REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
25
Elvyra Monginienė (tv3.lt fotomontažas)

Menininkai visame pasaulyje, reaguodami į šių dienų didžiausią siaubą, COVID-19 virusą, ėmėsi vardinių kaukių ir respiratorių kūrimo, rašoma pranešime spaudai.

25

Menininkai visame pasaulyje, reaguodami į šių dienų didžiausią siaubą, COVID-19 virusą, ėmėsi vardinių kaukių ir respiratorių kūrimo, rašoma pranešime spaudai.

REKLAMA

Idėjai sukurti veido papuošalą-apsaugą neatsispyrė ir išskirtinių papuošalų kūrėja Elvyra Monginienė. 

„Kūrybai mane įkvėpė dabartinė situacija bei žmonių baimė. Tai, kas vyksta, primena apokaliptinius siaubo filmus. Labai gąsdina žmonių panika, nežinojimas kaip elgtis, sąmoningumo trūkumas. Šituo respiratoriumi norėjo parodyti, kad nereikia bijoti, kad tai gali būti stiliaus detalė ir sumažinti baimę“, – idėja dalinasi prekinio ženklo „Elvyra Design“ įkūrėja. 

Elvyra pasakoja, kad sukurti išskirtinį respiratorių, prireikė kelių parų. „Šiame apsauginiame papuošale daugiau bižuterijos, nei „Swarowski“ kristalų, nes respiratorius turi turėti „charakterį“. Jam jį suteikia metalas. Rezultatas mane džiugina. Tokį respiratorių, manau, noriai nešiotų ne tik sekantys madą. Esu dėkinga savo komandai – makiažo meistrei Gabrielei Sinickaitei bei „Rêveur fotografija“ už įgyvendintą idėją“, – sako kūrėja ir priduria, kad iš tiesų šis jos kūrinys skirtas aukštajai madai.

REKLAMA
REKLAMA

„Mes dirbame su dizaineriais, meno atstovais, mados savaitės organizatoriais. Mano tikslas – kurti aukštajai madai. Bet jei atsiras drąsuolių, norinčių įsigyti mano kurtą respiratorių, bus labai smagu“, - sako ji. 

REKLAMA

Lietuvoje įvedus karantiną, atsirado daugiau laiko kūrybai, tačiau išskirtinių papuošalų kūrėja išgyvena labai neramius laikus.

„Kortinos slidinėjimo kurorte yra papuošalų už didžiulę sumą, kurių laukiame Lietuvoje. Bet susiklosčius tokiai situacijai tenka patirti finansinių nuostolių, papuošalų atgauti nepavyksta“, – prisipažįsta E. Monginienė. 

Šiomis ypatingo visų Lietuvos gyventojų sąmoningumo reikalaujančiomis dienomis, kūrėja prisimena ir nuo kuo viskas prasidėjo.

„Išgirdusi apie viruso pradžią Kinijoje, pasąmonėje žinojau, kad netrukus tai pasieks ir mus, nors visi apie tai tik juokavo. O tai, ką matau dabar, mane labai liūdina. Žodis „karantinas“ mūsų galvoje sudėlioja kiekvienam labiausiai priimtinus scenarijus. Bet tai, ką matau komentaruose, mane net baugina – atrodo, kad žmonės praranda savo žmogiškumą. Labai prašau visų ne tik rūpintis savo šeima, artimaisiais, savo imunitetu, bet ir baigti lieti tą pykti, pagiežą. Tokios emocijos nepadeda niekam. Išgyventi padės tik mūsų imunitetas, rūpestis vienas kitu, atsakomybė ir sąmoningumas. Dabar tas momentas, kai reikia vienytis, o ne skaidytis. Nereikia žaisti likimu važiuojant į viruso epicentrus, bet nereikia ir deginti ant laužo tų žmonių, kurie užsikrėtė. Kitą dieną jų vietoje galite būti ir jūs“, – sako Elvyra.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų