REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

JAV prezidentas Donaldas Trumpas šeštadienį sakė, kad jam buvo atliktas patikrinimas dėl galimo užsikrėtimo naujuoju koronavirusu.

JAV prezidentas Donaldas Trumpas šeštadienį sakė, kad jam buvo atliktas patikrinimas dėl galimo užsikrėtimo naujuoju koronavirusu.

REKLAMA

Tuo metu Baltieji rūmai pranešė, kad pradėta matuoti temperatūrą asmenims, artimai kontaktuojantiems su D. Trumpu ir viceprezidentu Mike'u Pence'u.

Per spaudos konferenciją Baltuosiuose rūmuose prezidentas dar kartą pasistengė pateikti patarimų ir padrąsinimų sunerimusiems amerikiečiams, taip pat pareiškė, kad jam pačiam atlikto patikrinimo rezultatas dar nežinomas.

Nepaisydamas medikų patarimų, prezidentas penktadienį Baltuosiuose rūmuose nesiliovė spaudęs rankų savo reagavimo į koronavirusą grupės nariams. Šeštadienį jis sakė, kad taip elgėsi dėl seno įpročio, kurį įgijo būdamas politikas, bet pridūrė, kad jo reikėtų atsisakyti.

Penktadienį D. Trumpas pareiškė, kad nebuvo tiriamas dėl naujojo koronaviruso, nors turėjo kontaktą su keliais asmenimis, kuriems vėliau buvo nustatyta jo sukeliama liga COVID-19.

REKLAMA
REKLAMA

Tąsyk D. Trumpas nustebino reporterius pareiškęs, kad „veikiausiai“ išsitirs dėl viruso, nors anksčiau sakė, kad to nedarys. Visgi vėliau vienas Baltųjų rūmų gydytojas pareiškė, kad prezidentas „vis dar neturi simptomų“, tad jo nereikia tirti dėl COVID-19.

REKLAMA

Laikinasis Brazilijos ambasadorius Nestoras Forsteris tapo jau antruoju brazilu, praėjusį savaitgalį viešėjusiu D. Trumpo rezidencijoje Floridoje, kuriam buvo diagnozuotas koronavirusas. Per vakarienę jis sėdėjo prie JAV prezidento stalo.

Šeštadienį D. Trumpas sakė žurnalistams, kad testas jam buvo atliktas penktadienio vakarą, bet rezultatai turėtų paaiškėti po vienos ar dviejų dienų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų