REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Trečiadienį patvirtinti 7 nauji įvežtiniai koronaviruso atvejai ir vienas neįvežtinis. Vienas Respublikinėje Šiaulių ligoninėje tirtas pacientas – pirmasis, išleistas gydytis ir saviizoliuotis namuose.

Trečiadienį patvirtinti 7 nauji įvežtiniai koronaviruso atvejai ir vienas neįvežtinis. Vienas Respublikinėje Šiaulių ligoninėje tirtas pacientas – pirmasis, išleistas gydytis ir saviizoliuotis namuose.

REKLAMA

„Pacientas grįžo iš Anglijos 14 d., vakar pasijuto blogai, pradėjo karščiuoti, skaudėjo gerklę ir kreipėsi nurodyta tvarka į Infekcinių ligų skyrių. Buvo paimtas tepinėlis, jis nuvežtas atgal į namus izoliuotis.  Pacientas buvo aplankytas ir paliktas gydytis namuose ir tęsti saviizoliaciją. Tai turbūt pirmas atvejis to, kaip turėtų tokiais atvejais būti elgiamasi", – žurnalistams pasakojo ligoninės vadovas Remigijus Mažeika.

Jo teigimu, kadangi paciento būklė yra lengva, pasinaudota vakar ministras patvirtinta tvarka, pagal kurią lengvos būklės pacientai galės gydytis namuose.

REKLAMA
REKLAMA

„Pacientas nepatvirtino, kad daug kur lankėsi viešose vietose, mūsų žiniomis, kontaktai yra keturi, bet situaciją specialistai dar aiškinasi", – sakė jis.

REKLAMA

Vadovo teigimu, su pacientu bendraujama nuotoliniu būdu.

„Ji turi visas sąlygas būti saviizoliacijoje. Gavo visas instrukcijas, toliau bus sprendžiama dėl pakartotinių tyrimų. 6 tepinėliai naktį imti, trečiai valandai dienos išvežėme 3 mėginius į Vilnių. Dar turime mažiausiai 12 žmonių šiandien, Infekcinių ligų skyriuje likusios 3 vietos, vietų mažėja", – sakė R. Mažeika.

Ligoninė ruošiasi atlikti tyrimus

Jis informavo, kad ligoninė pasirengusi atlikti tyrimus.

„Pasitikrinome, ar laboratorijoje galime atlikti tyrimus, jau sulaukėme patvirtinimo, kad galim tai daryti, šiuo metu ruošiamės pradėti atlikti tyrimus. Per parą galėsime padaryti 140 tyrimų dirbdami maksimaliu krūviu. Minėtuosius 12 tyrimų darysimės čia, vieną tyrimų partiją trunka ištirti 4 val.", – sakė vadovas.

REKLAMA
REKLAMA

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) praneša, kad kovo 18 d. Nacionalinėje visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijoje atliktais tyrimais patvirtinti septyni nauji koronaviruso infekcijos (COVID-19) atvejai. Vienas iš jų – neįvežtinis ligos atvejis. Taigi iš viso šiuo metu patvirtintų atvejų Lietuvoje – 33.

Patikslinama, kad iš įvežtinių naujų atvejų du asmenys izoliuoti ir gydomi Klaipėdos universitetinėje ligoninėje, jie neseniai grįžę iš Austrijos. Dar du asmenys – Vilniuje, Santaros klinikose, vienas grįžęs iš Jungtinės Karalystės, kitas – iš Švedijos.

Vienas asmuo gydomas Respublikinėje Šiaulių ligoninėje, jis neseniai grįžęs iš Jungtinės Karalystės. Kauno klinikinėje ligoninėje izoliuoti ir gydomi du asmenys, vienas grįžęs iš Jungtinės Karalystės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų