REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vakar Lietuvoje prasidėjęs karantinas gerokai pakeitė visų žmonių gyvenimus. Tačiau kartu jis ne tik sustabdė įprastą gyvenimo tempą, bet ir pamažu atskleidžia lietuvių gebėjimą susivienyti. Gražią iniciatyvą padėti kaimynams savo name pradėjo Renata Šumskaitė su kitomis bendramintėmis.

Vakar Lietuvoje prasidėjęs karantinas gerokai pakeitė visų žmonių gyvenimus. Tačiau kartu jis ne tik sustabdė įprastą gyvenimo tempą, bet ir pamažu atskleidžia lietuvių gebėjimą susivienyti. Gražią iniciatyvą padėti kaimynams savo name pradėjo Renata Šumskaitė su kitomis bendramintėmis.

REKLAMA

Moterys gerai matomose vietose – lifte, prie įėjimo, taip pat feisbuko grupėje išplatino skelbimą, kuriame siūlo savo pagalbą. Jos kreipiasi į vyresnio nei 60 metų amžiaus žmones, kurie turi silpną imunitetą ar serga lėtinėmis ligomis, į iš užsienio grįžusius ir save izoliavusius asmenis, į vienišas mamas, auginančias mažamečius.

„Mes galime jums padėti – nueiti į parduotuvę ar pasirūpinti kitais tikrai skubiais reikalais viešose vietose. Net jei šie punktai jums netinka, o pagalbos – moralinės, fizinės ar kitokios prireiktų – drąsiai kreipkitės. Padėsim, kuo galėsim“, – rašoma skelbime.

REKLAMA
REKLAMA

Supranta, kad kai kurie žmonės dabar liko vieni

tv3.lt naujienų portalui susisiekus su viena iš šios iniciatyvos pradininkių Renata Šumskaite, ji atskleidė, kad tokia idėja gimė iš asmeninės patirties.

REKLAMA

„Esu vieniša mama, tai žinau, kad kartais tos pagalbos gali labai elementarios prireikti. Mano sūnaus klasiokų keli tėvai nėra grįžę į Lietuvą ir mamos liko su savo vaikais vienos. Jos nebūtinai moka ir gali vienos gyventi, nes, pavyzdžiui, viena yra nevairuojanti.

Taip pat, jei anksčiau vyresnio amžiaus žmonėms pagalbą suteikė artimieji, tai dabar gali būti, kad jie yra izoliavęsi. Dabar yra tas laikas, kai turbūt tą pagalbą ne taip lengva prisikviesti. Tai aš suprantu, kad staiga kai kurie žmonės liko vieni su savo šeimos poreikiais ir jiems gali prireikti pagalbos“, – pasakoja Renata.

REKLAMA
REKLAMA

Mano, kad pagalbos poreikis didės

Vakar buvo pirmoji diena, kai kaimynės pradėjo siūlyti savo pagalbą, tad besikreipusių žmonių dar nebuvo daug. Tačiau, pavyzdžiui, viena mama parašė Renatai ir prisipažino, kad gyvena su dviem vaikais ir bijo eiti į parduotuvę, o į namus pirkinius pristatančios įmonės visi laikai iki ketvirtadienio yra užimti. Taip pat Renatai jau teko atspausdinti vaikui reikalingas užduotis, nes namuose šeima neturi spausdintuvo. Tad pagalba, kurią gali suteikti kaimynės, tikrai yra labai įvairi.

„Aš manau, kad tai yra tik pradžia ir su laiku poreikis gali augti, jei baigsis ištekliai ar, neduok Dieve, kas nors apsirgs ir bijos eiti į vaistinę. Jei karantino laikotarpis prailgės, poreikių vis didės, tad ir pagalbos reikės vis daugiau žmonių“, – svarsto Renata.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Naujas centras

Šiandien įkurtas ir veiklą pradeda Nacionalinis savanorių koordinavimo centras #StiprūsKartuPortale www.stipruskartu.lt kviečiame registruotis visus galinčius padėti senoliams apsipirkti, galinčius paremti maistu skurstančius suaugusius ir ypač vaikus, kurių pamėgti dienos centrai jau uždaryti.

Taip pat kviečiame registruotis tuos, kurie turi automobilius ir gali būti kurjeriais, ar kitaip padėti. Šiame puslapyje kviečiame registruotis ir tuos, kuriems reikia pagalbos arba skambinti nemokamu trumpuoju numeriu 1827.Laikinojo koordinavimo centro darbuotojai savanorius nukreips pas tuos, kam reikia pagalbos.

Nacionalinis savanorių koordinavimo centras dirbs tol, kol tęsis karantinas. Centras dirba 7 dienas per savaitę nuo 9 iki 17 valandos. Centras neteikia medicininės pagalbos ir nesuteikia finansinės paramos. Prašome visų – pasidalinkite šiuo pranešimu. Padėkime sau, kitiems ir laimėsime! 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų