REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvoje paskelbus valstybės lygio ekstremalią situaciją bei rekomendacijas gyventojams teikti aptarnavimo paslaugas nuotoliniu būdu, Lietuvos policija į tai nedelsdama atsižvelgė. Tiesa, daliai žmonių naujieji pakeitimai jau spėjo sukelti pasipiktinimą. 

Lietuvoje paskelbus valstybės lygio ekstremalią situaciją bei rekomendacijas gyventojams teikti aptarnavimo paslaugas nuotoliniu būdu, Lietuvos policija į tai nedelsdama atsižvelgė. Tiesa, daliai žmonių naujieji pakeitimai jau spėjo sukelti pasipiktinimą. 

REKLAMA

Į naujienų portalą tv3.lt kreipėsi skaitytojas Aurimas (tikrasis vardas redakcijai žinoma – aut. past.), kuris kartu su savo žmona neslėpė nusivylimo dėl įvykusio nutikimo.

Vilniečių porą penktadienio vakarą papiktino kaimynų neatsakingas elgesys, kuomet šie savo bute garsiai leido muziką ir girtuokliavo. Nors iš pradžių pora stengėsi su kaimynais susitarti gražiuoju, šie jų prašymo neišgirdo, o tik dar labiau pagarsino muziką. Dėl šios priežasties vilniečiai nusprendė kreiptis į policiją, tačiau pareigūnai į įvykio vietą taip ir neatvyko.

„Tiesiog pas kaimynus buvo nuolatinis triukšmas. Nuėjome pas juos pabandyti susitarti gražiuoju, bet jie pasirodė agresyvūs. Galiausiai jie pagarsino muziką, todėl paskambinome policijai. 

REKLAMA
REKLAMA

Iš pradžių paskambino žmona, tačiau niekas per pusę valandos neįvyko, vėliau aš dar kartą paskambinau policijos pareigūnams, pranešiau apie įvykį. Tik po kurio laiko žmona gavo skambutį iš policijos komisariato ir paklausė, kokia situacija, ar yra kažkoks fizinis konfliktas“, – kalbėjo Aurimas.

REKLAMA

Visgi, kaip pasakoja vyras, paaiškinus policijos atstovams apie tai, kad buvo sulaukta ir grasinimų, šie rekomendavo tiesiog neiti pas kaimynus.

„Žmona pasakė (policijos atstovams – aut. past.), kad jai buvo grasinta, kai ji nuėjo paprašyti kaimynų patildyti muziką. Tada policijos pareigūnas telefonu pasakė, kad tiesiog daugiau nereikia eiti prie kaimynų, kad būtų išvengta konflikto, kadangi jie yra neblaivūs. Tuomet pridūrė, kad šiuo metu visoje Lietuvoje policija priėmė nurodymus, kad nereikia važiuoti į tokius iškvietimus“, – pasakoja pašnekovas.

REKLAMA
REKLAMA

Vilniečių pora pridūrė, kad vėliau į policiją kreipėsi ir dar kartą, kadangi garsi muzika grojo iki pat ryto, tačiau jie sulaukė tokio paties atsakymo. 

Aurimas svarsto, kad šiuo metu tokių incidentų gali tik daugėti, kadangi visi barai ir kavinės pamažu dėl koronaviruso grėsmės užsidaro.

Policija pateikė savus argumentus

Naujienų portalui tv3.lt susisiekus su Policijos departamento atstovu Ramūnu Matoniu, šis patvirtino, kad šiuo metu, atsižvelgiant į situaciją dėl valstybės lygio ekstremalios situacijos paskelbimo bei rekomendacijas, policijos pareigūnai, įvertindami situaciją, informaciją teiks nuotoliniu būdu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Pavojingumo lygį skirstome pagal A, B, C kategorijas. A ir B kategorijos pranešimus pareigūnai reaguos kaip įprastai, o į C kategorijos, kur nėra grėsmės nei žmogaus gyvybei, nei pavojaus, tai pareigūnai įpareigoti su jais susisiekti nuotoliniu būdu“, – kalbėjo R. Matonis.

Tiesa, policijos atstovas priduria, kad jeigu konflikto visgi nepavyksta išspręsti nuotoliniu būdu, tada policijos pareigūnai privalo atvykti į konflikto vietą.

„Turbūt buvo C kategorijos įvykis, kuomet nebuvo jokios grėsmės, pareigūnai ir įpareigoti nuotoliniu būdu susiskambinti su pareiškėjais, pabendrauti ir išspręsti tą klausimą nevykstant į įvykio vietą. Jeigu neįmanoma to padaryti, tada policija turi atvykti“, – teigė R. Matonis.

REKLAMA

Atsiųstame spaudos pranešime gyventojai yra supažindinami su nuo šiol galiosiančiais pakeitimais:

- gyventojams bus sudarytos sąlygos pateikti policijos įstaigai prašymus, skundus ir pranešimus išvengiant kontakto su policijos įstaigų darbuotojais. Pagal galimybes policijos komisariatuose bus įrengtos specialios vietos, kur asmuo, atvykęs į policijos įstaigą, galėtų palikti dokumentą, gauti policijos įstaigos, į kurią atvyko, darbuotojo konsultaciją telefonu, pateikiant aiškias instrukcijas bei konsultuojančių telefonu darbuotojų vidinius telefono numerius, jeigu tokių galimybių nėra – bus užtikrinamas saugaus atstumo laikymasis bendraujant. Šiuo laikotarpiu nebus organizuojami gyventojų priėmimai pas policijos įstaigos vadovus;

REKLAMA

- licencijavimo paslaugos elektroninėje erdvėje bus teikiamos įprasta tvarka. Asmenys, nesinaudojantys elektroninėmis paslaugomis, nebus aptarnaujami. Ginklų atšaudymai nebus vykdomi. Asmenys informuojami, kad atsakomybė už laiku nepratęstus leidimus ginklams laikyti nebus taikoma;

- gyventojai raginami pateikti pranešimus policijai per policijos elektroninių paslaugų sistemą ePolicija, kreiptis dėl konsultacijos el. paštu [email protected] arba socialinio tinklo „Facebook“ Lietuvos policijos paskyroje;

- policija ir toliau skirs ypatingą dėmesį bei užtikrins, kad į A ir B (pavojingiausius ir grėsmę visuomenės saugumui bei asmens gyvybei ir sveikatai keliančius) kategorijos įvykius būtų reaguojama įprasta tvarka.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pabrėžiama, kad policijos įstaigos yra aprūpintos būtinomis priemonėmis, pareigūnai priemones vykdys laikantis rekomenduojamų apsaugos ir asmeninės higienos reikalavimų. Policijoje sukurta sistema dėl nuolatinio situacijos stebėjimo, galimų grėsmių vertinimo ir reagavimo, galimų darbo organizavimo pakeitimų bei būtinų priemonių policijos pareigūnams poreikio vertinimo.

Policijos vadovybė taip pat priėmė sprendimą nuo 2020 m. kovo 13 d. (iki atskiro pavedimo atšaukimo) skirti priemokas faktiškai reagavimą į pranešimus vykdantiems pareigūnams bei policijos pajėgas valdantiems pareigūnams.

Policija ragina visus žmones būti budriais ir sąmoningais bei laikytis visų saugumo reikalavimų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų