REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
669
L. Andriulis pirmą kartą per 15 metų bent kelis mėnesius niekur neskris (tv3.lt fotomontažas)

Žinomas verslininkas Liudvikas Andriulis daug ir dažnai keliauja po visą pasaulį. Tačiau koronavirusas privertė šio malonumo atsisakyti: vyras pirmą kartą per 15 metų bent kelis mėnesius nelips į lėktuvą. Apie priverstinius pokyčius gyvenime, neseniai turėtas patirtis skirtinguose oro uostose jis sutiko papasakoti tv3.lt portalo skaitytojams.

669

Žinomas verslininkas Liudvikas Andriulis daug ir dažnai keliauja po visą pasaulį. Tačiau koronavirusas privertė šio malonumo atsisakyti: vyras pirmą kartą per 15 metų bent kelis mėnesius nelips į lėktuvą. Apie priverstinius pokyčius gyvenime, neseniai turėtas patirtis skirtinguose oro uostose jis sutiko papasakoti tv3.lt portalo skaitytojams.

REKLAMA

„Mano, kaip verslininko, gyvenimą koronavirusas palietė dar gerokai anksčiau, pirmą vasario savaitę. Jau tada mūsų klientai Italijoje atšaukė visus susitikimus, taip pat teko atšaukti ir valdybos posėdį Bulgarijoje“, – pasakojimą pradeda verslininkas.

Pasiruošimas kiekvienoje šalyje skiriasi

Tačiau ne visos planuotos kelionės neįvyko. L. Andriulis vos prieš kelias dienas grįžo iš Kenijos, neseniai lankėsi ir Rusijoje. Verslo reikalais nuolat keliaujantis vyras sako, kad kiekvienos šalies oro uoste saugojimasis nuo viruso skiriasi.

REKLAMA
REKLAMA

„Praeitą savaitę Rusijoje nebuvo jokios panikos, aišku, ten greičiausiai nelabai ir skelbia tuo skaičius. Bet oro uoste pasiruošimas tikrai geras, daug kaukių pridėta, dezinfekcinio skysčio. Kenija taip pat gerai pasiruošusi, turbūt Ebolos virusas juos kažko išmokė. Kiekvienam matuojama temperatūra, klausiama, iš kokios šalies atskridai, ir panašiai. Visur: oro uoste, bare, viešbutyje yra dezinfekcinio skysčio, tai pasiruošimas tikrai geresnis nei pas mus Lietuvoje“, – lygina verslininkas.

REKLAMA

Jis sako, kad kai kuriuose oro uostuose ypač jaučiasi viruso poveikis. Pavyzdžiui, Ciuricho oro uostas buvo visiškai tuščias, nors ten įprastai būna minios žmonių.

Renginius atšaukė kelis mėnesius į priekį

L. Andriulis ketvirtadienio popietę sugrįžo į Vilnių ir artimiausiu metu keliones yra priverstas atidėti.

„Dabar visi skrydžiai sustabdyti: nei aš, nei mano komanda, nei kiti pažįstami verslininkai skristi nesiruošiam. Yra didelė tikimybė, kad išskridęs, tu arba negrįši namo, arba grįši labai nepatogiai, todėl niekam nesinori rizikuoti“, – pasakoja vyras.

REKLAMA
REKLAMA

Jis atskleidžia, kad verslas keliones, tarptautinius renginius, susitikimus stabdo bent dviem mėnesiams.

„Balandžio 27-30 dienomis turėjau suplanuotą konferenciją Berlyne, bet ji jau atšaukta, atšaukti ir skrydžiai iš Vilniaus į Berlyną. Tai verslas planuoja mažiausiai du mėnesius nieko nedaryti“, – sako L. Andriulis.

Kai kuriems verslams bus labai sunku

Paklaustas, ar koronavirusas turės neigiamos įtakos konkrečiai vyro verslui, jis sako, kad greičiausiai ne.

„Mano verslas yra telekomunikacijos, tai koronavirusas mums tik į naudą verslo požiūriu. Žmonės namuose naudos daugiau duomenų, žiūrės netflix‘ą, siųsis filmus. Tai mūsų pajamos kaip ir augs. Aišku, ilgalaikėje perspektyvoje gali turėti neigiamos įtakos, nes sulėtės plėtra, pardavimai, bet smarkiai mūsų kompanijos tai nepalies“, – dėsto verslininkas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

L. Andriulis sako, kad labiausiai jam gaila viso turizmo sektoriaus, viešbučių ir kavinių savininkų, darbuotojų.

„Jiems bus labai sunku. Pavyzdžiui, mūsų kompanija per mėnesį kelionėms išleisdavo arti 100 tūkstančių eurų, tai dabar mes neišleisime nieko. Ir mes esame dar maža kompanija, nekalbu apie kitas“, – pasakoja vyras.

Teks įprasti gyventi kitaip

Kai nebūna išvykęs verslo reikalais, L. Andriulis dirba namuose, tad karantino sąlygos jo negąsdina. Priešingai – taip jis turės galimybę daugiau laiko praleisti su šeima.

„Visada norėdavosi grįžti namo ir kuo daugiau čia būti. Tai man ta įtaka netgi gera bus, pailsėsiu nuo skrydžių porą mėnesių, pabūsiu su šeima“, – teigiamą pusę įžvelgia verslininkas.

REKLAMA

Jo planų nesugriovė ir tai, kad vaikai šiuo metu neina į mokyklas ir darželius. Jie mokosi nuotoliniu būdu ir būna namuose su tėvais.

„Mes abu su žmona dirbam iš namų, tai mums didelio skirtumo nebus, tik tiek, kad reikės daugiau laiko prižiūrėti. Kitiems tėvams, kurie turi eiti į darbus, bus sunkiau. Bet mes visi turėsim įprasti gyventi šiek tiek kitaip ir tikrai ne tik artimiausias dvi savaites“, – sako L. Andriulis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų