REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Eurolygos oficialus puslapis pakalbino Milano „AX Armani“ aukštaūgį Artūrą Gudaitį, kuris dalijosi pasakojimu apie sporto tradicijas savo šeimoje.

Eurolygos oficialus puslapis pakalbino Milano „AX Armani“ aukštaūgį Artūrą Gudaitį, kuris dalijosi pasakojimu apie sporto tradicijas savo šeimoje.

REKLAMA

A.Gudaičio tėtis ir senelis buvo imtynininkai, norėję, kad ir Artūras sektų jų pėdomis. Tačiau krepšinio šalyje, kai Kauno „Žalgiris“ ir Lietuvos rinktinė kūrė istoriją, A.Gudaičiui buvo lengva pasirinkti krepšinį.

„Būdamas vaikas eidavau į tėčio treniruotes. Jis norėjo mane taip pat matyti imtynėse, bet aš krypau krepšinio link ir kasdien mano aistra šiam sportui augo. Turiu padėkoti tėčiui, kuris man padėjo ir nespaudė, nes kartais tėvai skatina vaikus rinktis tai, ko nori patys“, – pasakojo A.Gudaitis.

Jis pridėjo, kad tvirtumą ir kovingumą taip pat paveldėjo iš šeimos vyrų.

„Gavau iš tėčio ūgį ir charakterį, nes jis man buvo griežtas – teigiama prasme. Taip užaugau vyru, tapau kariu. Mano tėtis ir senelis abu yra stiprūs vyrai, sunkiasvoriai imtynininkai, tad kai kas užkoduota buvo mano genetikoje“, – sakė jis. 

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvis pasakojo, kad imtynių išbandymas jam padėjo ir krepšinyje.

„Tarp šių sporto šakų yra šiokių tokių pranašumų. Turi stumdytis su tvirtais kūnais po krepšiu dėl kamuolių, dėl užimamos pozicijos. Prieš tave – 110 ar 120 kg sveriantys vyrai, tad reikia būti karingu“, – kalbėjo A.Gudaitis.

REKLAMA

A.Gudaitis minėjo, iš kur jo šeimoje atsirado imtynių tradicijos.

„Mano senelis Jonas užsiėmė graikų–romėnų imtynėmis, buvo patriotas, gyveno Klaipėdoje. Nesu daug girdėjęs iš jo, nes jis pasakojo mažai, bet aplinkiniai kalba, kad jis laimėjo daug ir buvo gerbiamas Sovietų Sąjungos sporte.

Tėtis sekė jo keliu ir jam jau buvo lengviau, nes laikai buvo kiti. Kai Lietuva atgavo nepriklausomybę, jis daug kartų laimėjo nacionalinius čempionatus. Tiesa, jis taip pat apie savo sportinę karjerą man pasakojo nedaug.

Lietuvai tada nebuvo lengvi laikai, o imtynininkai neuždirbo daug. Ta, kad atiduotų viską šeimai, tėtis keldavosi anksti ir grįždavo vėlai po darbų. Jis vairavo taksi ir tuo pat metu užsiėmė sportu. Dažnai tėčio nematydavau, bet jis darė viską, kas geriausia, dėl manęs Jis mokė mane būti sportininku, vyru ir rūpintis ne tik savimi ir savo pasirodymais. Žinau, kad reikia gerbti šalia savęs esančius žmones, kurie padeda tau tapti geresniu. Visada spaudžiu save, nes nenoriu nuvilti tų, kas manimi tikėjo. Tokį mentalitetą man sukūrė tėtis“, – sakė A.Gudaitis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų