REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Trečiadienį Lietuvos Vyriausybė pranešė, kad dvi savaites visi sporto renginiai vyks be žiūrovų. Sprendimas galios nuo kovo 13-os iki kovo 27-os dienos.

Trečiadienį Lietuvos Vyriausybė pranešė, kad dvi savaites visi sporto renginiai vyks be žiūrovų. Sprendimas galios nuo kovo 13-os iki kovo 27-os dienos.

REKLAMA

Atvirose erdvėse būtų leidžiama tik tokius renginius, kurių dalyvių skaičius neviršytų 100 asmenų, tačiau tai negalioja sporto renginiams.

Nors šiek tiek anksčiau pati Vilniaus savivaldybė pranešė, kad 5 savaitėms nuo penktadienio stabdomas ugdymo procesas ir atšaukiami renginiai, tačiau Lietuvos premjeras Saulius Skvernelis skelbdamas visuotinę izoliaciją priminė, kad rizikos valdymas perduotas Ekstremalių situacijų valdymo komisijai, todėl savivaldybių savivalė sukels tik „tam tikras teisines pasekmes“.

Šiuo laikotarpiu taip pat neveiks visos ugdymo įstaigos – darželiai, mokyklos, universitetai,

Lietuvos krepšinio lyga (LKL) vis dar nėra nusprendusi, ar vykdys rungtynes be žiūrovų, ar sustabdys čempionatą, kaip tai padarė daugelis šalių. Penktadienį šaukiamas skubus LKL valdybos posėdis, kuriame bus diskutuojama dėl 2019–2020 m. „Betsafe–LKL“ čempionato tęstinumo. LKL valdyba priims sprendimą dėl artimiausių „Betsafe–LKL“ rungtynių, įskaitant 25-ojo turo rungtynes šį savaitgalį. Jei čempionatas nebus stabdomas, rungtynės, Vyriausybės nurodymu, bus vykdomos be žiūrovų.

REKLAMA
REKLAMA

LKL yra 10-ties klubų asociacija, lygą valdo ir svarbiausius sprendimus priima LKL valdyba, kuriai priklauso 12 narių: po vieną atstovą iš kiekvieno klubo, taip pat LKL generalinis direktorius ir LKL prezidentas.

REKLAMA

Šį savaitgalį planuojamos penkerios „Betsafe–LKL“ čempionato rungtynės Alytuje, Panevėžyje, Kėdainiuose, Kaune ir Utenoje.

Futbolo „A lyga“ dar taip pat nėra pranešusi, ar vykdys rungtynes be žiūrovų, ar darys pertrauką.

Šeštadienį turėjęs vykti KOK bušido turnyras Vilniuje nukeltas į gegužės 9-ą dieną.

Tarptautinio Dano Pozniako bokso turnyro finalinės kovos penktadienį vyks be žiūrovų. Tokį sprendimą priėmė Lietuvos bokso federacija ir turnyro organizacinis komitetas, atsižvelgdami į Vyriausybės siūlymus dėl koronaviruso grėsmės laikinai uždrausti masinius renginius visoje šalyje. D.Pozniako turnyro finalai buvo numatyti vykdyti didžiausioje sostinėje „Siemens“ arenoje.

REKLAMA
REKLAMA

„Gaila, kad lemiamų kovų gyvai nepamatys žiūrovai, tačiau negalime rizikuoti nei pačių sportininkų, nei žiūrovų sveikata. Svarstėme nutraukti turnyrą po šiandien vykstančių pusfinalių, bet pasitarę su organizaciniu komitetu, teisėjais ir visų komandų vadovais, nusprendėme išsiaiškinti čempionus uždarame renginyje. Kad žiūrovai neliktų nuskriausti, organizuojame finalų transliaciją internete“, – sakė Lietuvos bokso federacijos prezidentas Darius Šaluga.

Taip pat jau anksčiau buvo pranešta, kad Eurolyga stabdo sezoną, todėl Kauno „Žalgirio“ rungtynės šioje lygoje buvo atidėtos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų