REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Daugybei tėvų auginančių vaikus šis metas gali tapti tikru iššūkiu, sukant galvą, kaip užimti vaikus namuose. 

Daugybei tėvų auginančių vaikus šis metas gali tapti tikru iššūkiu, sukant galvą, kaip užimti vaikus namuose. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pateikiame idėjas, kurios suteiks galimybę laiką praleisti ne tik linksmai, bet ir naudingai. 

REKLAMA

1. Lipdukų aplikacijos

Aplikacijos karpant iš spalvoto popieriaus ir kantriai tepant klijus reikalauja ne tik kruopštumo, bet ir atidžios priežiūros, kad klijai taip ir liktų tik ant popieriaus, o ne ant baldų ir kilimų. Šią akimirką neturite laiko tuo užsiimti? Duokite vaikams keletą lapų lipdukų (arba lipnaus spalvoto popieriaus), švarų lapą – ir leiskite kurti savo unikalias aplikacijas.

2. Chaoso suvaldymas kambaryje

Norite atbaidyti vaikus nuo prasmingos veiklos? Pasiūlykite susitvarkyti kambarį! Ir visai kas kita, jeigu žaismingai pranešite „orų prognozę“: po 10 (20, 30, priklausomai nuo kambario suvertimo lygio) minučių kyla uraganas, nušluosiantis viską, kas mėtosi ne vietoje. Būtina skubiai sudėlioti žaislus į jų „slėptuves“, kitaip juos nuneš viesulas. Kad būtų tikroviškiau, mažylį galite aprengti netgi improvizuota gelbėjimo komandos apranga, apsimetus reporteriu fotografuoti ar filmuoti gelbėjimo darbus, juos komentuoti, vėliau priimti „gelbėtojo“ ataskaitą ir jį apdovanoti už drąsą ir darbštumą.

REKLAMA
REKLAMA

Po gelbėjimo operacijos ant grindų vis dar tvyro netvarka? Galbūt metas išties pralėkti it viesului su maišu ir besimėtančius žaislus nunešti kuriam laikui į sandėliuką?

3. Žmogus orkestras

Nebijote triukšmo? Suteikite savo mažajam muzikantui galimybę pagroti įvairiais instrumentais vienu metu. Tiesiog sudėkite juos greta, kad vaikas, atsistojęs vienoje vietoje, galėtų pasiekti visus. Iš pradžių kartu aptarkite, kokį garsą skleidžia kiekvienas instrumentas, o vėliau leiskite improvizuoti jam pačiam, kurti savas įvairių instrumentų kompozicijas. Net jei namuose neturite būgnų ir fortepijono – kuo puikiausiai išsiversite su apverstais puodais, keleto rūšių barškučiais, švilpyne, metalofonu. O kad būtų smagiau – fone galite paleisti ir vaikiškų dainelių „fonogramą“, kuriai taip smagu pritarti įvairiausiais garsais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

4. Mažasis bibliotekininkas

Raginate vaiką pavartyti knygelę? Gali būti, kad ši veikla jį mažai domina. Šį kartą pasiūlykite sudėlioti savo knygeles lentynoje pagal dydį ar spalvą – ir jis bus užimtas ilgam. Taip vaikas tikriausiai neatsispirs pagundai berūšiuodamas jas pavartyti, paskaitinėti (jei moka), prisimins tas, kurių jau ilgokai nėra vertęs. 

5. Giluminis nardymas

Už sofos, po sekcija, po virtuvės spintelėm – tai vietos, kur kaupiasi ne tik dulkės, bet ir įvairiausi užmesti, nukritę daiktai. Užmaukite siaurąjį dulkių siurblio antgalį, įduokite mažajam narui ir pirmyn rinkti trofėjų! 10–15 minučių, ir iš šio žygio jis grįš su lobių (žaislų, nosinių, kitų smulkių daiktų) krepšeliu. O „probleminės“ jūsų namų zonos bus švarutėlės.

REKLAMA

6. Kompiuteris – ne priešas

Net jei esate griežtai nusistatę prieš kompiuterinius žaidimus, kurie vilioja mažuosius it raganos saldumynų namelis, atsiminkite: kompiuteris – ne priešas. Ir jei vaikas jau po truputėlį mokosi raideles, paprasčiausias „Word“ lapas jam gali tapti tikru atradimu. Pamokykite klaviatūroje surinkti savo vardą, keletą paprastų žodelių, pakeisti šrifto raides, jų dydį, spalvą – ir vaikas ne tik ilgam susidomės nauja veikla, bet ir tobulins savo rašymo bei skaitymo įgūdžius. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų