REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
20
The Roop (tv3.lt fotomontažas)

Jau kurį laiką sklandė kalbos, jog dėl koronaviruso grėsmės gali būti atšauktas „Eurovizijos“ dainų konkursas. Šiandien galiausiai paaiškėjo, jog tai – tiesa. Tai patvirtino EBU (Europos transliuotojų sąjunga).

20

Jau kurį laiką sklandė kalbos, jog dėl koronaviruso grėsmės gali būti atšauktas „Eurovizijos“ dainų konkursas. Šiandien galiausiai paaiškėjo, jog tai – tiesa. Tai patvirtino EBU (Europos transliuotojų sąjunga).

REKLAMA

Apie šią situaciją pasisakė Lietuvai atstovaujanti grupė „The Roop“.

Jie feisbuke rašė: „THE ROOP pasiekė oficiali žinia, kad šių metų „Eurovizijos“ konkursas, turėjęs vykti Roterdame (Nyderlanduose), atšaukiamas dėl koronaviruso. Grupė jaučiasi nusiminusi, tačiau supranta, kad esama situacija verčia priimti tokius sprendimus.

„Labai liūdna, to nenorime nuneigti. Bet sveikata yra pirmiau už visus konkursus. Mes nežadame nuleisti rankų ir toliau skleisime dainą ir jos šokį aplink pasaulį. Šiuo metu kūrinys pradeda pasiekti užsienio radijo stotis. Jau pamatėme, kad „On Fire“ daina yra labai mėgstama ir jos kelias į žmonių širdis tik prasideda“, – sako „THE ROOP“ lyderis Vaidotas Valiukevičius.

REKLAMA
REKLAMA

Grupė kviečia ir toliau visus likti susivienijusius. Laikytis karantino, o namuose ir balkonuose skleisti gerą nuotaiką su „On Fire“ šokiu.

„Mums pavyko sukurti tai, kas jungia žmones ir skleidžia pozityvumą. To dabar mums visiems labai reikia. Ir prisiminkime, kad ne pats konkursas suteikia prasmę dainai, o dainos besiklausantys žmonės. Tad kiekvienas mūsų gali būti dainos ambasadorius ir ją populiarinti“, – sako „THE ROOP“ būgnininkas Robertas Baranauskas.

REKLAMA

„Šiais metais Lietuva konkurse buvo vertinama labai aukštai ir tai jau yra didelis pasiekimas. Mes jau įrodėme, kad galime būti matomi, drąsūs, profesionalūs, galime būti lyderiai. Labai linkime toliau mums visiems tokiais ir likti savo gyvenimuose“, – sako „THE ROOP“ gitaristas Mantas Banišauskas.

Grupė tikisi, kad netolimoje ateityje paaiškės, kas bus toliau su konkursu – ar po metų teks jiems vykti, ar viskas bus rengiama iš naujo.

Šiuo metu „THE ROOP“ nariai laikosi karantino namuose ir išnaudoja šį laiką naujų dainų kūrybai. Grupė nežada lėtinti darbų tempo ir ruošiasi toliau skleisti savo muziką.

REKLAMA
REKLAMA

„THE ROOP“ linki visiems sveikatos ir vienybės šiuo visiems nelengvu etapu.“

Primename, kaip buvo rašoma oficialiame pranešime, šiuo metu vyksta diskusijos dėl to, ar konkursas galėtų įvykti Roterdame 2021 metais. Kol kas dar neaišku lieka ir tai, kas laukia šiais metais kiekvienos šalies išrinktų atstovų – ar jie pasirodys kitais metais, bus praneša vėliau.

Naujienų portalas tv3.lt primena, kad dėl kilusios grėsmės dėl koronaviruso viešumoje imta kalbėti apie konkurso likimą dar kiek anksčiau.

Dar vakar olandų žiniasklaidoje išplatintas pranešimas apie tai, jog neva Islandijos delegacijos „Eurovizijoje“ vadovas Feliksas Bergssonas patvirtino kalbas apie tai, kad šių metų dainų konkursas dėl kilusio koronaviruso pavojaus ir spartaus plitimo yra atšaukiamas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Naujienų portalas tv3.lt susisiekus su Lietuvos delegacijos „Eurovizijoje“ vadovu Audriumi Giržadu, šis vakar tokias kalbas paneigė. „Tai – visiškas fake’as. Feliksas paneigė, kad jis išvis kalbėjosi su tais 2 graikų portalais. Tai yra graikų fanų portalai, kurie nesugeba sulaukti naujienų“, – sakė A. Giržadas.

Anot jo, vakar EBU puslapyje buvo tik oficialus pranešimas apie tai, kad vyksta svarstymai dėl „Eurovizijos“.  „Tikrai nieko nėra aišku. „Eurovisionworld“ įsidėję tik tą pačią lentelę, kurią platina ir EBU. Vienintelis dalykas, ką jie paskelbė, kad metams atidėjo futbolo čempionatą. O daugiau, apie „Euroviziją“, dar nėra nė vienos žinios“, – vakar sakė jis.

REKLAMA

Naujienų portalas tv3.lt primena, kad pirmasis „Eurovizijos“ pusfinalis Roterdame turėjo įvykti gegužės 12-ąją, antrasis – gegužės 14-ąją, o finalas – tradiciškai, šeštadienį, gegužės 16-ąją.

Per prieš kelis mėnesius vykusią bilietų traukimų ceremoniją paaiškėjo, kad Lietuva turėjo pasirodyti pirmojo pusfinalio metu, gegužės 12-ąją dieną, 3 numeriu.

Kartu su Lietuva pirmojo pusfinalio metu turėjo pasirodyti šios šalys: Šiaurės Makedonija, Baltarusija, Švedija, Slovėnija, Australija, Airija, Rusija, Norvegija, Kipras, Kroatija, Azerbaidžanas, Malta, Izraelis, Ukraina, Rumunija ir Belgija.

Tiesa, dar šiandien paskelbus visas 41 dainas, kurios turėjo varžytis šių metų „Eurovizijos“ dainų konkurse, lažybininkų pamėgstas puslapis „Eurovisionworld“ surengė ir specialią apklausą. Joje buvo klausta, kas turėtų nugalėti šių metų „Euroviziją“? 

REKLAMA

Minėta apklausa rengiama jau 5 metus iš eilės, ir, panašu, sėkmingai nuspėdavo, kas iš tiesų turėtų laimėti konkursą. Praėjusiais metais čia balsavę žmonės nuspėjo, kad laimės Nyderlandai, o dar praėjusiais metais jiems pavyko nuspėti ir Izraelio pergalę.

Įdomu tai, kad kol kas pergalė šiame konkurse priklausė būtent mūsų šaliai – lietuvių „The Roop“ pasirodymas buvo pirmas. 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų