REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sudaryta naujos sudėties Visuomenės informavimo grupė (VIG), kuri talkins Valstybės lygio ekstremalios situacijos operacijos centro vadovui – sveikatos apsaugos ministrui Aurelijui Verygai, siekiant užtikrinti sklandžią informacijos sklaidą apie koronaviruso plitimo suvaldymą Lietuvoje.

Sudaryta naujos sudėties Visuomenės informavimo grupė (VIG), kuri talkins Valstybės lygio ekstremalios situacijos operacijos centro vadovui – sveikatos apsaugos ministrui Aurelijui Verygai, siekiant užtikrinti sklandžią informacijos sklaidą apie koronaviruso plitimo suvaldymą Lietuvoje.

REKLAMA

VIG vadovu paskirtas Ministro Pirmininko patarėjas Giedrius Surplys, jo pavaduotojais – sveikatos apsaugos ministro patarėja Lina Bušinskaitė ir energetikos ministro patarėja Aurelija Vernickaitė. L. Bušinskaitė kuruos sveikatos temas, A. Vernickaitė bus atsakinga už ekonomikos ir verslo temas.

VIG vadovo G. Surplio teigimu, reaguodami į gyventojų ir verslo poreikius, bus operatyviai informuojama apie situaciją tiek Lietuvoje, tiek kitose valstybėse.

„Teiksime ne tik sveikatos, bet ir verslo, kelionių, teisines rekomendacijas ir, žinoma, informuosime visais kitais klausimais, kurie domina visuomenę. Kol kas dėl visų mūsų atsakingo požiūrio valdome situaciją, todėl svarbu nekelti panikos, dirbti ramiai, koordinuotai, elgtis atsakingai. Be abejo, visada turime išlikti budrūs ir saugoti vieni kitus, nes situacija pasaulyje kinta“, – sako VIG vadovas G. Surplys.

REKLAMA
REKLAMA

G. Surplys koordinuos visų sektorių temų sklaidą viešojoje erdvėje, daugiausia dėmesio skirs verslo, ekonomikos, teisinėms ir tarptautinėms temoms.

REKLAMA

Sveikatos informacijos sklaida, susijusia su koronavirusu, ir toliau rūpinis Sveikatos apsaugos ministerija. Kitaip tariant, dėl informacijos ar komentarų reikėtų kreiptis į šią ministeriją.

VIG grupės nariais paskirti ir kitų atsakingų institucijų atstovai – Vyriausybės kanceliarijos, Sveikatos apsaugos ministerijos, Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos, Vidaus reikalų ministerijos, Užsienio reikalų ministerijos, Teisingumo ministerijos, Krašto apsaugos ministerijos, VĮ „Lietuvos oro uostai“ ir VšĮ „Keliauk Lietuvoje“.

VIG tikslas – laiku ir operatyviai teikti visuomenei, žiniasklaidai, asocijuotoms struktūroms informaciją apie naująjį koronavirusą.

REKLAMA
REKLAMA

Naujausiais duomenimis, naujų koronaviruso atvejų neužfiksuota. Iki šiol Lietuvoje patvirtintas vienintelis koronaviruso (COVID-19) atvejis (š. m. vasario 28 d. 4.00 val.)

Visuomenės informavimo grupės (VIG) sudėtis:

VIG vadovas – Ministro Pirmininko patarėjas Giedrius Surplys

VIG vadovo pavaduotojai:

Lina Bušinskaitė (sveikatos temos)

Aurelija Vernickaitė (ekonomikos ir verslo temos)

VIG nariai:

Ministro Pirmininko patarėjas Tomas Beržinskas

Vyriausybės kanceliarijos Ryšių su visuomene skyriaus vedėja Renata Surovec

Vyriausybės kanceliarijos Lietuvos įvaizdžio grupės vadovas Marius Gurskas

Sveikatos apsaugos ministerijos Spaudos tarnybos vedėja Valda Dirginčienė

Sveikatos apsaugos ministerijos Spaudos tarnybos patarėja Gabrielė Banaitytė

Finansų ministro patarėja Raminta Stanaitytė-Česnulienė

Krašto apsaugos ministro patarėja Vita Ramanauskaitė

Socialinės apsaugos ir darbo ministro patarėja Eglė Samoškaitė

Teisingumo ministro patarėja Rita Grumadaitė

Užsienio reikalų ministro patarėja Rasa Jakilaitienė

Vidaus reikalų ministro patarėja Božena Zaborovska-Zdanovič

VĮ „Lietuvos oro uostai“ komunikacijos skyriaus vadovas Marius Zelenius

VšĮ „Keliauk Lietuvoje“ vadovas Dalius Morkvėnas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų