REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
669
Mirga Gražinytė-Tyla (nuotr. stop kadras)

Visame pasaulyje žinomai lietuvei dirigentei Mirgai Gražinytei-Tylai (33) diagnozuotas koronavirusas. Tai pranešė pats Birmingamo miesto simfoninis orkestras.

669

Visame pasaulyje žinomai lietuvei dirigentei Mirgai Gražinytei-Tylai (33) diagnozuotas koronavirusas. Tai pranešė pats Birmingamo miesto simfoninis orkestras.

REKLAMA

„Dėl vykstančio koronaviruso protrūkio ir didelio masto renginių apribojimų visoje Europoje, visi dešimt šio mėnesio numatytų orkestro turo koncertų yra atšaukiami.

Neseniai mes taip pat buvome informuoti, kad mūsų muzikos vadovė Mirga Gražinytė-Tyla taip pat serga koronavirusu. Mirga sveiksta savo namuose. Mirgai linkime greito sveikimo ir laukiame jos sugrįžtant“, – rašo Birmingamo miesto simfoninis orkestras.

Naujienų portalas tv3.lt primena, kad žymi dirigentė šiuo metu laukiasi antrosios atžalos.

M. Gražinytės-Tylos tėvas Romualdas Gražinis lrt.lt patvirtino, kad serga ne tik jo dukra, bet ir dirigentės vienerių metų sulaukęs sūnus.

Dar vienas naujas atvejis Klaipėdoje

Šeštadienio rytą Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas ir Visuomenės informavimo grupė pasidalijo žinia apie naują koronaviruso atvejį Lietuvoje.

REKLAMA
REKLAMA

Valstybės lygio ekstremaliosios situacijos operacijų vadovas, sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga sako, kad susirgęs vaikinas kovo 10 dieną parvyko iš Danijos į Kauno oro uostą, autobusu nuvyko į Vilnių pas draugę. Vilniuje, su drauge leido laiką, buvo kavinėse, kitose viešose vietose. Kovo 11 dieną su drauge autobusu vyko į Kretingą, pasireiškus simptomams kreipėsi į ligoninę, kur jam patvirtintas koronavirusas. Vaikino tėvai yra saviizoliacijoje. Taip pat izoliavosi ir vienas draugas bei jo močiutė. 

REKLAMA

A. Veryga teigia, kad yra renkama informacija apie vaikino kontaktus, tačiau visų jų nustatyti nėra jokių galimybių.

„Dabar praktiškai neįmanoma nustatyti visų kontaktų. Nacionalinis visuomenės sveikatos centras aiškinasi kontaktus, bet jų visų niekas neišaiškins. Taip pat nereikia savęs apgaudinėti, tokių atvejų šalyje yra ne vienas, juo labiau, kad vaikinas parvyko iš Danijos, tai yra iš šalies, kuri tuo metu dar nebuvo įtraukta į sąrašą, todėl kai kurie žmonės galėjo ir nežinoti, kad jiems reikia izoliuotis ar kažką papildomo daryti.“, – sako A. Veryga. 

REKLAMA
REKLAMA

„Nacionalinis visuomenės sveikatos centras renka kontaktus, bet tai priklauso nuo žmonių noro bendradarbiauti ir pasakti, kur jie buvo, su kuo buvo. Kai kuriuos kontaktus bus įmanoma atsekti. Supraskim, kad, jei šie žmonės pasivaikščiojo po kavines, barus, nebus jokių šansų atsekti tų kontaktų ir dabar yra ta stadija, kai turime maksimaliai laikytis režimo, kuo mažiau judėti, kuo mažiau kontaktų, tuo geriau. Idealus vaizdas gatvėje, kad nebūtų jokio judėjimo, o dirba tik tie, kam reikia. Supraskime, kad tai – kontaktinis plitimas. Kuo mažiau bus kontaktų, tuo mažiau bus susirgimų“, – sako A. Veryga.

Sveikatos apsaugos ministras taip pat sako, kad lietuviai, esantys užsienyje, turėtų kuo greičiau organizuotis grįžimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Visi išvykę, turi kuo greičiau parvykti į Lietuvą. Girdėjom tokių istorijų, kad žmonės, Užsienio reikalų ministerijai bandant susisiekt, sako, kad jiems dar nesibaigė kelialapis, kad dar išbus dienas. Labai realu, kad tada grįžti bus labai sudėtinga. Šalys jau dabar organizuoja savo piliečių susigrąžinimą, todėl tuo momentu ir reikia naudotis, nes paskui tas judėjimas bus dar ir dar labiau komplikuotas. Todėl jokių kelialapių pasibaigimų nereikėtų laukt, nes, gali taip atsitikti, kad ten užstrigsit labai ilgam laikui, nes tikrai negalėsime suorganizuoti reguliarių skrydžių“, – teigia ministras A. Veryga.

Vidaus reikalų ministrė Rita Tamašunienė spaudos konferencijoje informavo apie vidinių ES sienų kontrolės atnaujinimą.

REKLAMA

Visuomenės informavimo grupės vadovas Giedrius Surplys informavo, kad nuo pirmadienio greičiausiai bus skelbiamas karantinas. 

Lietuvoje šiuo metu viso yra patvirtinti 7 COVID-19 atvejai. Visuomenės informavimo grupė pristato naujausią informaciją apie koronaviruso plitimą šalyje, kviečiame žiūrėti tiesiogiai iš Vyriausybės: 

 

Naujienų portalas tv3.lt primena, kad penktadienį Lietuvoje buvo patvirtini dar trys nauji užsikrėtimo koronavirusu atvejai. 

„Turime nustatytus tris naujus atvejus, tai yra įvežtiniai atvejai, tai gera žinia, kad nepereinama į kitą fazę, viruso perdavimą šalies viduje. Viena yra Ispanijos pilietė iš Madrido, atvejis nustatytas Vilniuje, kita moteris – klaipėdietė, kuriai diagnozuota liga, grįžo iš Tenerifės, dar vienas asmuo – kaunietis, grįžęs slidinėjęs Šiaurės Italijoje“, – kalbėjo ministras Aurelijus Veryga.

REKLAMA

Jo teigimu, nė vienas iš šių atvejų nėra sunkus, tai nėra rizikos grupės žmonės: „Daugiau informacijos kol kas suteikti negaliu, nes dar atliekamas epidemiologinis rizikų nustatymas, dar patys ne viską žinome."

VU Santaros Infekcinės ligoninės vadovės Ligitos Jančorienės teigimu, šie atvejai, kiek yra žinoma, nėra susiję. 

Vėliau patikslinta, kad Vilniuje nustatytas atvejis – jauna pacientė, kovo 9 d. atvykusi iš Ispanijos ir kitą dieną pajutusi ligos simptomus. Ji 12 d. naktį kreipėsi į Santaros klinikų Infekcinių ligų centro Priėmimo-skubios pagalbos skyrių.

Įvertinus pacientės būklę ir epidemiologinius kriterijus, paimtas mėginys dėl COVID-19. Kovo 13 d. 12 val. gautas teigiamas atsakymas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šiuo metu pacientės būklė nesunki, ji yra izoliuota ir stebima Santaros klinikų Infekcinių ligų centre.

Į Klaipėdos universitetinę ligoninę koronavirusu užsikrėtusi pusamžė moteris buvo atvežta ketvirtadienio vakarą greitosios pagalbos automobiliu. Apie 50 metų moteris gyveno Tenerifėje ir pirmadienį parskrido į Palangos oro uostą.

Pranešama, kad pacientė iš karto pasijautė silpna. „Galvojo, kad kažkas šiaip sau. Bet vėliau prasidėjo kiti simptomai. Kovo 12 dieną su greitosios medicinos pagalbos automobiliu buvo atvežta į Klaipėdos universitetinę ligoninę. Buvo atvežta patenkinamos būklės – sloguojanti, truputį pakarščiuojanti. Buvo apimti tyrimai ir neseniai gautas atsakymas, kad ji serganti“, – sakė Klaipėdos universitetinės ligoninės vyriausias gydytojas Vinsas Janušonis.

REKLAMA

Santaros klinikos: iš Italijos grįžęs koronavirusu užsikrėtęs vyras jaučiasi gerai

Paskutinis dėl koronaviruso į Santaros klinikas paguldytas pacientas jaučiasi gerai, šeštadienį pranešė gydymo įstaiga. 

Pasak klinikų, vidutinio amžiaus vyras grįžo iš Italijos kovo 1-ąją ir penktą dieną pasijuto blogai.

„Vyras sukarščiavo, skundėsi raumenų skausmais, perštinčia gerkle, kosuliu, vėliau būklei negerėjant 13 dieną kreipėsi į Santaros klinikų Infekcinių ligų centrą, kur šiandien gautas laboratorijos patvirtinimas, kad vyriškis užsikrėtęs koronavirusu COVID-19. Šiuo metu paciento savijauta gera, jis nebekarščiuoja“, – pranešime spaudai informavo klinikos.

REKLAMA

Tai jau antrasis pacientas su šia diagnoze Vilniaus Santaros klinikose – čia dar gydoma Ispanijos pilietė, grįžusi iš Madrido.

Sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos komentaras apie koronaviruso atvejus.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų