REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tarptautinis olimpinis komitetas (TOK) privalo imtis ryžtingų veiksmų ir dėl koronaviruso pandemijos padarinių turi atidėti 2020 m. Tokijo olimpines žaidynes, – vienas iš Didžiosios Britanijos sportininkų sakė „The Guardian“.

Tarptautinis olimpinis komitetas (TOK) privalo imtis ryžtingų veiksmų ir dėl koronaviruso pandemijos padarinių turi atidėti 2020 m. Tokijo olimpines žaidynes, – vienas iš Didžiosios Britanijos sportininkų sakė „The Guardian“.

REKLAMA

Praėjusiais metais Europos uždarų patalpų lengvosios atletikos čempionate Didžiosios Britanijos rinktinės kapitonu buvęs Guy Learmonthas tikėjosi Tokijo olimpiadoje dalyvauti 800 m rungtyje, tačiau dabar prakalbo apie tai, kad rizika vykti į Tokiją yra per daug didelė ir ji nėra verta gyvybių.

„Mes net neįsivaizduojame, kaip blogai tai gali tapti ir iš to, ką iki šiol matėme, galime būti dar toli nuo ledkalnio viršūnės“, – sakė G.Learmonthas. „Aš tikrai tikiu, kad renginį reikia atidėti, nebent valdžios institucijos garantuotų, kad tai bus saugu ir vyks kaip įprasta, nors aš netikiu, kad jie tai gali padaryti.

Žiūrint iš sportininko pusės, mums reikia tam tikro aiškumo, skaidrumo ir lankstumo. Sprendžiant iš spaudos konferencijos, kurioje kalbėjo Japonijos ministras pirmininkas, jie kalbėjo ne visai užtikrintai“.

REKLAMA
REKLAMA

G.Learmontho išsakė savo nuomonę po to, kai „Deimantinė“ lyga tapo vienu iš naujausių sporto renginių, kuriam turėjo įtakos „Covid-19“ virusas. Atletai gegužės mėnesį turėjo varžytis viename iš „Deimantinės“ lygos etapų Kinijoje, tačiau „The Guardian“ skelbia, kad 100 proc. jie neįvyks. Taip pat tikimąsi, kad artimiausiomis dienomis bus atšauktas arba atidėtas sezono atidarymas Dohoje.

REKLAMA

„Turime būti realistai“, – sakė 2017 m. pasaulio čempionato pusfinalyje dalyvavęs ir dabar geriausią sportinę formą karjeroje pasiekęs G.Learmonthas. „Jeigu Didžiosios Britanijos vyriausybė sakys, kad pikas mus pasieks maždaug gegužę ar birželį, galbūt net nebus jokių olimpinių atrankų. Būčiau laimingas, jeigu jos būtų atidėtos bent iki spalio mėnesio, o gal ir iki 2021 ar 2022 metų. Tai bent jau suteiktų sportininkams laiko planuoti treniruotes, o svarbiausia, nugalėti virusą“.

Ne vieną olimpinį medalį iškovojęs Martynas Rooney taip pat prašo Tokijo olimpiados organizacinio komiteto aiškumo.

„Manau, kad dauguma sportininkų supranta, kad svarbiausia yra jų ir aplinkinių žmonių gerovė. Jeigu masinis renginys kelia didžiulę riziką, olimpinės žaidynės neįvyks ir mes, kaip sportininkai, nieko negalime padaryti. Nerimaujame, kad tai tęsiasi ir atletai neturės šansų kvalifikuotis. Būčiau nuliūdęs, jeigu žinočiau, kad esu puikios sportinės formos ir negavau galimybės pasiekti reikiamą laiką ir surinkti taškus, kad patekti į varžybas“, – sakė M.Rooney.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų