REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Klaipėdos „Neptūno“ vidurio puolėjas Simas Galdikas yra sunerimęs dėl savo ir kolegų krepšininkų ateities, bet anksti pasibaigus sezonui sėdėti ir skųstis neketina. Aikštėje kovingumu, fizine jėga ir aistra išsiskiriantis 33-ejų klaipėdietis buvo apmokytas kaip naikinti koronavirusą ir esant būtinybei yra pasiruošęs su tokiu pat užsidegimu padėti ir visuomenei.

Klaipėdos „Neptūno“ vidurio puolėjas Simas Galdikas yra sunerimęs dėl savo ir kolegų krepšininkų ateities, bet anksti pasibaigus sezonui sėdėti ir skųstis neketina. Aikštėje kovingumu, fizine jėga ir aistra išsiskiriantis 33-ejų klaipėdietis buvo apmokytas kaip naikinti koronavirusą ir esant būtinybei yra pasiruošęs su tokiu pat užsidegimu padėti ir visuomenei.

REKLAMA

Lietuvos krepšinio lygos (LKL) sezonas pasibaigė prieš savaitę – tada klubai nusprendė nutraukti sezoną dėl nežinomybės ir tai nepatiko krepšininkams, norėjusiems jog šios būtų tiesiog sustabdytos, o vėliau galbūt pratęstos.

Didžiausią nerimą kėlė atlyginimų klausimas – klubai, prisidengdami force majeure situacija gali atsisakyti mokėti, tad krepšininkai liktų be 2-3 mėnesių užmokesčio ir iki naujo sezono pradžios, jeigu šis prasidės kaip planuota, be piniginių injekcijų gyvens pusmetį.

REKLAMA
REKLAMA

„Tokio sprendimo nei aš, nei kiti krepšininkai tikrai nesitikėjo. Normalu, kad žaidėjai yra pasipiktinę, bet kraštutinumus reiktų palikti pabaigai. Klubai su žaidėjais turėtų rasti bendrą susitarimą. Jeigu nutiktu taip, kad pradėsime bylinėtis ir visi ieškoti savo teisybės, kas tada nutiks su visu krepšiniu, lygomis? Nes tai liečia ne tik LKL, mes turime ir NKL, RKL, moterų krepšinį, futbolą, rankinį ir visą kitą profesionalų sportą. Manau juos taip pat sieja panašios problemos.

REKLAMA

Dar kartą pasikartosiu, sporto klubai, organizacijos, profesionalūs sportininkai, agentai turi rasti bendrą sprendimą, nes kitu būdu mes žlugdysime Lietuvos sportą ir per ilgus metus užsitarnautą autoritetą tarp pasaulio šalių“, – tv3.lt sakė S. Galdikas.

Ketvirtadienį vakare S. Galdikas išplatino viešą laišką švietimo, mokslo ir sporto viceministrei Kornelijai Tiesnesytei, kurioje kelia šį klausimą.

„Sustabdytas yra ne tik krepšinis, neteko darbo visų sporto šakų profesionalūs sportininkai, pramogų pasaulio atstovai ir kiti.Daugelis iš mūsų esame tik pradėję savo savarankišką gyvenimo kelią, sukūrę šeimas, auginame mažamečius vaikus, kreditų keliu įsigiję gyvenamuosius būstus.

REKLAMA
REKLAMA

Ką gi daryti mums?“, – laiško pabaigoje klausė jis.

Kol kelia šiuos klausimus S. Galdikas randa ir kitos veiklos. Tokios, kokios pasauliui dabar labai reikia.

Klaipėdietis priklauso Lietuvos Šv. Lozoriaus korpusui – tai humanitarinė organizacija, priklausanti Tarptautiniam Šv. Lozoriaus ordinui, veikiančiam po Jungtinių Tautų (JT) vėliava.

Šią savaitę grupė korpuso narių buvo apmokomi Klaipėdos higienos ir sanitarijos centro naikinti koronavirusą etanoliu. Tarp jų – ir S. Galdikas.

„Tai nereiškia, kad po šių mokymų mes galėsime dirbti dezinfekuotojais, bet profesionalių dezinfekuotojų padėjėjais, esant poreikiui, dirbti tikrai galėsime. Man malonu, kad aš pats asmeniškai dezinfekavau Klaipėdos visuomeninį transportą, nes manau, kad priešą – koronavirusą – geriau nugalėti iki kol jis atsiras žmogaus kūne.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Savanoriškumas, tai didelis žingsnis pilietiškumo link. ,,Neptūne’' žaidžiu 10 metų ir mes dažnai darome socialinius renginius, akcijas, motyvuojam jaunimą, skatinam juos daugiau judėti, pasirinkti sveiką gyvenimo būdą, mitybą. Sezonas baigėsi, yra laisvo laiko, pasaulį užtemdė koronavirusas, noriu prisidėti prie šito ,,karo'' ir jei visi būsime vieningi ir vykdysime rekomendacijas, tikrai nugalėsime“,– optimizmo nepraranda vyras.

Įvedus karantiną ir sulėtėjus gyvenimo ritmui – juk krepšininkai įpratę sportuoti po dukart per dieną, per savaitę sužaisti bent dvejas rungtynes ir nuolat keliauti – S. Galdikas didžiąją laiko dalį skiria šeimai ir buities darbams.

REKLAMA

Namų garaže centras ketina pasikabinti TRX diržus, kilnoti svarmenis, bėgioti mišku ir taip palaikyti sportinę formą. Jis turi sutartį su „Neptūnu“ ir kitam sezonui, bet visiškai ramus nesijaučia.

„Dabar visiems nėra lengva – ta nežinia, kada viskas baigsis ir kaip viskas bus toliau. Ekonomika, verslas susidūrė su sunkumais, mes visi nuo to esame priklausomi, tiesiogiai ir ne. Belieka tikėtis, kad viskas kiek įmanoma greičiau baigsis“, – pripažįsta jis.

Ir siunčia prašymą bei linkėjimą visiems – juk dabar esame vienoje valtyje visi.

„Norėčiau pabrėžti – nebūkime abejingi gydytojams, specialiosioms tarnyboms, kurių krūvis šiomis dienomis yra nežmogiškas. Padėkime jiems, saugokime save ir kitus, laikykimės karantino, plaukime rankas, venkime susibūrimų ir tik visi kartu, mes galime įveikti koronavirusą“, – prašo žinomas krepšininkas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų