REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

SEB bankas primena, kad susidūrę su nenumatytomis aplinkybėmis gyventojai, turintys būsto  ar vartojimo kreditus ar lizingą, turėtų kreiptis į banką su prašymu dėl kredito grąžinimo atidėjimo, kiekvienas atvejis bus nagrinėjamas individualiai. 

SEB bankas primena, kad susidūrę su nenumatytomis aplinkybėmis gyventojai, turintys būsto  ar vartojimo kreditus ar lizingą, turėtų kreiptis į banką su prašymu dėl kredito grąžinimo atidėjimo, kiekvienas atvejis bus nagrinėjamas individualiai. 

REKLAMA

Pranešime žiniasklaidai teigiama, kad SEB bankas yra patvirtinęs kredito būstui įsigyti teikimo sąlygas, kuriomis numatyta „atostogų“ mokant kreditą galimybė – laikinai atidėti kredito grąžinimą iki 12 mėnesių, nekeičiant galutinio kredito grąžinimo termino.

„Mes visada siūlėme sprendimus, kurie palengvina mūsų klientų išgyvenimą sunkiais laikais, praradus pajamas, netekus darbo ar susirgus. Puikiai suprantame, kokią įtampą ir nerimą dėl koronaviruso grėsmės ir jos keliamų ekonominių iššūkių šiuo metu patiria visuomenė ir siekiame padėti gyventojams įveikti šį išbandymą. Savo klientams ir iki šiol siūlėme galimybę ištikus finansiniams sunkumams atidėti būsto ar vartojimo paskolos grąžinimą 3–12 mėnesių laikotarpiui ar net ir dar ilgiau“, – sako SEB Baltijos šalių mažmeninės bankininkystės vadovė Sonata Gutauskaitė Bubnelienė.

Ji atkreipia dėmesį, kad banko klientai gali iki pusmečio atidėti kredito įmokų mokėjimą (mokant tik palūkanas), jeigu jų pajamos sumažėtų 30 proc. ir daugiau. Klientui susirgus ar nutikus nelaimingam atsitikimui, dėl kurio asmuo negalėtų dirbti du mėnesius ar ilgiau, įmokų mokėjimas gali būti atidedamas 12 mėn. ar ilgesniam laikotarpiui. Bankas yra numatęs galimybę atidėti paskolos mokėjimą trims mėnesiams klientui netekus darbo ar nutrūkus santuokai, iki 6 mėn. laikotarpiui – gaisro ir stichinių nelaimių atveju, iki 12 mėn. – netekus išlaikytojo (sutuoktinio). 

REKLAMA
REKLAMA

Nemaža dalis banko klientų yra pasirinkę kredito įmokų draudimą „Saugus kreditas“, kuris leidžia apsisaugoti nuo situacijų, kai pablogėja kliento galimybės vykdyti savo finansinius įsipareigojimus. Priklausomai nuo pasirinktų draudimo apsaugų, praradusiems darbą ar dėl ligos laikinai darbingumo netekusiems apdraustiesiems kredito įmokos iki 6 mėn. būtų dengiamos iš draudimo bedrovės lėšų. Nuolatinio nedarbingumo atveju ar apdraustajam mirus, draudimo bendrovė padengtų visą kreditą ar jo likutį. Net jei klientas neturės kredito draudimo, bankas vis tiek ieškos būdų susitarti dėl paskolos grąžinimo grafiko pakeitimo.  

REKLAMA

„Esame pasiruošę mūsų klientams, turintiems būsto ar vartojimo paskolą ir susiduriantiems su laikinais finansiniais sunkumais, suteikti daugiau nei įstatyme tam tikromis sąlygomis numatytus tris laikinų „atostogų“ mėnesius būsto ar vartojimo paskolos įmokų mokėjimui. Kviečiame klientus, susiduriančius su sunkumais, aptarti susidariusias aplinkybes su banku ir rasti sprendimus“, – pažymi S. Gutauskaitė-Bubnelienė.

Apie kreditų mokėjimo atidėjimus trečiadienį paskelbė ir kiti didieji bankai – „Swedbank“ ir „Luminor“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų