REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dešimtys tūkstančių žmonių savaitgalį susirinko Japonijos šiaurės rytuose, kad pamatytų olimpinę ugnį, nepaisydami visame pasaulyje plintančio koronaviruso pandemijos.

Olimpinė ugnis į Japoniją atkeliavo penktadienį, kuomet buvo surengta gerokai apribota pasitikimo ceremonija, augant abejonėms, ar, visame pasaulyje plintant virusui, 2020 metų Tokijo olimpinės žaidynės apskritai įvyks.

Dėl pandemijos visame pasaulyje jau buvo atšaukta daugybė sporto renginių, o aukščiausiosios lygos ir dideli turnyrai atidėjo savo renginius.

Tačiau tai nesutrukdė daugiau nei 50 tūkst. žmonių šeštadienį susirinkti Sendajaus stadione, kuris yra dalis „atsigavimo olimpiados“, siekiant pademonstruoti regiono atsigavimą po galingo 2011 metų žemės drebėjimo, cunamio ir atominio reaktoriaus išsilydymo.

Daliai žmonių teko kelias valandas stovėti 500 metrų ilgio eilėje, skelbia vietos žiniasklaida. Daugelis žmonių mūvėjo kaukes ir fotografavosi prie olimpinės ugnies.

REKLAMA
REKLAMA

„Aš eilėje laukiau tris valandas, kad pamatyčiau olimpinę ugnį, ir tai buvo didžiulis įkvėpimas“, – visuomeninei televizijai NHK sakė viena 70-metė moteris.

REKLAMA

Tačiau dėl didesnio nei tikėtasi žmonių antplūdžio organizatoriai įspėjo, kad renginys gali būti sustabdytas, jeigu minia taps „labai tanki“, skelbia vietos žiniasklaida.

Olimpinės ugnies kelionė Japonijoje prasidėjo kovo 26 dieną nuo sporto komplekso „J-Village“ Fukušimoje, kur 2011 metais buvo su branduolinę nelaimę kovojusių darbininkų bazė.

Tačiau organizatoriams teko riboti ugnies estafetę ir uždaryti kasdienes ceremonijas visuomenei, o žiūrovus paraginti „vengti formuoti minias“ palei olimpinės ugnies keliavimo maršrutą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų