REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Policija sako, kad jai gali tekti imtis griežtesnių priemonių kontroliuoti viešąsias erdves, kur būriuojasi daug žmonių, kad būtų užtikrintas karantino sąlygų laikymasis, siekiant sulėtinti koronaviruso plitimą.

Policija sako, kad jai gali tekti imtis griežtesnių priemonių kontroliuoti viešąsias erdves, kur būriuojasi daug žmonių, kad būtų užtikrintas karantino sąlygų laikymasis, siekiant sulėtinti koronaviruso plitimą.

REKLAMA

Policijos generalinis komisaras Renatas Požėla teigia, kad parkuose, laisvalaikio zonose besibūriuojantys žmonės, kiemuose kartu žaidžiantys vaikai kelia rizikų, ir pareigūnams gali tekti priiminėti „valdingus sprendimus“, jei situacija nesikeis.

„Ne visi suvokia grėsmes. Matome kiemus pilnus vaikų, matome užpildytas viešąsias erdves, matome turizmo vietas bent jau aplink Vilnių, kur pakankamai gausu piliečių“, – žurnalistams Vyriausybėje ketvirtadienį sakė policijos vadovas. 

„Reikalinga dar kartą labai aiškiai gyventojams paaiškinti, kad saviizoliacija – nereiškia vaikščiojimas kažkur, buvimas viešose vietose ar susitikimai su kitais žmonėmis, tai reiškia iš esmės buvimą uždarose teritorijose. Jeigu tai neveiks, tikėtina, kad reikės priiminėti tam tikrus valdingus sprendimus“, – perspėjo R. Požėla. 

REKLAMA
REKLAMA

Iš užsienio grįžusiems žmonėms, kuriems privaloma dviejų savaičių izoliacija, į lauką galima eiti tik ten, kur jie nesutiks kitų žmonių.

Visiems kitiems siūloma rinktis nuošalesnes vietas, kur yra sąlygų išlaikyti dviejų metrų atstumą, vaikams negalima žaisti kontaktinių žaidimų.

REKLAMA

Policijos departamento atstovas žiniasklaidai Ramūnas Matonis BNS sakė, kad griežtesnes priemones būtų galima taikyti, jei tokį sprendimą priims Ekstremalių situacijų centro vadovas sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga.

„Šiuos sprendimus turės priimti Ekstremalių situacijų centro vadovas, tada galima bus taikyti griežtesnes priemones. Pavyzdžiui, jei bus uždrausti parkų, pažintinių takų lankymai, policija galės sustatyti laikinus ženklus, riboti žmonių patekimą“, – sakė R. Matonis.

Pasak jo, per penktadienio Vyriausybės pasitarimą policija pristatys situacijos analizę ir grėsmių vertinimą.

REKLAMA
REKLAMA

R. Požėla taip pat pranešė, kad policijos ekipažams nurodyta dirbti arčiau ligoninių, kad būtų galima operatyviai reaguoti į pranešimus apie pasišalinusius koronaviruso infekcija įtariamus žmones. Tokių incidentų pastarosiomis dienomis buvo keli. 

Jo teigimu, karantino metu policijos ekipažų skaičius jau padidintas daugiau kaip pusantro karto.

„Jeigu anksčiau per parą išleisdavome 450–500 policijos patrulių, tai šiuo metu tokių patrulių per parą dirba apie 800“, – kalbėjo R. Požėla.

Nuo trečiadienio per parą policija sulaukė 350 pranešimų apie karantino režimo ir saviizoliacijos galimus pažeidimus Lietuvoje. Sekmadienį tokių pranešimų buvo 50, pirmadienį – 135, antradienį – 255.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Mes kiekvienu atveju susisiekiame su tuo asmeniu, kuris galima pažeidė egzistuojančią tvarką ir daugeliu atveju mums pavyksta įtikinti, kad jis principingai laikytųsi nustatytų tvarkų. Ten, kur mums nepavyksta susitarti, reaguoja mūsų pareigūnai ir vykdomos kitos priemonės“, – sakė R. Požėla.

Siekiant stabdyti koronaviruso plitimą Lietuvoje nuo pirmadienio dviem savaitėms paskelbtas karantinas.

Veryga: bus rekomenduojama riboti gyventojų lankymąsi viešosiose erdvėse

Artimiausiu metu bus rekomenduojama riboti gyventojų lankymąsi viešosiose erdvėse, sako sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga.

„Taip svarstome. Ir manau, kad artimiausiu metu mažų mažiausiai rekomendacijos bus tikrai paskelbtos. Nes kaip minėjo ir policijos pareigūnai, dalis gyventojų nesupranta, kokia yra rizika ir, deja, būriuojasi, leidžia vaikus žaisti į žaidimų aikšteles, per vaikus ši liga plinta“, – sakė A. Veryga, paklaustas, ar svarstoma galimybė riboti gyventojų lankymąsi viešosiose erdvėse.

REKLAMA

„Mažų mažiausiai rekomendacijos tikrai bus paskelbtos artimiausiu metu“, – pridūrė jis.

Lietuvoje įvedus karantiną šiuo metu gyventojams draudžiama išvykti iš Lietuvos, šalies viduje judėjimas neribojimas, išskyrus asmenis, grįžusius iš užsienio – jie turi paisyti dviejų savaičių karantino. 

Iš viso Lietuvoje yra patvirtinti 36 koronaviruso atvejai.

Visgi ne visi gyventojai laikosi karantino sąlygų. Vilnietis užfiksavo, kaip vaikų žaidimo aikštelėje ir toliau verda gyvenima, o vaikų ten lyg per vasaros atostogas.

Vaizdo įrašas:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų