REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas kalbėdamas apie situaciją Klaipėdoje sakė, kad reikia ruoštis ilgai ir sudėtingai kovai, o Klaipėda čia yra pirmose fronto linijose. Meras pyktelėjo, kad to, kokioje sudėtingoje ir jautrioje situacijoje yra uostamiestis, esą nesupranta Vilniuje.

Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas kalbėdamas apie situaciją Klaipėdoje sakė, kad reikia ruoštis ilgai ir sudėtingai kovai, o Klaipėda čia yra pirmose fronto linijose. Meras pyktelėjo, kad to, kokioje sudėtingoje ir jautrioje situacijoje yra uostamiestis, esą nesupranta Vilniuje.

REKLAMA

V. Grubliauskas taip pat tikisi, kad tranzito per Lietuvą koridorius netrukus užsivers, nes, „jei srautai nemažėja, niekas nemažės“. 

Du naujausi koronaviruso atvejai nustatyti žmonėms, esantiems Klaipėdoje. Vienas jų senokai grįžęs iš Norvegijos, kitas – prieš kelias dienas parkeliavęs iš Ispanijos. 

Šiuo metu uostamiestyje jau gydoma 12 koronavirusu užsikrėtusių asmenų. Nuo trečiadienio, kovo 18-os dienos, Klaipėdos universitetinėje ligoninėje tyrimai atliekami vietoje, todėl rezultatai gaunami greičiau,  sveikieji greičiau išleidžiami namo. Paskutiniai nustatyti atvejai ištirti jau vietoje. 

REKLAMA
REKLAMA

Tiesa, apie paskutinius du ligonius Klaipėdoje meras kalbėjo nenoriai, esą informacijos tiekimas yra stipriai apribotas, apie tai kalbėti gali tik ministerija. Nauja tvarka, anot V. Grubliauskas tokia, kad pirma turi paskelbti Vilnius, o tik tada kitų miestų vadovai ar medikai. Klaipėdoje 20 asmenų laukia tyrimų.

REKLAMA

„Iš Norvegijos grįžęs žmogus Lietuvoje buvo keturias savaites, o kitas – vos kelias dienas. Grįžęs iš Norvegijos jis gyveno įprastai, lankėsi įvairiose vietose. Kiek bus parodyta, kur lankėsi ar nesilankė, nežinau. Ar bus parodyti maršrutai, nežinau. Dabar griežtai informacija dozuojama. O antras žmogus blogai pasijuto prieš kelias dienas, todėl pasekmės bus mažesnis. <..> Visos indikacijos rodo, kad užkrėstųjų yra daugiau nei manome“, – kalbėjo meras. 

Jis pripažino, kad situacija su keltais, atplaukiančiais į Klaipėdą, šiandien yra valdoma. Dar porą dienų bus pikas, vėliau laukiama kelionių mažėjimo. 

REKLAMA
REKLAMA

„Vakar atplaukė čarterinis keltas, nė vienas keleivio iš jo nėra pristatytas į ligoninę. Kalbant apie maršrutinius keltus, iš ten kol kas žinių, kad yra karščiuojančių, nėra. Bet reali situacija paaiškėja tik atvykus į Klaipėdą. <..> Srautai nemažėja, bet žiūrint į ateitį, mažės. Nė vienas nepatikrintas keleivis į krantą neišlipa“, – tikino V. Grubliauskas. 

Jis pripažino, kad jei bus priimtas visuotinis draudimas lankytis viešose vietose, žmonių, kurie galės sukontroliuoti šį procesą – stigs. Tuomet, pasak mero, privalės įsitraukti ir policija, kariuomenė, viešojo saugumo būriai. 

V. Grubliauskas aiškino, kad Klaipėda nėra tokia pati, kaip kiti miestai, bet Vilnius esą to nesupranta. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Mes vakar išsiuntėme kreipimąsi į ekstremalių situacijų operacijų centrą su eiliniu prašymų, grėsmių akcentavimu. <..> Neteisinga, kad esame vertinami lygiai su kitais miestais. Jei Vilniuje nesupras, kad Klaipėda priešakinė fronto linija, pasekmės bus adekvačios. Reikia įžvelgti grėsmes, kurios kils ateityje. Mes reikalaujame, beldžiamės, bet kol kas atsakas bendro pobūdžio“, – apgailestavo V. Grubliauskas.

Jis pripažino, kad atviras tranzito koridorius per Lietuvą jo nedžiugina, o Vyriausybė, ekstremalių situacijų valdymo centras nors ir turi galių kažką pakeisti, nieko nekeičia. 

„Kuo ilgiau tęsis koridorius [tranzito į kitas šalis], tuo ilgiau tęsis situacija. Jei srautai nemažėja, niekas nemažės“, – aiškino Klaipėdos meras. 

REKLAMA

Portalas tv3.lt primena, kad Lietuvoje jau yra nustatyti 36 koronaviruso atvejai. Klaipėdoje pirmoji užsikrėtusioji buvo iš Italijos grįžusi moteris. Vėliau pasipylė infekuotų, kurie viešėjo ir kitose šalyse. Šiuo metu Klaipėdoje gydoma 12 virusu užsikrėtusių asmenų. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų