REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
669
Nagai (nuotr. pinterest.com)

Ir toliau plintant koronavirusui žmonėms patariama imtis priemonių, rašoma dailystar.co.uk.

669

Ir toliau plintant koronavirusui žmonėms patariama imtis priemonių, rašoma dailystar.co.uk.

REKLAMA

Didžiosios Britanijos sveikatos tarnyba sako, kad geriausias būdas apsisaugoti nuo viruso – 20 sekundžių plautis rankas. Tiek pat laiko užtrunka du kartus sudainuoti „Su gimimo diena“.

Jei neturite vandens ir muilo, galite naudoti rankų dezinfekcinį skystį. Dabar alergijų ir infekcinių ligų specialistė įspėja visus mėgstančius kramtyti nagus.

Puri Tarikh, alergijų ir infekcinių ligų specialistė iš Niujorko universitetinio medicinos centro „Langone“ ragina žmones apskritai neliesti veido.

Ji taip pat sako, kad po nagais gali slėptis įvairiausios bakterijos, virusai, nešvarumai ir nuosėdos. Tai ypač svarbu, jei tinkamai nesiplaunate rankų ir nenaudojate dezinfekcinio skysčio. Mikrobai gali pateikti į burną kramtant nagus ir padidinti užsikrėtimo koronavirusu riziką.

REKLAMA
REKLAMA

P. Tarikh sako: „Kaskart palietus veidą, ypač burną, nosį, akis, perkeliame visus mikrobus. Ir jie niekur nedingsta.“ Ji taip pat priduria, kad tiesiai į burną keliaujantys mikrobai yra paprasčiausias būdas užsikrėsti bet kuria infekcija.

REKLAMA

Tačiau tokių įpročių, kaip nagų kramtymas, sunku atsikratyti, net žinant, kad tai – nehigieniška ir nesveika. Viena pagrindinių priežasčių – žmonės tiesiog nepastebi, kad turi tokį įprotį.

Be to, kramtant nagus virusai nėra vienintelis pavojus. Blogo įpročio atsikratyti galima keliais skirtingais būdais. „Healthline“ rekomenduoja nagus kirptis trumpai ir darytis manikiūrą. Taip pat galima naudoti kartaus skonio nagų laką, kad nekiltų noras nagų kišti į burną.

„Healthline“ rašo: „Kai kuriems žmonėms nagų kramtymas išduoda sunkius psichologinius ar emocinius sutrikimus. Dar gali padėti kognityvinė elgesio terapija.

Lankydamiesi pas šeimos gydytoją galite pasitarti dėl nagų kramtymo ir paprašyti nukreipimo pas specialistą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų