir medikų, kad šie padėtų kovoti su koronaviruso pandemija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Rusijos gynybos ministerija nurodė, jog dėl pagalbos misijos sutarė Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ir Italijos ministras pirmininkas Giuseppe Conte. Kremliaus teigimu, jiedu kalbėjosi telefonu šeštadienio vakarą.

Ministerija nurodė, jog lėktuvai iš pradžių atskrido į netoli Maskvos esantį aerodromą, iš kur paėmė aštuonias medikų komandas su mobiliais aerozoliniais dezinfekavimo įrenginiais ir medicinine įranga.

Pirmasis lėktuvas pakilo sekmadienį ir turėtų nusileisti Pratica di Mare kariniame aerodrome netoli Romos. Lėktuvais ketinama į Italiją nuskraidinti apie šimtą žmonių, įskaitant virusologus ir epidemiologus iš Rusijos gynybos ministerijos, turinčius „didelės tarptautinės patirties kovojant su epidemijomis“.

REKLAMA

Ministerijos teigimu, anksčiau šie ekspertai dalyvavo kovojant su Ebolos, afrikinio kiaulių maro ir juodligės protrūkiais.

Rusijoje iki šiol yra patvirtinti 306 užsikrėtimo koronavirusu atvejai. O Italijoje šeštadienį mirusiųjų skaičius pasiekė 4,825 tūkstančio.

V. Putinas Italijoje paskutinį kartą lankėsi pernai liepą ir dažnai kalba apie savo ilgametę draugystę su buvusiu Italijos ministru pirmininku Silvio Berlusconi.

Ispanija laikinai uždraudžia trečiųjų šalių piliečių atvykimą

Ispanijos ministras pirmininkas Pedro Sanchezas sekmadienį paskelbė laikinąjį draudimą į šalį atvykti trečiųjų šalių piliečiams, siekiant sulėtinti koronavirusinės infekcijos plitimą.

REKLAMA

Toks draudimas kol kas galios 30 dienų, jis nebus taikomas Europos Sąjungos narių ir Šengeno erdvės šalių piliečių grįžimui namo, taip pat diplomatiniam personalui.

Kaip jau buvo skelbta, nepaprastosios padėties Ispanijoje galiojimas, kuris turėjo baigtis kovo 31-ąją, vyriausybės sprendimu pratęstas iki balandžio 15 dienos.

Koronaviruso plitimas Didžiojoje Britanijoje „įgauna pagreitį“

Didžiosios Britanijos ministras pirmininkas Borisas Johnsonas sekmadienį įspėjo, jog koronaviruso plitimas šalyje „įgauna pagreitį“.

Naujausi Sveikatos ir socialinės rūpybos departamento duomenys parodė, jog nuo COVID-19 Jungtinėje Karalystėje mirė 233 žmonės, o užsikrėtusiųjų koronavirusu skaičius pasiekė 5,018 tūkstančio.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

 „Skaičiai yra labai aiškūs ir jie vis sparčiau didėja“, – pareiškė vyriausybės vadovas.

„Nuo Italijos atsiliekame tik keliomis savaitėmis – dviem ar trimis. Italai turi puikią sveikatos priežiūros sistemą. Tačiau paklausa visiškai pribloškė jų gydytojus ir slauges.“

Nors Didžioji Britanija ėmėsi įvairių priemonių, siekdama pažaboti viruso plitimą, šalyje vis karščiau diskutuojama apie tai, ar žmonės pakankamai rimtai atsižvelgia į įspėjimus laikytis socialinio atstumo ir ar vyriausybei nereikėtų imtis griežtesnių priemonių.

Kiek anksčiau sekmadienį vyriausybė pareiškė, jog iki 1,5 mln. žmonių, kuriems koronaviruso epidemija kelia ypatingai didelę grėsmę, turėtų likti namie mažiausiai 12 savaičių.

REKLAMA

Turintiesiems gretutinių ligų, tokių kaip kaulų ar kraujo vėžiai, cistinė fibrozė, ar asmenims, kuriems buvo persodintas organas, sveikatos apsaugos pareigūnai patarė kuo labiau saugotis viruso ir, be kita ko, likti namuose ilgesnį laikotarpį.

„Žmonės turėtų likti namuose, saugoti nacionalinę sveikatos apsaugos sistemą ir savo gyvybes“, – pareiškė bendruomenių reikalų sekretorius Robertas Jenrickas.

Jo teigimu, vyriausybė „itin pažeidžiamų asmenų“ prašo imtis „papildomų priemonių apsisaugoti“. Bendruomenių departamentas taip pat nurodė laikotarpį, kurio, kaip nori valdžia, turėtų laikytis labiausiai pažeidžiami žmonės.

„Su žmonėmis, priskiriamais vienai ar daugiau rizikos grupių, susisieks jų šeimos gydytojai ir (arba) specialistai ir jiems primygtinai patars likti namuose mažiausiai 12 savaičių“, – sakė R. Jenrickas.

REKLAMA

Taip pat ketinama paskelbti specialųjį telefono numerį, kuriuo bus galima skambinti dėl maisto ar vaistų pristatymo.

O penktadienį Anglijos valdžia pranešė, jog imasi griežtesnių priemonių susistabdyti viruso plitimą ir nurodė uždaryti barus, aludes ir restoranus.

Užsikrėtusiųjų koronavirusu skaičius pasaulyje viršijo 300 tūkst.

Patvirtintų užsikrėtimo naujuoju koronavirusu atvejų skaičius pasaulyje iki sekmadienio 11 val. Lietuvos laiku viršijo 300 tūkst., parodė naujienų agentūros AFP skaičiavimai, atlikti remiantis nacionalinių institucijų ir Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) duomenimis.

Iš viso 169 šalyse ir teritorijose buvo patvirtinta mažiausiai 300,097 tūkst. užsikrėtimo atvejų, įskaitant 12,895 tūkst. mirties atvejų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tačiau tikrasis užsikrėtusiųjų skaičius gali būti gerokai didesnis, nes daugelyje šalių tyrimai dėl koronaviruso atliekami tik tais atvejais, kai susirgusiuosius reikia guldyti į ligoninę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų