REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
10
„Kino pavasario“ generalinis direktorius Algirdas Ramaška (Fotobankas)

Jau nuo rytojaus prasidės 25-asis „Kino pavasario“ festivalis, kasmet pritraukiantis būrius gerų filmų ištroškusių žmonių. Tiesa, dėl šiuo metu šalyje esančio karantino, šiais metais festivalis bus kiek kitoks – žiūrovai bus kviečiami ne į kino sales, bet prie savo televizorių ekranų.

10

Jau nuo rytojaus prasidės 25-asis „Kino pavasario“ festivalis, kasmet pritraukiantis būrius gerų filmų ištroškusių žmonių. Tiesa, dėl šiuo metu šalyje esančio karantino, šiais metais festivalis bus kiek kitoks – žiūrovai bus kviečiami ne į kino sales, bet prie savo televizorių ekranų.

REKLAMA

Nepaisant to, festivalio organizatoriai žada nepamirštamus įspūdžius, o „Kino pavasario“ generalinis direktorius Algirdas Ramaška su naujienų portalu tv3.lt ne tik pasidalijo savo favoritais, bet ir atskleidė, kaip susikurti kuo įmanoma jaukiausią aplinką puikiam kino seansui.

Kreipiasi į žiūrovus

25-asis „Kino pavasaris“ prasidės jau rytoj, o virtualią festivalio ceremoniją bus galima išvysti ir virtualiai, nuo 19 valandos. 

REKLAMA
REKLAMA

„Nuotaikos labai įvairios. Labai liūdna, kad labai daug dalykų, kuriuos padarėme per metus, negalėsime įgyvendinti, tačiau tuo pačiu nuotaikos ir optimistiškos – nepasiduodame ir ieškome būdų, kaip ištesėti pažadą žiūrovams, jog jie galėtų pamatyti taip lauktus savo filmus“, – sakė A. Ramaška.

REKLAMA

Festivalio direktorius teigė, kad kol kas į klausimą, ar žmonės lygiai taip pat gausiai žiūrės filmus namuose, kaip praėjusiais metais tai darydavo kino salėje, atsakyti kol kas dar neįmanoma.

„Mes galime to tik tikėtis ir prašome didelio žiūrovų palaikymo, nes mūsų ateitis irgi yra pakibusi ant plauko. Ar sugebėsime šią situaciją išgyventi, priklausys nuo to, kaip žiūrovai žiūrės filmus. Jei jie tai darys namuose ir žiūrės daug filmų, tuomet, tikėtina, mes ir ateityje galėsime pasiūlyti daug įvairiausių renginių, tęsime savo veiklą“, – sakė jis.

REKLAMA
REKLAMA

Anot A. Ramaškos, šiuo metu per namų kino platformas yra susitarta parodyti virš 100 filmų, o pasibaigus karantinui dalį jų bus galima pamatyti ir kine.

Pasidalijo savo rekomendacijomis

Atidarymo filmu šiais metais tapo „Proksima“. Anot A. Ramaškos, su komanda jie visuomet ieško filmo, kuris atspindėtų tiek festivalio krypties, tiek šiuolaikinio kino tendencijas.

„Ieškojome filmo, kuris galėtų atsiliepti į šias temas – mūsų santykį su ateitimi, gamta, technologijomis, kosmosu. Taip pat svarbus yra „woman empowerment“ judėjimas – į tai taip pat labai norėjome atsižvelgti.  Filmas „Proksima“ tobulai tai atitiko. Taip pat tai – visi ateities scenarijai, kaip juos piešia kino kūrėjai, sueina į šeimą, jos vertybes“, – kaip buvo renkamas festivalio atidarymo filmas, aiškino A. Ramaška.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Žinomo vyro teigimu, čia bus kalbama apie stiprią moterį, sunkius pasirinkimus, siekiamybę ir galimybę tapti kažkuo, kas įkvėptų ir kitas pasaulio moteris, galimybę nuveikti kažką didingo, o tuo pačiu – rasti sprendimus ir harmoniją, kaip išlikti mama, išsaugoti šeimos santykius ir pažadus savo dukrai. 

Pats festivalio direktorius teigė, kad išskirti vieną filmą, kurį galėtų pavadinti savo šių metų favoritu, būtų be galo sunku, mat jis turi nemenką sąrašą juostų, kurios jį stipriai sužavėjo.

„Turbūt nebūsiu labai originalus, tačiau manau, kad „Parazitas“ yra šių metų filmų filmas. Taip pat paminėčiau ir lenkų filmą, nominuotą „Oskarui“ – „Kristaus kūnas“. Man atrodo, kad būtent jis taps visų žiūrovų atradimu. Taip pat – „Martinas Idenas“ – tai vienas stipriausių italų pastarojo metų filmų“, – vardijo jis.

REKLAMA

A. Ramaška pridėjo, kad kartu su festivalio komanda dažnai renka tokius filmus, kurie žmones padarytų geresniais, todėl nepaisant to, kad daugeliui norėsi linksmos juostos, kartais liūdnos atskleidžia tikrąsias vertybes: „Manau, kad šį filmą pasižiūrėję žmonės tikrai taps geresniais vyrais, žmonomis, tėvais, geresniais aplinkai ir draugams. Tai tiesiog filmai, kurie mus priverčia prisiminti esmines vertybes, ir tai, kas yra svarbiausia. Šis filmas – „Nematomas gyvenimas“. Tai – braziliškas deimantas, kuris, manau, bus daugeliui atradimas.“

Atskirą rekomendaciją A. Ramaška turi parengęs ir vyrams. Tai, anot jo, juosta „Geri ketinimai“.

REKLAMA

„Filmas – apie tobulai netobulą arba netobulai tobulą tėvą, kuris niekaip nesuauga. Jis tikrai žmonėms galvose sujauks mintis – kas yra normalu, kas ne, kas yra moralu, o kas – amoralu. Tačiau santykis su vaikais ir jų išlaikymas, manau, daug kam bus aktualus. O taip pat tai – ir labai pozityvus ir šviesus filmas“, – kalbėjo jis.

„Kino pavasario“ naujokai taip pat ras ką pažiūrėti

Šiais metais, tarsi kiek sustojus laikui, peržvelgti „Kino pavasario“ juostas galės ir tie, kurie dar niekuomet nėra to darę. Festivalio organizatoriai teigė, kad jiems čia taip pat gausu juostų.

„Manau, kad „Kristaus kūnas“, „Parazitas“, „Proksima“, „Geri ketinimai“, „Liepsnojančios moters portretas“, „Nematomas gyvenimas“ yra labai puikūs pasirinkimai. Visi jie puikiai tiktų tiems, kurie pirmąkart nori pasižiūrėti filmus, kuriuos mes rodome, kad geriau suprastų, kodėl šimtai tūkstančių žmonių kasmet pavasarį išprotėja“, – šypsojosi A. Ramaška.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Žinomas vyras pridėjo, kad jie turi paruošę net ir kulinarinių filmų, todėl jei pavyks susitarti su partneriais, „Kino pavasaris“ ketina spėti spėti paruošti žiūrovams ir rekomendacijų  – kulinarinių receptų. 

„Parodysime, kaip susikurti sau šventę, pasigaminti kažką skanaus, pavakarieniauti ir pasižiūrėti gerą filmą. Manau, kad reikia vertinti laiką su artimaisiais, o tai ypatingai aktualu tiems, kurie turi vaikų. Jiems taip pat esame paruošę filmų, kuriuos jie galės žiūrėti kartu su visa šeima. Bus net ir animacinis filmas, „Garsioji meškinų invazija į Siciliją, ar „Suteik man sparnus“, – atkreipė dėmesį jis.

REKLAMA

Anot A. Ramaškos, būtent kinas gali prisidėti prie geresnės savijautos karantino laikotarpiu: „Labai linkiu pasižiūrėti žmonėms nors vieną ar du filmus, rasti savo favoritus, dalintis jais su kitais žmonėmis, diskutuoti. Manau, kad tai tikrai padės mums išlaikyti pozityvią emocinę ir psichologinę būseną ir padėsime vieni kitiems šiuo sunkiu laikotarpiu.“ 

Atidarymo filmą „Proksima“ bus galima išsinuomoti pasirinktoje namų kino platformoje: naujos kartos televizijos TELIA TV filmų nuomoje, internetinėje namų kino platformoje „Žmonės Cinema“, „TV3 Grupės“ turinio platformoje „Go3“, „Cgates“ SUMANIOS TV „Kino klube“ ir kino platformoje „Kinofondas“.

REKLAMA

Instrukcija, kaip naudotis namų kino platformomis galite rasti čia

Kovo 19–balandžio 2 dienomis minėtose namų kino platformose festivalio žiūrovų lauks daugiau nei 100 filmų. Ilgametražių filmų peržiūros kaina – 6,49 Eur, o trumpametražių – 1,49 Eur.

Festivalio namuose repertuarasčia

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų